Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

den beste delay pedalen


blackie

Anbefalte innlegg

hei

vurderer aa anskaffe meg en en delay eller echo pedal. Regner med noen av dere har gode syn paa hva som er bra og ikke bra. Kom over en artig sak som ble lansert for et par aar siden, boss space echo, men vet ikke annet om den enn at det er retrokopi av ei 70 talls ekkomaskin. noen som har erfaringer med den? hva med DD7 og DD3 eller andre?

Lenke til innlegg
Del på andre sider
 • Svar 36
 • Created
 • Siste svar

Finnes det dårlige delaypedaler? Virker som at alle er fornøyde med alt.

De vanlige digitaldelayene til Boss har jeg ikke særlig mye til overs for. De låter rett og slett for «riktig», altså helt likt det man mater dem med. Liker at ekkoene låter litt mer ullent (/«varmt») enn selve gitarlyden. Det blir mye ryddigere lydbilde av det. :)

Behringer sine kopier og andre billigting er sikkert akkurat like kjipe.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Fikk rett og slett kick på Timefactor. :D Må finne en butikk som selger disse. Enig i dette med at det skal være den "varme" lyden. Liker veldig godt gammel progrock særlig fra den tiden med echo panorering osv..Har en gammel Ibanez modulation Delay II fra 80 tallet, men den gir meg liksom ikke den rette space feelingen.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Hvis du vil komme i space-stemning kan du jo spise fleinsopp... :P

Men fra spøk til revolver: Eventide kan du kjøpe hos Arne på Vintagegitar: Vintagegitar

Alternativt kan du sjekke ut brukte pedaler hos Godlyd - de har både en DLS Echotap og en t.c.electronic G-Force: Godlyd

Jeg kjenner ikke DLS Echotap, men G-Force er jo rack - så det blir kanskje for mye på siden av det du er på jakt etter.

Hvis du likte Eventide, anbefaler jeg Vintagegitar - har handlet med han tidligere, og han er en av de i bransjen som er opptatt av lyd og ikke bare av penger.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Prøvde en Damage Control Timeline for et par uker siden og forelsket meg fullstendig. Den er digital, men har rør og kan skrus til å høres veldig analog ut. I tillegg hadde den phaser, flanger og tremolo effekter. Mulig den har enda flere innstillinger, men jeg var på et demorom og det føltes ikke helt rett å sitte det så lenge da jeg uansett ikk hadde kapital til å kjøpe den der og da. Den koster nemlig en god del, men en slik skal jeg ha!

Lenke til innlegg
Del på andre sider

TC Electronics Nova Delay og Repeater er meget bra. Har Repeateren selv, og den gjør stort sett alt man kan forvente av en delaypedal. Alt man trenger ihvertfall :P Låter fint og, har egen analog-setting for å få en mer ullen lyd som Aph påpeker. Og tonekontroll, så man kan få varmere tone hvis man ønsker det.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Arkivert

Dette emnet er nå arkivert og stengt for flere svar

 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive


 • Siste aktive tråder

  • Når man har et så deilig brett låter alt bra! 
  • Det kommer an på så mye, pedaler som støyer, pedaler som suger signal selv i standby, billig uisolert strømforsyning. Jeg har en enkel Gigrig Quartermaster 6, den gjør virkelig underverker 🙂
  • solgte de det som standard tilgjengelig i butikken, gubbe, eller var det spesialbestilt?
  • Jeg bruker fem-syv - litt etter dagsform - pedaler, én splitter-boks og en del kabling. Det har aldri vært et problem. Om du er sånn som meg, og alltid har én boks påslått, trenger du kanskje ikke buffer? Det du mister i diskant kan du ofte ta igjen med litt diskant i ampen. Det jeg legger mest merke til når jeg bruker mange pedaler, uten noen form for buffer eller "velge-boks" (GigRig feks), er at ampene dropper litt i volum. Dette kan du jo også ta igjen med litt volum på ampen. 
  • En god buffer så tidlig i signalkjeden som mulig gjør at du ikke taper mer diskant enn kapasitansen til gitarens elektronikk og kabler pluss pedaler før bufferen. Om pedalene etter dette alle har høy inngangsimpedanse og lav utgangsimpedanse (over 500 Kohm og under 1Kohm), greier du deg med denne ene bufferen. Men om du har en eller flere pedaler med høy utgangsimpedanse, f.eks. Fulltone OCD t.o.m v1.7, trenger du også en buffer etter disse. TC Electronic-buffere er bra nok, og de fleste av deres nyere pedaler har valgbar buffer-bypass eller true bypass. Boss sine buffere er ikke gode nok, mener jeg, de overkompenserer. Og om du bare bruker true bypass-pedaler, kan du si farvel til diskanten din. Men én enkelt buffer før disse gjør at det meste går greit.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.