Web Analytics
Jump to content

Bøker om skalaer


Slash T
 Share

Recommended Posts

Jeg har nylig kjøpt meg ei fantastisk bok på det emnet.

The Guitar Book by Adam Kadmon.

Her får du ALLE skalaer du vil ha.

Samt opplæring i hvordan oppbygging av skalaer finner sted, sammenheng med chorder++++

Men et lite tips fra meg:

Lær deg modalskalaene: Ionisk, dorisk osv.

- Pentatonisk, dur og moll

-mollskalaene, melodisk, harmonisk.

Det er alt du trenger å lære deg, vertfall i begynnelsen.

Sikkert artig å kunne kinesiske skalaer men når i all verden bruker du de?

Ikke bruk tid på å lære deg ting du vet du ikke kommer til å få bruk for!

Link to comment
Share on other sites

Sef trenger ikke så mange skalaer egentlig, bare de meste vanlige. (tenkte det bare var greit å ha en oppslagsbok når en først har noe i faste former)

Så dette er en bra bok for å skjønne hvordan en skal sette sammen dritt og møkk? Jeg skjønner liksom hva en skala er, og alt sånt, men er litt usikker på noen emner.

Link to comment
Share on other sites

Problemet med å si, lær deg dem, du trenger ikke så mange i starten, blir at du ikke kjøper noen bøker, og da ikke får en grundig nok innføring i det. Hvis den boka er som du sier, burde nesten jeg også skaffe den snart :)

Link to comment
Share on other sites

Leo; sitter og grubler på å kjøpe den boka du nevner.. De kunne bestille den til meg her nede for 250 kr ca, er det noe jeg bør slå til på? Er det et oppslagsverk for skalaer eller er det teori i den og slikt?

Link to comment
Share on other sites

den er notert og skal sjekkes i morgen :) JEg trenger noen bøker.. føler ikke at jeg kommer noen vei alene nå. Helst skulle jeg vel også hatt en gitarlærer og et band.. men får starte med det enkleste.

Link to comment
Share on other sites

Leo; sitter og grubler på å kjøpe den boka du nevner.. De kunne bestille den til meg her nede for 250 kr ca, er det noe jeg bør slå til på? Er det et oppslagsverk for skalaer eller er det teori i den og slikt?

Slå til! Den er super!

Du har all oversikt du trenger om hvordan du setter sammen akkorder og hvilke skalaer du bruker til å improvisere over de og de akkordene.

Dessuten er det alle skalaene du trenger. og spesielt grundig innføring i kirketonene(modes) og pentatonisk dur og moll + harm moll og melod moll.

Men anbefaler også som Nilsefix sier Frankern si bok!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg vet ikke om det er innafor i det hele tatt i dette forumet, men kanskje du kan være litt mer konkret når du nevner artister? Det vil sannsynligvis hjelpe. Moderatorer?
  • Et stykke ut på 2000-tallet  skulle en kamerat ta med seg denne til Oslo (hvor han jobbet som lydtekniker) for salg. Den ble først lånt ut til en artist som var interessert, men det var visst dårlig med likviditeten. Deretter ble den etter hva jeg er blitt fortalt satt i en forretning, inntil noen andre viste interesse og gitaren på nytt ble lånt ut, visstnok til en som var involvert i en viss gitartrio som "herjet" på den tiden. Herremannen sluttet i denne trioen, startet hos en annen kjent norsk artist hvorpå han flyttet til utlandet. Jeg regner med at gitaren enten ble med på lasset, eller solgt videre. Oppgjør fant aldri sted, og jeg så aldri gitaren igjen. Dette lå veldig på kameraten min som slet med livet på alle områder, og han ønsket å gjøre opp for gitaren av egen lomme, selv om jeg gav uttrykk for at dette ikke var hans problem. Han gikk dessverre bort i 2015. Nå skriver vi 2021, og det er mer enn seks år siden kameraten gikk bort og rundt 15 år siden gitaren forsvant. Jeg lurer veldig på hvor den kan ha havnet, og om nåværende eier er klar over at den i praksis er tyvgods. Selv kjøpte jeg den hos Contronic musikk i Kristiansund på slutten av 90-tallet. Pickup`ene var veldig mikrofoniske, og jeg tok livet av 2 ved forsøk på å vokse dem. Den som fremdeles fungerte ble satt tilbake i gitaren, og fikk selskap av en singelcoil fra en Schecter-strat, samt bridge-pickup`en fra en 1982 60`s reissue. Begge donorgitarene tilhørte kameraten min. Hvis noen har sett denne eller har noen formening om hvor den er havnet setter jeg stor pris på å få info. Legger ved bilder av gitaren tatt av meg. Serienummer er godt synlig.  
  • Jeg har handlet for over 5000 2 ganger hos Thomann. Begge gangene måtte gebyr/mva betales før utlevering av pakka.
  • En mann med million kroner 😁
  • Sånn ble dette så langt:
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.