Web Analytics
Jump to content

den beste delay pedalen


blackie
 Share

Recommended Posts

hei

vurderer aa anskaffe meg en en delay eller echo pedal. Regner med noen av dere har gode syn paa hva som er bra og ikke bra. Kom over en artig sak som ble lansert for et par aar siden, boss space echo, men vet ikke annet om den enn at det er retrokopi av ei 70 talls ekkomaskin. noen som har erfaringer med den? hva med DD7 og DD3 eller andre?

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 36
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Har du sjekket ut Digitech Hardwire DL-8?

Jeg synes den er en kongepedal... Jeg har den ikke selv, men det er definitivt den jeg skal kjøpe når jeg skal kjøpe delay...

Bare noen andre ting som er viktigere først.

Bygd som en tanks...

True bypass

Tap-tempo

Loop

Mange muligheter..

Link to comment
Share on other sites

Finnes det dårlige delaypedaler? Virker som at alle er fornøyde med alt.

De vanlige digitaldelayene til Boss har jeg ikke særlig mye til overs for. De låter rett og slett for «riktig», altså helt likt det man mater dem med. Liker at ekkoene låter litt mer ullent (/«varmt») enn selve gitarlyden. Det blir mye ryddigere lydbilde av det. :)

Behringer sine kopier og andre billigting er sikkert akkurat like kjipe.

Link to comment
Share on other sites

Fikk rett og slett kick på Timefactor. :D Må finne en butikk som selger disse. Enig i dette med at det skal være den "varme" lyden. Liker veldig godt gammel progrock særlig fra den tiden med echo panorering osv..Har en gammel Ibanez modulation Delay II fra 80 tallet, men den gir meg liksom ikke den rette space feelingen.

Link to comment
Share on other sites

Hvis du vil komme i space-stemning kan du jo spise fleinsopp... :P

Men fra spøk til revolver: Eventide kan du kjøpe hos Arne på Vintagegitar: Vintagegitar

Alternativt kan du sjekke ut brukte pedaler hos Godlyd - de har både en DLS Echotap og en t.c.electronic G-Force: Godlyd

Jeg kjenner ikke DLS Echotap, men G-Force er jo rack - så det blir kanskje for mye på siden av det du er på jakt etter.

Hvis du likte Eventide, anbefaler jeg Vintagegitar - har handlet med han tidligere, og han er en av de i bransjen som er opptatt av lyd og ikke bare av penger.

Link to comment
Share on other sites

Prøvde en Damage Control Timeline for et par uker siden og forelsket meg fullstendig. Den er digital, men har rør og kan skrus til å høres veldig analog ut. I tillegg hadde den phaser, flanger og tremolo effekter. Mulig den har enda flere innstillinger, men jeg var på et demorom og det føltes ikke helt rett å sitte det så lenge da jeg uansett ikk hadde kapital til å kjøpe den der og da. Den koster nemlig en god del, men en slik skal jeg ha!

Link to comment
Share on other sites

TC Electronics Nova Delay og Repeater er meget bra. Har Repeateren selv, og den gjør stort sett alt man kan forvente av en delaypedal. Alt man trenger ihvertfall :P Låter fint og, har egen analog-setting for å få en mer ullen lyd som Aph påpeker. Og tonekontroll, så man kan få varmere tone hvis man ønsker det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.


 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.