Web Analytics
Jump to content

OK 5-strenger


Jens-K
 Share

Recommended Posts

Svigers driver og skal kjøpe seg bass-gitar, og snakkar om at han har lyst på ein 5-strengs. Prisklassen han ser for seg er 3-4000, men eg har kika litt rundt, og kjem fram til at ein ikkje får nye 5-strengs bassar under 4-5000. Dårleg utvalg på bruktmarkedet også, dei som finns er enten svindyre, grusomt stygge eller (for meg) heilt ukjente merker. Nokon som veit kvar ein kan finne noko av interesse? Har kika innom dei mest kjente nett-stadane.

Link to comment
Share on other sites

Ta en kikk på Yamaha BB415, det er gode basser til en overkommelig pris, og de er relativt "old school". :)

yamaha-bb415.jpg

Du får den på Bassanova.no til under 4000 ny.

Ellers kan du ta en kikk på Squier sin Deluxe Active V, den ligger også rett under 4000 (på sound1.no) og har fått god kritikk:

squier_deluxe_a_jazz_bas.jpg

Det selges ut noen OLP 5-strengere på sound1.no for tiden, disse er ikke lenger i produksjon men er ok basser for en rimelig penge.

Ligger på ca. 3500,- for tiden (men det er ikke sikkert de har så mange igjen...)

olp_mm3.jpg

Du får en Cort Action-bass på kickmusic.no til kr. 3100,-. Det er gode basser.

19214CortActionbass5_tbkopi.jpg

Ellers er jeg personlig svak for Ibanez ATK-bassene, de fåes som 5-strengere til en ok pris (har ikke sett dem i Norge, men det er mange på eBay).

Og så får du selvsagt fatt i RockBass fra Warwick til rundt den prisen. Mange alternativ, med andre ord. :)

Skulle jeg kjøpt meg en av de ovenfor, hadde det blitt Ibanez ATK eller Yamaha BB. :)

Link to comment
Share on other sites

Ibanez har jo veldig brukelige basser i den prisklassen..

Skal du ha noe veldig bra no (og fine) bør du vell titte litt på fender

http://gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=582

http://gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=2131

http://gitarhuset.no/ProductPage.aspx?PID=1899

jeg veit nå ikke hva jeg skal lete etter, siden jeg ikke kan spå hva han spiller.

Spiller nå bare bass ved sidenav gitar, så jeg er ikke proff, men ibanez's basser virker veldig gode til prisen

Edited by rukula
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Beklager, jeg ser jeg var upresis. Jeg kunne tenke meg dette: * Bass-strenger fra et 009-sett * Diskantstrenger fra et 010-sett Takk for tips om å bestille fra strings and beyond. Hvor mye sånn omtrent koster det å få ting tilsendt derfra - det er vel både toll og frakt man må betale for?  Takk for tips, kan se etter dette merket. Fant ikke noe i Norge, men de har det sikkert på nettsiden Troll linket til.  Interessant. Det er jo ganske tynt, men kanskje prøver et slikt sett for å se hvordan det er. Takk for tips!
  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.