Web Analytics
Jump to content

Skjerming av strat


Recommended Posts

Kjøpte aluminiumstape på Biltema for å skjerme mexi-straten min, og hadde ventet litt forbedring, men ikke så mye... Ble nesten sjokkert, for nå er Straten musestille helt til jeg slår an en tone. Var nøye med å brette tapen slik at det ble kontakt hele veien, og nå har jeg like lite støy som om jeg skulle hatt noiseless-pickups. Utrolig at en 40-kroners tape kan være en så stor oppgradering.

Benyttet samtidig anledningen til å rense gripebrettet for 15 års smuss og skitt, så nå har jeg nesten følelsen av å ha en ny gitar ;)

Link to comment
Share on other sites

Benyttet samtidig anledningen til å rense gripebrettet for 15 års smuss og skitt, så nå har jeg nesten følelsen av å ha en ny gitar ;)

Femten år ja :D Straten min er også så gammel, men jeg har fjerna noe dritt fra gripebrettet noen ganger. Her om dagen, derimot, var det lenge siden. Ufattelig hvor mye «gunk» som fester seg på akkurat den gitaren!

Link to comment
Share on other sites

Her er en liten sammenligning mellom billigalu fra Biltema og importert kobber:

Skjerming av hulrom, en liten test - Gitarnorge - Norges største gitarforum

Bilde av "pålimt" skjerming:

54769_s.jpg

Fullversjon: Viser bilde - sportsfiske.nu

Levert av: Gratis lagring av bilder

I tillegg bør man sørge for at skjermingen er i kontakt med jord på gitaren. Det kan gjøres med en liten ledningsstump, eller rett og slett sørge for at det blir kontakt til skjermingen på plekterbrettet ved å la folieområdene berøre hverandre.

Link to comment
Share on other sites

Kobbertape er vel det som isolerer best, men det er bare å kline til med alu-tapen også, så lenge du passer på at det er kontakt mellom de ulike tape-bitene (brett litt av tapen innover, slik at aluminium møter aluminium og ikke lim). Tror ikke det er så enkelt å lodde aluminium, men det var jo uansett ikke nødvendig.

Et lite tips er forresten å legge på mer enn du trenger på baksiden av plekterbrettet, slik at det stikker litt utenfor kantene. Det er veldig lett og enkelt å skjære vekk overskytende vha en vanlig kniv med tynt blad (bruk gjerne en tapet-kniv, slik at du ikke tar knekken på sølvbestikket...)

Her er et par oppskrifter:

Skjerming 1

Skjerming 2

Link to comment
Share on other sites

Bare en kommentar til denne:

GuitarNuts.com - Shielding a Strat

"Remove any wires which are soldered from the shell of one pot or switch to the shell of another. These wires are ground loops because the bodies of the controls are also electrically connected through the foil on the back of the pickguard. Figure 4 shows typical ground loops in stock Fender wiring. Most guitars from other manufacturers are similar."

shield3_f4.gif

Om man ønsker få bukt med problemstilling han fremsetter isoler potmetret fra folien på plekterbrettet.

Ikke klipp den eneste GODE jordingsforbindelsen til tonekontrollen slik han foreslår.

Det vil enten nå eller på sikt gi deg en ikke virkende tonekontroll.

Eller en som ikke virker slik den skal p.g.a. dårlig kontakt.

/....makan til tulleprat man finner på nettet.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Glemte å ta bilde av det ferdige resultatet, hadde folien vært slik som på det siste bildet, hadde den stukket utfor kanten plekterbrettet ja.. :)

Bildet ble tatt for å dokumentere hvordan pickup-koblinga og slikt såg ut.

Brukte en nokså kraftig loddebolt for å lodde sammen folien, for å skape god kontakt.

Link to comment
Share on other sites

Har endeleg fått strippa ned gitaren og er klar for skjerming. Før eg set i gong lurer eg på ein ting, kva er enklast å få til; Legge heile skjerminga i ett, eller dekke bunnen først, for så å dekke sidene? Om ein vel sistnevnte metode, bør ein vel "punkte" overgangen mellom bunn og side med loddetinn for å få god kontakt?

Kom i farta på ein ting til; er det noko hensikt i å skjerme rundt jack`en?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.