Web Analytics
Jump to content

Effektloop


romptråll
 Share

Recommended Posts

Nå kommer jeg sikkert med et litt dumt spørsmål, men lurer ganske enkelt på hva effektloop inngangene på forsterkeren min gjør?

Etter navnet vill jeg tippet at du kobler til pedalene dine fra send til returne, å hvis det er det så skjønner jeg ikke helt poenget med dem.

Link to comment
Share on other sites

Effektloopen kobler pedalene inn etter forforsterkeren. Det er ønskelig med modulasjonseffekter som tremolo, delay osv , men overdrive bør du ha forran forforsterkeren

Link to comment
Share on other sites

Kommer litt ann på om du skal bruke forsterkervreng eller ikke.

Hvis du kun bruker ampen din til clean og lar pedaler fikse resten, er det ikke nødvendig å bruke fx-loopen.

Selv har jeg for første gang på mange år begynt å bruke ampvreng, så nå har jeg reverb i loopen.

Delay/looper og ring modulator er forran ampen av praktiske årsaker.

Resten av pedalene på brettet er vrengbaserte så de skal også selvsagt forran.

Link to comment
Share on other sites

Fx loop er som Kristoffer sier et koblingspunkt mellom forforsterkeren og effektforsterkeren. Men det er på ingen måte opp og vedtatt hva som skal hvor. Det er heller ikke likt fra forsterker til forsterker om det går greit med pedaler i fx loopen eller ikke. Det kommer an på nivået på fx loopen. Noen kjører pedaler foran, noen har pedaler både foran og i loop, noen har pedaler foran og rack effekter i loop og noen har rack effekter både foran og i loop. Så prøv selv og lag dine egne regler.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Ingen grunn til å kjøpte HB. Kjøp heller originalen til bedre pris! (for de som tror at HB er bedre enn originalene) https://www.strawyellow.shop/collections/guitar?fbclid=IwAR1GUiTSgd0JOzFmL7DCy1-LgFsAAkGPmm5Cc7V1yJQR8F6xu4tjnuR7wqA  
  • Jeg har to. Du trenger ikke å sjekke kvaliteten. De er ca. akkurat der hvor andre billigproduksjon fra østen ligger. Kjøper du de litt dyrere variantene så øker kvaliteten ganske mye, men det finnes også tilsvarende kvalitet med andre logoer.  
  • Kan være en del bestiller seg en HB for å sjekke kvaliteten bare, men kanskje glemmer at alle instrumenter trenger et ordentlig setup før de virkelig blir spillbare…, og det er ikke så fristende å legge 1500,- på bordet for en ny nut og setup på en gitar en ikke får mer enn 2000+ for…
  • lada er jo ganske kult, da. men har dere lagt merke til hovr mange harley benton det blir solgt på finn for tiden? mye, i forhold til sannsynlig markedsandel, vil jeg si. hva skjedde? VAR de ikkke "nesten identisk kvalitet som fender, gibson" likevel? tvilsomt at jeg vil bytte ut min strat mot en HB, vil  jeg påstå. mange som går på slike sosiale media, bullshit hypes. men når det kommer til stykke, er det en grunn til at de er priset så lavt. men hey, mye tilgjengelige instrumenter betyr lavere pris, så flere begynner å spille (eller ihvertfall har råd til å begynne) gitar. win-win. testet en thomann (hora) oktavmndolin en gang. den var søppel. men noen påstår at slike ting ikke bare er brukbare, men tilogmed god kvalitet. folk er lettlurte.
  • Husker Gitarnorge for +- 10 år siden. Akkurat samme greia. Da hadde nesten alle en Epiphone som var minst like bra eller bedre enn en Gibson Custom Shop.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.