Web Analytics
Jump to content

Strengehøyde på litt sliten hals


kongssund_
 Share

Recommended Posts

På den litt eldre gitaren jeg har sliter jeg med å få noenlunde lik strengehøyde. Vet den begynner å bli slitt men for å unngå mye strengeklirr må jeg justere roden så halsen bøyer seg en god del oppover. Dette gjør at de nederste bånda har sykt høy strengehøyde. Går det ann å løfte halsen ved hjelp av et eller anna nede ved hals feste?

Link to comment
Share on other sites

Men i hvilket område er det båndene er så slitt da ? Og er de så slitt at det representerer et problem ? Hvis dette er tilfellet ville jeg ha båndslipt halsen hvis fret'ene er høye nok, eller gjort en delvis re-fret. Med mindre du faktisk har en veldig lav oversadel da.

Du kan heve oversadel litt ved å løsne den og legge en tynn plaststripe e.l. under (slike man bruker til å re-justere sadelen på akustiske er fine) Du trenger egentlig ikke å feste oversadel igjen, da strengene holder den på plass.

Hvilken gitar er det snakk om ?

Link to comment
Share on other sites

Det er litt uklart hva du mener nå.. men er virkelig noen av båndene så nedslitte at det oppstår store individuelle høydeforskjeller nedover halsen ? Et vanlig problem er gjerne at 1 eller 2 bånd f.eks har løsnet og dermed er litt høyere enn resten. Båndene skal egentlig være veldig slitt for at det skal skape så veldig store problemer med strengeklirr, faktisk pleier slikt å bli bedre av at en gitar er litt slitt. Har du sjekket eksakt hvor det klirrer ? og om halsen har noen sideveis vridning ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.