Web Analytics
Jump to content

Variax 700 Bass - Erfaring ?


Martin
 Share

Recommended Posts

Jeg lurer på å kjøpe meg en Variax 700 bass (ja, 4 strengeren) neste lønning. Egentlig er jeg ganske sikker på at jeg vil ha den og prøve den for å elske / hate den, noen her som har noen tilbakemeldinger på hvordan bassen(e) låter? For meg virker jo dette som den ultimaten bassen til et normalt budsjett som også er et veldig morsomt leketøy?

Eller?

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hørt den og synes kvaliteten er god. For å være helt ærlig: Det skulle bare mangle. Hvor vanskelig kan det være å lage en god bassgitarlyd? Det er jo bare litt lavfrekvent og tullete brumling... ;)

Spøk til side: Godt kjøp, men ikke bassen du har drømt om hele livet.

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Har aldri satt mine ben i en bass, men har en vanlig Variax- gitar. Min korte vurdering er enkel-

Artig ekstrainstrument man bruker på en låt, men det blir aldri "godgitaren" Til det er spilleopplevelsen for "fjernstyrt", det er et ekstra ledd mellom deg og lyden. Aner ikke om det gjelder bassen.

Link to comment
Share on other sites

Sjekket ut en slik for jeg tenkte den ville være fin å ha stående i studio, men valgte å droppe det av to årsaker. For det første håndterte den ikke så hardt som jeg spiller med fingrene høyrehånd. Det ble en slags stygg vreng - men det er mulig dette var en bug i programvaren som senere er oppdatert, for jeg sjekket de ut når de kom. For det andre låter det jo veldig likt de bassene som blir modellert, men du spiller jo forskjellig på en Rickenbacker og en P-bass for å nevne to eksempel. Det har jo med fysikken og balansen til bassen å gjøre samt gripebrettes utforming osv. osv. så jeg fant ut at det ikke var noe for meg. Ellers så var fretlessmodelleringen en vits, men bassen var helt OK å spille på (fin hals & god balanse).

Link to comment
Share on other sites

Hei!

Jeg har (selvsagt) hatt en Variax 700, og det var en blandet fornøyelse. Bassen i seg selv var grei nok. Ikke noen superbass, men helt ok spillbarhet og følelse. Den låter også helt greit, de forskjellige innstillingene låter egentlig relativt likt utgangspunktet, så er nok brukbart til "cover-låter". Men jeg er enig med CastorFiber i den litt "frakobla" følelsen. Kan ikke forklare det, for det var ikke egentlig noen forsinkelse å snakke om, den tror jeg ikke du kan føle. Men det føltes på en måte som om det var noe annet enn fingrene mine som gav responsen?

Men jeg tror Variaxen er et instrument du nesten bare må kjenne på selv... funker det for deg, så er det helt topp! Jeg har hørt mange som liker dem og bruker dem som eneste bass. Andre, som jeg og CastorFiber, blir ikke helt fortrolig med dem. :)

Link to comment
Share on other sites

Jaja. Da får jeg bassen idag på jobb, blir morsomt å teste idag! Må si jeg gleder meg mest til å prøve kontrabassen og 8 strengeren. Tror det kan bli morsomt live å bruke 8 strenger modelleringen med litt skitten vreng på, låter nok ikke 100% med tror det kan være morsomt! - Så har jeg en forkjærlighet for Doug Pinnick og hans lyd.

Link to comment
Share on other sites

Kaasa?

Hei.

_______________________________________________________________

Ja, starter med det negative.

Fretless modellen er helt fryktelig, å herregud - ikke at jeg forventet noe annet.

Kontrabassen er også ganske dritt, ikke helt krise - men ganske dritt. Kan vel se at den kan brukes i SÆRE tilfeller, men ja nei.

Men jeg må innrømme at det er mange av _elbass_ modellasjonen låter veldig veldig kult, etter noen timers intens skruing med bass pod pro og variaxen føler jeg at jeg har funnet noen veldig kule sounds.

Absoulutt fornøyd med kjøpet sålangt gleder meg til å få prøvd den på litt innspilling og definitivt live!

Edited by Martin
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.