Web Analytics
Jump to content

Skjære til plekterbrett


allyouneedisblues
 Share

Recommended Posts

Hei. Hvor vanskelig er det å skjære til et plekterbrett ment for single-coils til en humbucker? Jeg tenker f. eks. å tilpasse et plekterbrett til en Strat til å kunne ta en humbucker ved bridge'en.

Sagt med bilder:

-Få et slikt plekterbrett...: http://gitarhuset.no/ProductImages/099-2143-000_19_10_2009_14_44_46_297.jpg.jpg

-...På en gitar som denne: http://www.intersalg.no/stores/intersalg/images/prodimages/471852-873502.jpg

Finnes det evt. bedrifter som kan gjøre slikt? Resultatet bør selvsagt være pent. Linker til nettbutikker som selger plekterbrett med plass til humbuckere er selvsagt også velkomne. Problemet er at jeg har sett flere tøffe plekterbrett som ikke har plass til humbucker... :P

Link to comment
Share on other sites

Det er mange steder som selger strat-plekterbrett med HSS-oppsett for en rimelig penge, for eksempel gitarist.no :)

Ellers kan du jo også vurderere humbucker i singlecoil-størrelse. Vet Seymour Duncan har noen fine, og sikkert en del andre også. Har det selv i strat'en min og er fornøyd :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en gitar med slike i, og de låter veldig bra. Jeg er ikke sikker på om de låter 100% humbucker, da.

Det å skjære til plekterbrett selv er fullt mulig. Man kan bruke en kopingsag, en elektrisk stikksag med fintannet blad, eller en dremel med fresehode og en freseforsats. Det er ikke vanskelig, og så er det jo morsomt å gjøre det selv!

Det billigste er jo å bruke en kopingsag og en fil til etterarbeidet.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Har sendt og mottatt et lass med gitarer og basser, pleier ikke være noe problem. Det beste er selvsagt å sende i koffert, men så lenge man har en passelig stiv pappeske og polstrer gitaren godt slik at den ikke ligger og slenger inne i esken så går det bra. Kan være lurt å bekrefte med selger at han vet hvordan han pakker en gitar for sending, og om han f.eks. har en gitar-eske liggende. Hvis ikke kan man ofte få tak i det hos en gitarbutikk; de har pappesker i hopetall som de bare leverer til gjenvinning og er glad for å bli kvitt. Har også mottatt gitarer som kun har vært send i en dvask gitarbag med adresselapp klistret på. Anbefales ikke, men heldigvis har det gått bra de gangene det har skjedd med meg. Antar at postmennene ofte er litt ekstra forsiktige når de ser slike pakker, men det er jo ingen garanti.
  • Nå ser jeg på brukte gitarer. Men, er det mulig/litt å sende elgitarer med posten? Hvordan gjøres det på en trygg måte for gitaren i så fall? Noen som har erfaringer her? Eller bør en kun gå for gitarer en kan hente selv?
  • jepp. eller en sg-type eller en explorer-type
  • Takk folkens, da har jeg noen ting å teste når jeg får den med meg hjem etter neste øving!
  • Jeg er nære på å si at en Les Paul-type gitar kanskje kunne vært noe? (F.eks. en brukt Epiphone Les Paul eller LTD EC 256.) Fast stol og de er jo innafor både på metal og snillere, og det burde kanskje være mulig å finne noe brukt sånn omtrent i prisleiet det her er snakk om.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.