Web Analytics
Jump to content

Ulemper ved bestilling av forsterker fra USA?


Sortulv

Recommended Posts

Jeg skrev nettopp et lite innlegg om dette i Dagens Småprat, men kom til at dette emnet fortjente en egen tråd, så det blir lettere for andre å finne frem til det og delta i diskusjonen.

Siterer meg selv:

For de som har erfaringer rundt dette temaet: Er det egentlig anbefalt å bestille en stor og tung rørforsterkertopp fra Amerika?

Dette kan være ideelt for meg på grunn av statenes større bruktmarked og lavere priser, men er skeptisk på grunn av at man nesten må regne med en viss risiko for at forsterkeren kan pådra seg mindre skader underveis. Selve røra er vel det skjøreste i forsterkeren, og disse antar jeg blir tatt ut og sikret spesielt, men likevel har jeg ikke mange erfaringer på dette området.

Regnes det stort sett som trygt å kjøpe forsterker fra USA, eller har det vært observert mange mislykkede tilfeller?

Så om noen selv har vært borte i denne saken på en eller annen måte, f.eks. kjøpt forsterker i USA en gang, eller har en innvending å komme med, takker jeg på forhånd for all informasjon.

- Sortulv

Link to comment
Share on other sites

Jeg synes ikke risikoen for skade under frakt er skremmende. Det går som regel bra.

Men det er et par ting man må tenke på:

1. Total pris: Frakt kan fort bli et par tusenlapper. Så skal det betales mva. både på prisen for ampen og for fraktprisen. I tillegg kommer fortollingsavgift. Og det er heller ikke uvanlig at det kommer noen ekstra gebyrer på topp fra fraktselskapet.

2. Strøm: Om ampen er switchbar fra 110v til 230v så er det som regel ikke noe problem. Men om det er en 110v amp - så er det straks litt verre. Jeg har skrevet om dette i en annen tråd.

Link to comment
Share on other sites

Skal man først kjøpe fra Junaiten hvorfor ikke bare kjøpe noe av det feteste med en gang, -en Custom Audio topp har universell strømforsyning!

En PT100 hadde vært på vei til meg hadde jeg ikke hatt Axe-FX :)

Ser ingen grunn til å bestille en amp man må dra rundt på en diger trafo for å få til å virke.

Jeg gjorde det med en 110v Mesa MKIV og ble fort lei av å drasse den ekstra klumpen, huff

Edited by Debris
Link to comment
Share on other sites

Sjekk hvordan det er med støm og volt til den aktuelle forsterkeren du vil kjøpe. På min f.eks er det veldig enkelt da det står i en sikring både for det europeiske strømnettet og det amerikanske, man må bare åpne en liten port bak, ta ut en dings og sette den inn igjen andre veien ;)

Hvis den ikke er slik går det evt. an å sende den inn til et eller annet sted og få dem til å lodde om og "fikse" dette ;)

Edited by Arne.
Link to comment
Share on other sites

Jeg har kjøpt 3 forsterkere fra USA. 2 Randall som var solid state og en Krank rørforsterker. Rørene var ikke pakket for seg selv da jeg fikk den, men ampen var pakket meget godt så alt fungerte bra. Alle disse ble kjøpt på Ebay.

Jeg kjøpte forøvrig og strømomformer på Ebay og den har fungert utmerket (kosta ca 700 inn til Norge - 1000 W).

På Krank forsterkeren kan man stille om til Norsk strøm. Det er vel en mulighet man har på en del nyere amper.

Jeg har som du skjønner ikke hatt noen negative erfaringer med kjøp fra USA, men det er klart man kan vel sikkert være uheldig.

Link to comment
Share on other sites

Så langt, takk for alle svar, folkens! Det var en del ting jeg ikke hadde tenkt over før som ble nevnt her...

Det blir nok til at jeg forsøker å få kjøpt forsterker fra litt mer nærliggende regioner, da det spørs hvor mye jeg egentlig kommer til å spare på et kjøp fra USA etter at alle ekstrakostnadene og avgiftene er kommet på. Vi snakker jo om en gjenstand som veier en god del mer enn en elgitar

Edited by Blackvarg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.