Web Analytics
Jump to content

Kabinettspørsmål


gitarsigg
 Share

Recommended Posts

Ærede medlemmer av Gitarnorge. :rolleyes:

Det har seg slik at min gamle far har snekret sammen ei 212kasse. (fritt etter Marshall 1936)

Da melder det seg en del spørsmål, som jeg håper å få noen synspunkter på.

Jeg har tilgang til et Celestion v30 element som jeg kommer til å bruke. Men jeg lurer litt på å bruke en annen type sammen med det? (Har sett noen som kjører v30/g12m greenback)

Hva mener dere?

Kabinettet er lukket og bygd med vegger av 18mm furu hobbyplater, baffel og rygg av 14mm kryssfiner.

Bør jeg isolere det?

Bassrefleks: fordeler/ulemper? Passer alle elementene sammen med bassrefleks?

Forsterker: Valveking 212

Musikk: type Lamb of God...

Fyr løs! :)

Link to comment
Share on other sites

Gitarkabinett låter jo stort sett best lukket. Ellers er det mange som kjører V30 og Greenbacks sammen. Evt. kan du jo vurdere Celestion Heritage.Jeg ville ikke lagt i noe lyddemping.

Edited by Audun
Link to comment
Share on other sites

Som sagt så bruker mange v30 og greenbacks sammen. Ved nærmere ettertanke er jo Heritage laget litt over samme lest som v30, så hvis du først skal ha to forskjellige, så er kanskje greenbacks veien å gå. Prøv det du. Det er jo ikke verre enn at du kan bytte til 2x v30 hvis du finner ut det.

Link to comment
Share on other sites

V30 låter ikke bra før du skrur opp litt, mens greenback begynner å rote i bassen på litt høyere volum. Greenbacken tåler bare 25w, med 98dB følsomhet, mot v30 sine 60w og 100dB. Greenback til metall er vel også generelt litt som fin vin til hamburger; noen liker det.

Link to comment
Share on other sites

Takker for svar så langt. Tar gjerne imot tips om hvilke elementer som passer sammen med v30.(Eminence, Jensen f.eks) Det kan vel tenkes at jeg går for 2 stk. v30 og på sikt bytter elementer i Valvekingen også.

Noen der ute som har noe å si om bassrefleks?

Deformed: Hvor har det blitt av alle bildene av kabinettene dine?

Link to comment
Share on other sites

Jeg vil anbefale deg å bruke to like elementer i kabinettet.Valveking 212 er på 100 Watt? Da ville jeg ikke satt i elementer under 50 watt,men dette er sikkert ikke alle enig i. Les mer her v30 skulle vel passe bra med sine 60 Watt.

Om du skal serie eller parallellkoble de,og hvilken ohmvedi du totalt havner på er også et valg du må ta.

Link to comment
Share on other sites

Det å bruke to like, eller to ulike elementer i en høytaler er vel egentlig mer en smaksak enn noe man burde drive å anbefale. Uten at jeg har erfart det selv, leser man stadig om folk som synes det gir gode resultater :)

Greenbacks + V30 er en gjenganger

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.