Web Analytics
Jump to content

Pickups som erstatter EMG 81


Eurodude
 Share

Recommended Posts

Har nettopp kjøpt en ESP LTD M-1000, som har dual EMG 81. Har allerede en gitar med EMG's, så leter ikke helt etter den lyden. Skal selvsagt prøve gitaren vel og lenge før jeg evt. bytter pickups, men hvilke kunne jeg brukt istedenfor EMG'ene dersom jeg skulle byttet? Ser etter noen som kan bli brukt i litt flere sjangere, tenkte på Seymour Duncan, en jeg har snakka med har gode erfaringer med disse, men han sa ikke hvilken modell.

Link to comment
Share on other sites

Er nesten umulig å foreslå noe før du sier litt mer om hva slags sjangre du vil spille eller hva slags lyd du er ute etter.

Når det er sagt så vil jeg slenge med på endel andre her som anbefaler JB og 59.

JB'en er en av mine favoritthumbuckere, men vær oppmerksom på at det er mange som mener den er ekstremt kresen på hva slags gitar du putter den i..

Kan hive på ett par andre anbefalinger som jeg mener er ganske fleksible:

Bridge:

DiMarzio Norton

DiMarzio AirZone

SD 59

SD Custom/Custom 5/Custom Custom

Neck:

DiMarzio AirNorton

DiMarzio PAF Pro

SD Jazz - selv om den ikke er min favoritt akkurat :P

Du er sikkert også klar over at du må bytte potmeter hvis du bestemmer deg for passive mikker?

Lykke til :D

Link to comment
Share on other sites

Bill Lawrence har jo også noen skikkelige knallhumbuckere - L500! Finnes i fire «styrker»: C (clean), R (rhythm), L (lead) og XL (extra lead). Hadde R og XL i Straten en stund, og det låt konge :) Billige er de også! Disse har vel byttet navn til Wilde Pickups nå.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.