Web Analytics
Jump to content

Ny Gitaren


kis32

Recommended Posts

Heihei

hadde en Morgan SG liggende.. Den var litt kjedelig, og er det noe jeg ikke takler, er det virkelig kjedelige gitarer.

Følte nå selv at jeg hadde evnen til å fikse "Litt" på det selv, siden dette ikke var mitt første prosjekt..

Sånn så den ut før :

528%5B1%5D.jpg

Jeg har bare brukt hånn verktøy, og gjort ALLT på gamle måten. Tettet huller til bridge feste, omlakkert osv.

Var heldig med å få en ca 20 år gammel bigsby vibrato av et veldig snillt familie medlemm :lol:

Her er da ressultatet:

bilde134.jpg

Sleng noen tilbakemeldinger (alltids nyttig) og kanskje post noen av deres egene kreasjoner?

*Ber moderator om å fikse bildet, så man kan se det i tråden.. Fordi jeg er mindre flink til å få det til*

Edited by CastorFiber
Link to comment
Share on other sites

Hmm...

Må si resultatet var veldig likt originalen, er Bigsbyen på baksiden? :P

Tuller litt, men du har lagt samme bildet to ganger.

Venter med spenning på rette bildet for å se resultatet. :)

Edit:

Se der ja... Kult. :)

Har du koblet coilsplitt der volumet til bridgen stod?

Edited by hkurt
Link to comment
Share on other sites

Hmm...

Må si resultatet var veldig likt originalen, er Bigsbyen på baksiden? :P

Tuller litt, men du har lagt samme bildet to ganger.

Venter med spenning på rette bildet for å se resultatet. :)

Edit:

Se der ja... Kult. :)

Har du koblet coilsplitt der volumet til bridgen stod?

Tro det eller ei, denne humbuckeren har ikke mulighet til det :blush:

Litt fremm i tiden skal jeg kjøpe meg en litt heftigere en.., elektronikken og humbuckeren er forhåpentlig hvis bare midlertidig.. Sellom jeg klarer meg fiiint

Link to comment
Share on other sites

Oj!Det var bra utført! :)

La merke til at den har to inputs, funker begge? Eller bare limte

du på en til for at det skal se kult ut?

Hvordan fungerer egentlig inputs på en gitar/ hva skal man bruke dem til?

Men hvis du mener de to jack-utgangene så lurte jeg på det samme :P

Link to comment
Share on other sites

som sagt, akuratt nå er ekeltronikk en demo, derfor er ikke lyden på topp.. Den funker bra til metall og annet med grei distortion, men skal nå spille mere classic rock på den..

Dette gjelder også med elektronikken.. Mesteparten er satt opp for å fylle hullene. De som virker er den nederste jacken, potmeteret til høyre, og bryteren nederst i midten.

det er da Volum - og en killswitch.. Noe jeg er avhengig av når jeg spiller inn, så jeg får kutta lyden 100% og 0 feedback der det trengs. Når jeg får med en medre bucker, skal jeg bruke toggle switchen til coilsplitt, og begynne å bruke Tone potmetere.. Når det kommer til den andre jacken, har jeg ikke lodda den inn enda, men jeg skal få gjort det i dag.. Selv om jeg er ganske sikker på at en kommer til å overstyre den andre..

Link to comment
Share on other sites

Guest KAARVAAG

utrolig fint :wub:

syntes bigsbyen var litt langt bak,men det er sikkert bare jeg.. :P

frister mer og mer å kjøpe en billig drittgitar å prøve å gjøre noe slikt selv :)

Link to comment
Share on other sites

utrolig fint :wub:

syntes bigsbyen var litt langt bak,men det er sikkert bare jeg.. :P

frister mer og mer å kjøpe en billig drittgitar å prøve å gjøre noe slikt selv :)

Takker

Bigsbyen er ganske langt bak ja, det er fordi det er lettere å bruke den da, og holde den stemt (ETTER MIN MENING)

så fyller den mere plass, så selve gitaren ikke ser så naken ut... utrolig artig å ha sånne gitarer.. Etter man har spillt noen plass og går ned for å prate med folk, kommer det alltid spørsmål om hvilket merke det er, og hvor man kan kjøpe den ^_^

Link to comment
Share on other sites

Synes det gamle utseendet var finere faktisk. Det ser ut som det er ujevnt rundt plekterbrettet..? Mulig bildet lyver :) Bortsett fra det er jo hvitt fantastisk porno :)

Det stemmer, hadde litt problemer med dremmelen :blush:

Har mere brett igjenn, så skal lage et nytt når jeg får tid

Du kunne jo prøve og lage en sunburst finish! Du er vel ferdig med og lakke, men det kunne jo blitt ganske kult!

Synes gitaren er akuratt som jeg vill ha den akuratt nå, så lakker nok ikke noe nytt nei... Men neste prosjekt blir en Les paul (tror jeg) og da skal jeg nok prøve meg på burst.. Desuten er det noe nytt for meg.. Jeg veit hvordan det skal gjøres, men har ikke noe erfaring

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.