Web Analytics
Jump to content

Tostemt Vokal


ErikL

Recommended Posts

jeg har et spørsmål om å synge tostemt. sånn som simon og garfunkel gjør, og kings of convenience på sangen 'homesick' (hvis noen har hørt den)

jeg lurte på hvordan de to synger, er det en ters mellom de? eller en hel oktav?

Link to comment
Share on other sites

Har ikke hørt den sangen du refererer til, men Simon & Garfunkel mener jeg å huske bruker mye terser. De bruker garantert kvint og kvart også, og litt annet... Hvis du skal synge en ters over, så husk at det veldig sjeldent er konstant stor eller liten ters. Så lenge det høres bra ut er det greit. ;)

Link to comment
Share on other sites

Hadde det vært en oktav, hadde du hørt det veldig enkelt, så det er det nok ikke. Ellers er som sagt korstemmer nesten aldri et konstant interval unna primen. Så det er nten bare å plukke, eller å finne tabs på internet eller rett og slett kjøpe noteboka. Dette går jo under det de kaller sats og/eller harmonilære, som det finnes X antall bøker om...

Link to comment
Share on other sites

Jepp, nermeste akkord note er vel enkel og grei. Eventuell å synge andrestemmer inni seg, noe jeg selv praktiserer. Funker fett det, blir veldig kjedelig med et konstant interval. For spes. interreserts kan de skjekke ut Cruel av Toto.

Link to comment
Share on other sites

Jepp, nermeste akkord note er vel enkel og grei. Eventuell å synge andrestemmer inni seg, noe jeg selv praktiserer. Funker fett det, blir veldig kjedelig med et konstant interval. For spes. interreserts kan de skjekke ut Cruel av Toto.

Alle bør egentlig sjekke ut cruel av Toto uansett.

Bare så det er sagt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.