Web Analytics
Jump to content

Pads og trommeprogram


Torh
 Share

Recommended Posts

Vurderer sterkt en pakke bestående av EZDrummer, Drumkits from Hell og Nanopad (Korg). Men er det egentlig effektivt å jobbe med slike pads? Hvordan er prosessen ved å lage trommespor med dette? Kan man "låse" det til timing - slik at man ikke trenger være 100% tight, når man trigger med disse padsene? Er det lett å sette opp med annen software?

Setter pris på en liten oversikt over mulighetene.. :)

Link to comment
Share on other sites

Ah, spennende! Har ikke programmert så veldig mye trommer, men det jeg har gjort har tatt mye tid. Hvis en slik pad kan hjelpe med å ta unna det aller groveste arbeidet, er det veldig fint!

Sweetwater har tilbud på den pakken jeg beskrev over til 100$. ;) Nanopad'en alene koster vel rundt 50$.. Så jeg antar det er en no-brainer av en deal.. :)

Link to comment
Share on other sites

Kjøpte min på Musikkbørsen for en latterlig lav sum. Husker ikke helt, men det var omtrent det DFH kostet, så paden var gratis. Det er jo ikke som å spille trommer, men mye bedre enn å knotte med mus eller klaviatur. Er man edru, skulle det ikke forundre meg om det faktisk går an å spille med lette stikker på den, også. Bruke to slagpader, en til hver stikke, og spille. Denslags har jeg ikke prøvd.

Link to comment
Share on other sites

Tilleggsspørsmål: hvordan er det å legge til slag i etterkant? Si jeg glemte å få inn hi-haten på alle plassene - går det an å bruke paden til å legge til dette etterpå, eller må det gjøres "for hånd" uten paden?

Link to comment
Share on other sites

Du kan "spille oppå" uten å slette det du allerede har spilt inn. Ikke noe problem, dette er jo MIDI- data, så det er litt andre muligheter enn det man er vant med på vanlig lydinnspilling. Og så kan du jo også legge de på manuelt, er det snakk om kun ett slag, er det ofte like enkelt.

Link to comment
Share on other sites

Har dette utstyret selv. Funker bra, men lurer litt på en ting. Hvordan kvantiserer man i Cubase? Har ikke helt skjønt hvordan det funker... Lurer også på hvordan man kan "legge effekter" på midi i Cubase, som for eksempel å få et MIDI spor til å fade ut, justere gain, legge på delay, osv.

Link to comment
Share on other sites

Du kan styre volum på mididata. Videre følger det med masse midibaserte "effekter", så som autopanning, "ekko", arpeggioduppeditter og så videre. For bruken, ta en kikk i manualen, eller også på videoer på youtube. Det er også flere glimrende opplæringsvideoer på Google video hvis jeg ikke husker feil.

Link to comment
Share on other sites

 • 4 months later...

Har kjørt opp med EZD og Reaper, men sliter med latency ved pad'en. Akkurat nok til at det er irriterende. Går greit hvis jeg skrur av metronom og monitorering; da kan jeg tappe inn beats som fungerer bra, men med en gang jeg vil ha på metronom og monitor blir det jo helt kaos i hodet, så det er håpløst. Har 4 gig med minne, og helt ok prosessorkraft, så det burde ikke være dét det står på... Tips til hvordan jeg kan feilsøke her?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.