Web Analytics
Jump to content

Ny gitar


foglest

Recommended Posts

Jeg vet at dette er en sak alle spør om, og alle svarer at det er en individuell sak med tips til gitar valg, men jeg skal kjøpe el-gitar snart... Og jeg vil ikke det skal være noe spesielt dyrt, men jeg trenger hele pakka: Gitar og forsterker og annet nødvendig utstyr.. jeg vil ha sånn tøff lyd også... Så.. Noen som har tips, eller tilbud??? Akkuratt nå spiller jeg akustisk, og spiller hver eneste dag... Har gjort det i lange tider, og liker det... Men ønsker som sagt El-Gitar....

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 36
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Riktig som typen med Hendrix-bildet over her sier, hva forbinder du med tøff lyd:

Lager en bitteliten referanseliste (sikkert full av feil, men den er veiledene ;-) , kanskje kan du se hvilken type musikk det er, hvilket instrument de benytter, for så å lete etter en billigere motsats til de nevnte gitarene)

Dire Straits lyd : (oftest lyden av en Strat, med "bittelitteran" fuzz på

Black Sabbath : (Gode gamle riff fremført på en Gibson SG)

Radiohead for den saks skyld (Telecastere nesten all the way (før de ble snåle) )

Guns N' Roses (Les Paul)

Metallica (Mye rart ifra Gibson til ESP, men oftest humbuckere i aksjon)

Malmsteen (BARE Stratocaster)

Iron Maiden (Diverse varianter av Strater, i senere tid også Les Paul)

AC/DC (Gibson SG)

Vai og Satriani (egne signaturutgaver fra Ibanez)

Dream Theater (Ibanez i tidligere tider, og egen Musicman signatur i disse dager)

Det finnes mange billige motsatser til mange av disse modellene, men til e viss grad får du det du betaler for. Mitt ekspertiseområde er ikke billiggitarer (selv om jeg må spille Samic i ferien :evil: ), kan bare si det som er nevnt tusen ganger på dette forumet. Prøv flere gitarer, og finn en hals du er fornøyd med. Utseendet er ikke det viktigste, men kan være drivende. Selv jeg som selvutnevnt Fendermotstander startet med en strat kopi... (kanskje det er derifra det hele kommer?)

Link to comment
Share on other sites

Hvor mye skal du bruke BTW?

Hva er BTW??? Jeg kan ikke si at jeg spiller noe spesiell musikk.. Jeg spiller alt.. Det er derfor det er så vanskelig... Jeg spiller Limp Bizkit, Alan Jackson, AC/DC, Garth Brooks, CCR, DDE.... hehe... som sagt ALT.... Men jeg vet jeg må finne noe som passer meg, så jeg vil bare høre tips og tilbud, viss dere har da...

Link to comment
Share on other sites

jeg vil ha sånn tøff lyd også...

Og hva forbinder du med det?

Tøff lyd kan være så mye... Men det er lite vits i å kjøpe en el-gitar, som du bare plugger rett i et anlegg eller noe, for da blir det jo nesten vanlig lyd.

Link to comment
Share on other sites

Tror også Fatstrat konseptet, eller HSS (Humbucker - Single Coil - Single Coil) som det også kalles, kan være interessant for deg. Kramer har flere billige gitarer av den varianten (mange strat kopier) De er absolutt gode å spille på, billige med tålbar elektronikk til den prisklassen å være.

Link to comment
Share on other sites

Kramer er vel greie gitarer, men har ikke noe erfaring med de selv.

Uansett, et smart tips er kjøp brukt!

Om du er fersk og ikke helt er inne i hva du har behov for osv. så er det like greit å kjøpe noe brukt ettersom du får mye mer for pengene.

Da kan man f.eks. få seg en gitar til halvpris som faktisk ikke er så verst, og man har heller ikke gjort en enorm investering om man skulle få lyst på en annen gitar seinere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.