Web Analytics
Jump to content

Plekter


thotho
 Share

Recommended Posts

Hei!

Nå har jeg prøvd gibson, dunlop og fender (tynne og tykke typer av alle merkene) plekter og samtlige vrir seg bakover når jeg spiller akkorder.

WHY? Kommer halvegs ut i sangen så stopper det det jo helt da plekteret har vridd seg så mye at jeg begynner å spille med med neglen på pekefingeren. Frustrerende, skjer forøvrig kun på akkordene..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 34
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Litt teknikk og litt irriterende fenomen... Etterhvert som du spiller så blir du varmere/svett på fingrene... som gir litt mindre friksjon mellom dine fingre/tommel og plekter.

Jeg pleier å ha plass til litt "kunstpauser" hvor jeg får tørka fingrene... men jeg har også funnet noen plektre som fungerer veldig bra for nettopp sånt... Det fungerer ikke 100% som du kan få inntrykk av hos leverandøren... men det fungerer meget bra.

V-Picks

Jeg bestilte meg 5 forskjellige for å prøve ut. Dog, ikke alle ble mine favoritter, så fant jeg tre av seks (fikk ett gratis) veldig, veldig brukbare...bare til forskjellig spilling.

Link to comment
Share on other sites

Ta en kniv og lag to kryss eller noen striper på hver side av ett plekter der du holder plekteret med fingrene. Det øker friksjonen litt i forhold til hvordan de er til vanlig, og hjelper i det minste litt. Jeg sliter med det samme selv..

Link to comment
Share on other sites

Hva med ESP sine plektere? De har en type med sandpapir og en type med gummi som sitter veldig bra. Jeg liker dem med gummi best. Ellers er Gatorgrip fine og det er jo faktisk mulig å bruke et tommelplekter (som du trer på tommelen, men i dette tilfellet holder du og støtter det i tillegg som et vanlig plekter. Prøv ut litt forskjellig i en lokal sjappe. Regner med at de fleste har ca 100-300 forskjellige pletermodeller du kan velge mellom.

Link to comment
Share on other sites

Du mener ikke Ibanez nå? Selv bruker jeg Ibanez Sandgrip:

Det er helt riktig, jeg mener ikke Ibanez nå. :P

Du som bare selger ting fra Fotophono (importør av ESP, Blackstar etc) og egenimport bør jo absolutt ta inn ESP-pletre og bruke dem. Ibanez sine gjør akkurat samme jobben (de med sandpapir, men jeg foretrekker ESP sine gummierte), men jeg bestiller ikke så ofte fra dem så jeg foretrekker å ikke bruke så mye ekstra kronasj på frakt når ESP sine er like gode.

Link to comment
Share on other sites

Du som bare selger ting fra Fotophono (importør av ESP, Blackstar etc) og egenimport bør jo absolutt ta inn ESP-pletre og bruke dem.

Tja - nå bruker jeg ikke religiøst bare ting som jeg selger selv :P

Jeg har ingen ESP gitarer, men derimot 4 Ibanez gitarer - så sånn sett står vel Ibanez plektrene mere i stil med gitarene jeg har.

Har uansett ett lite lager med de Ibanez plektrene, fra før jeg begynte butikk, som kommer til å vare en stund enda.

Link to comment
Share on other sites

Tja - nå bruker jeg ikke religiøst bare ting som jeg selger selv :P

Nei, regna ikke med det og det gjør ikke jeg heller, men hvis du slenger det med på en amp du allikevel bestiller så blir fraktkostnaden 0,- i stedet for 150,- som jeg mener å huske det ble på forrige bestilling fra NM (importøren av Ibanez). De er like gode, så jeg ville valgt de du sparte mest penger på. That´s all...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Vekker denne gamle tråden for å fortelle at jeg har nytt favorittplekter. Dunlop har kommet med et plekter som heter Max Grip. Jeg nappa til meg en prøvepakke med to stk. på NAMM (nå angrer jeg på at jeg ikke nappa med meg flere prøvepakker :P)

Disse sitter enda bedre i klypa en sandpapirplektrene - og materialet de er laget av føles bedre. Sandpapirplektrene ble litt slitt og ruffsete i kantene - tror ikke det skjer med disse.

1264721079_Max_Grip_Stan-463x342.jpg

Edited by rocktrond
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.