Web Analytics
Jump to content

ny forsterker til 1000 - 5000


FATAfan

Recommended Posts

Hei!

Er ny på forumet, har hengt og lest her, men aldri posta!

Skal ha ny forsterker, er litt ny i game og trenger derfor litt veiledning.

prisgrense står i tema feltet.

Jeg har en Epiphone SG GOTH, og spiller mest rock/metal/punk/nu-metal som HIM,turboneger,backyard babies,hanoi rocks,Euroboys,cky,black sabbath, iggy and the stooges osv. osv.

Skal ha gitarcombo tenkte jeg, får vel ikke topp og kabinett til den prisen?

Hvordan burde jeg kjøpe? tenkte kanskje at jeg burde ha en med best clean, for deretter å kjøre effekter som distortion osv. gjennom pedaler?

Sett litt på vox,fender. Men er for det meste ganske rådvill!

Takk!

Mvh. Stian

Link to comment
Share on other sites

Vrenglyden du får i en forsterker kan nesten ikke gjenskapes i noen pedaler, i hvert fall hvis vi snakker rør. I din kategori så vil sannsynligvis vrengen spille en viktig rolle, og jeg ville da valgt en forsterker som er god på dette området. Men hva får man av det man vil ha til under 5.000?

Link to comment
Share on other sites

hehe, ok!

Trodde det var omvendt jeg :)

At vrenglyden man får i pedaler, ikke kunne gjenskapes i forsterker.

Hva man får av det man vil til under 5.000? kanskje ikke mye, men søker etter det som ligger nærmest det jeg vil ha :)

Link to comment
Share on other sites

Trodde det var omvendt jeg :)

At vrenglyden man får i pedaler, ikke kunne gjenskapes i forsterker.

Det blir vel egentlig to sider av samme sak. Men vrengen i ampen er mye viktigere. Viktig å ha fotbrettmuligheter også.

Skikkelig amp kan du få ny hvis du legger inn mellom 5 og 10 lapper. Men brukt kan du sikkert få en til under 5.

Link to comment
Share on other sites

Hva med no Marshall JTM. Har sett jtm 45 og 60 comboer. Hakke testa dem, men de er sikkert ganske kule. Slash Torød kan sikkertr bistå med litt info her...

Fender trengs ikke utelukkes, ettersom du sikkert kan få fet vreng av å sette noen rørsteg foan ampen, men prisen er jo passe skremmende da...

Link to comment
Share on other sites

Hvis jeg var deg, ville jeg sett etter en brukt marshallcombo som er tversigjennom rør, av type, JCM800, DSL201 eller 401 (skal være drit bra forsterkere i forhold til toppene) JTM 60'ene er også morsomme.

Gnome når du sier JTM 45 tenker du nok på toppen til marshall. (den gamle gamle toppen som var den første de lagde, eller nyere reproduksjoner)

En fender Hot rod series er også en bra allround forsterker, men jeg ville aldri satt vrenglyden i den oppmot en marshall. (nå kan vi heller ikke sammenligne marhall cleanen mot fender sin clean, for marshall er ikke cleanamper) (rett og slett)

Link to comment
Share on other sites

En fender Hot rod series er også en bra allround forsterker, men jeg ville aldri satt vrenglyden i den oppmot en marshall.

Har en Fender HRD DeLuxe. Er super med tanke på min musikk (litt vel mye susing på vrengkanalene). Men vil ikke anbefale den til FATAfan ut i fra det han har skrevet om sjangre.

Link to comment
Share on other sites

Kanskje en Traynor passer for deg? Har aldri prøvd en selv, men de som har det sier at de låter kule, og er mye amp for penga.

Ville ikke kjøpt en JCM201, den har bare EN 12"(TROR jeg), og det blir etter min mening for lite, når du jager litt på med volum så har elementet lett for å begynne å blafre og lage ulyder, etter min mening. Dessuten er jeg slett ikke sikker på at det er en røramp du trenger i første omgang. Røramper må gjerne kjøres litt høyt skal det være noe trøkk,de krever gjerne en del mer tweaking på kontrollene, og plutselig må du begynne å justere bias og skifte rør osv. Men hvem lager bra transeamper?

Jeg har spilt en del på Marshall MG250DFX, som koster rundt 5 blanke laken hos Marios, og det er, etter min mening, en ok amp. Vrengen er alldeles akseptabel, cleankanalen har så mye bass at når jeg kjører en Les Paul gjennom den, så må jeg ha basspot'et på 0 og treblepot'et på 10, likevel er det for mye, mulig det er noe galt her. Trikset med vrengkanalen er ihvertfall å sette volum på 10, gain på ca 6, og så justere volumet ut med Mastervolumet. I tillegg har den noen effekter som etter min mening er alldeles ubrukelige og en forferdelig reverb,men...hvem bruker reverb uansett?

Det største problemet med denne ampen er at den ikke har et dedikert mid-pot, den har derimot et pot som heter "contour". Etter MIN mening er dette noe dritt, men jeg kan tenke meg at for en som spiller litt forskjellig, og kjapt vil ha en forskjellig vrenglyd, så er det pottet midt i blinken, ettersom det virker som om den legger til og trekker fra en viss mengde mid-frekvenser ettersom du skrur på den, og du går fra saftig(liten overdrivelse her)mid-crunch til heavy-metal-hamsters-vreng på et øyeblikk.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.