Web Analytics
Jump to content

Bytte ut pickupene på en les paul standard


jealei
 Share

Recommended Posts

heisann, det er nok en gang tid for pickup bytte, de har jeg har nå er noen pickuper jeg kjøpte fra irongear, veldig gode pickuper, men ikke helt meg, jeg vurderer om jeg skal slenge en p90 inn i necken fordi jeg for det meste bruker en splitta humbucker, til den musikken jeg bruker neck pickupen til så er full humbucker for grumsete, mens i splitta så blir lyden klarere men litt for spinkel, mens jeg forstår at p90 er en blanding mellom singelcoil og humbucker?

I brigde så ser jeg etter en hissigpropp av en pickup med god sustain, den orginale pickupen som satt i gitaren hadde fantasktisk sustain, den gikk inn i en slags feedback som fikk tonen til og vare lenge, men lyden i seg selv var for "spinkel" skulle hatt mer bånn. så derfor bytta jeg de ut, den har jeg brigde nå er veldig nær det jeg ser etter, men skulle hatt bedre sustain.

men så har jeg leeenge hatt ønske om å prøve ut emg, hva er det som passer i en gibson les paul standard faded? Den er chambered, men har ikke peil på hva som funker til sånt, også lurer jeg på åssen det blir med neck, får man en emg mic som gir klar clean lyd uten at det låter altfor spinkelt?

takker for alle svar

Link to comment
Share on other sites

P90 er en singlecoil. Den er mindre enn humbuckeren du har i neck fra før, så det vil se rart ut. Alternativt kan du prøve en P94, som er P90 i humbuckerstørrelse...

Ang. EMG så vil jeg absolutt anbefale kombinasjonen 81 og 60. 81 i bridge og 60 i neck. Låter helt konge, 60 er meget bra på clean! :) Styr unna 85 i neck!

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

et spørsmål, dette skal monteres in en les paul, hvordan fungerer det når jeg ser på sida til emg så ser jeg at det følger med en volum og tone pots, så viss jeg kjøpe 2 stk blir det ikke noe problem, men kan jeg bruke den toggelen jeg har eller må jeg bytte den?

Link to comment
Share on other sites

Grunnen til at man bør bytte ut potmetere når man skifter til EMG, er at motstanden i kontrollene er veldig forskjellig. Det gjelder alle aktive pickuper. En bryter har ikke noen motstand (i praksis, men i teorien.. ) og vil fungere like greit uavhengig av ha man setter inn av pickuper.

Jo mer man bruker volum- og tonekontrollene på en gitar, jo større rolle spiller det hva man bruker av potmetre. Bruker man dem ikke, eller bruker dem som av/på- brytere, forsvinner mye av poenget når det gjelder disse komponentene.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.