Web Analytics
Jump to content

Bøker om skalaer


Slash T

Recommended Posts

Jeg har nylig kjøpt meg ei fantastisk bok på det emnet.

The Guitar Book by Adam Kadmon.

Her får du ALLE skalaer du vil ha.

Samt opplæring i hvordan oppbygging av skalaer finner sted, sammenheng med chorder++++

Men et lite tips fra meg:

Lær deg modalskalaene: Ionisk, dorisk osv.

- Pentatonisk, dur og moll

-mollskalaene, melodisk, harmonisk.

Det er alt du trenger å lære deg, vertfall i begynnelsen.

Sikkert artig å kunne kinesiske skalaer men når i all verden bruker du de?

Ikke bruk tid på å lære deg ting du vet du ikke kommer til å få bruk for!

Link to comment
Share on other sites

Sef trenger ikke så mange skalaer egentlig, bare de meste vanlige. (tenkte det bare var greit å ha en oppslagsbok når en først har noe i faste former)

Så dette er en bra bok for å skjønne hvordan en skal sette sammen dritt og møkk? Jeg skjønner liksom hva en skala er, og alt sånt, men er litt usikker på noen emner.

Link to comment
Share on other sites

Problemet med å si, lær deg dem, du trenger ikke så mange i starten, blir at du ikke kjøper noen bøker, og da ikke får en grundig nok innføring i det. Hvis den boka er som du sier, burde nesten jeg også skaffe den snart :)

Link to comment
Share on other sites

Leo; sitter og grubler på å kjøpe den boka du nevner.. De kunne bestille den til meg her nede for 250 kr ca, er det noe jeg bør slå til på? Er det et oppslagsverk for skalaer eller er det teori i den og slikt?

Link to comment
Share on other sites

den er notert og skal sjekkes i morgen :) JEg trenger noen bøker.. føler ikke at jeg kommer noen vei alene nå. Helst skulle jeg vel også hatt en gitarlærer og et band.. men får starte med det enkleste.

Link to comment
Share on other sites

Leo; sitter og grubler på å kjøpe den boka du nevner.. De kunne bestille den til meg her nede for 250 kr ca, er det noe jeg bør slå til på? Er det et oppslagsverk for skalaer eller er det teori i den og slikt?

Slå til! Den er super!

Du har all oversikt du trenger om hvordan du setter sammen akkorder og hvilke skalaer du bruker til å improvisere over de og de akkordene.

Dessuten er det alle skalaene du trenger. og spesielt grundig innføring i kirketonene(modes) og pentatonisk dur og moll + harm moll og melod moll.

Men anbefaler også som Nilsefix sier Frankern si bok!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.