Web Analytics
Jump to content

JCM2000 100watt


gitarfreaken

Recommended Posts

Hei, jeg har fått et tilbud om å kjøpe en marshall jcm 2000 for 7000 kroner. Den er nesten ubrukt. Er det noen som har erfaringer med denne ampen?

Har tenkt å bruk ampen til heavy rock ala Jørn Lande. Sjekk ut plata lonely are the brave på spotify, slik lyd er jeg ute etter.

Hvordan vil dere sammenligne jcm2000 med jcm800?

Link to comment
Share on other sites

TSL eller DSL? det er ganske vesentlig.. Uansett så går DSL og TSL mellom 5000 og 8000 kroner avhengig av tilstand. Jeg solgte min DSL for 6500kr for en drøy måned siden og den var i meget god stand.

JCM2000 har mye mer gain enn JCM800. Du klarer å hente ut det meste av lyder av en JCM800 i en JCM2000.

Link to comment
Share on other sites

TSL eller DSL? det er ganske vesentlig.. Uansett så går DSL og TSL mellom 5000 og 8000 kroner avhengig av tilstand. Jeg solgte min DSL for 6500kr for en drøy måned siden og den var i meget god stand.

JCM2000 har mye mer gain enn JCM800. Du klarer å hente ut det meste av lyder av en JCM800 i en JCM2000.

*Vente på at Aphelion skal hoppe i taket.*

Link to comment
Share on other sites

DSL100 er den som er mest lik JCM800 i lyden, oppbygningen på signalveien inni ampen er faktisk meget lik JCM800 på OD1 kanalen.

Selv fant jeg Clean kanalen i crunch modus som den som kunne sammenlignes mest med en Plexi/JCM800 crunch, OD1 er mere som an Hot Rod JCM800(så her har du nok av gain).

Ja den vil passe til heavy metal, men du bør regne med å bruke en del tid på å lære deg å kjenne ampen. Når du har lært deg hvordan den funker og låter i forskjellige modus/innstillinger så er det en fantastisk amp(som noen elsker å hate).

TSL har jeg ikke noen kjennskap til, men har hørt fra andre at den er en del spissere i lyden.

Men igjen så har rørene alt å si for en rør amp, noen rakker ned på en amp de har prøvd fordi den er for grøtete, for spiss etc. Du kan få verdens beste amp til å låte crap om du putter inn feile rør.

Jeg byttet fra EL34 til KT77 rør i den jeg hadde, det forandret lyden i hele ampen slik at den låt mere "klassisk" Marshall. I crunch modus på cleankanalen så syntes jeg den låt vell så bra som 800`en til andre gitaristen, men den var ombygd til KT88 rør i sluttrinnet så tør ikke si hvordan den er mot en "stock" 800.

En annen ting du skal tenke på er at de fleste JCM800 som blir brukt i hardrock er som regel lettere modifisert for å scoope mellomtonen etc., derfor kan det faktisk være lettere å få til hard rock/heavy metal sound med en DSL100 siden den har både en Tone shift knapp, Deep knapp og mere gain.

Toneshift scopper mellomtonen noe og Deep knappen legger på enda mere bass.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.