Web Analytics
Jump to content

Støy fra pedaler (noisegate ....)


Wylde Thing
 Share

Recommended Posts

Hei og hå.

Jeg har lenge merka meg at 5150 ampen støyer noe voldsomt når vrengkanalen er aktiv, ikke sinnsykt mye, men nok til at det er for mye.

Hvordan forklarer man hvor høyt det er? Ja, så høyt at man merker det i monitor på lydsjekker o.l. MEN, poenget var .

jeg prøvde å koble vekk min ISP Decimator ( som skal fjerne støy, ) og da ble faktisk støyen borte. men da feeder det jo selvsagt litt mer også suser det litt mer.

Jeg kobla tilbake ISP en og fant ut at den slutter å støye dersom den går på bare batteri. Det vil vel kanskje bety at jeg har en for dårlig strømforsyning?

eller at det er noe galt med decimatoren.

Jeg bruker en standard BOSS adapter u/ Jord.

Jeg bruker forøvrig også 4 andre pedaler på samme strømforsyningm, men de går gjennom effektsløyfa (boost, chorus, delay og reverb) og de støyer ikke. I tillegg har jeg en tuner som står mellom gitar og noise gate.

Altså Gitar>Tuner>NoiseGate>5150

effectsend>Boost>delay>reverb>chorus>Effectreturn

Må presisere at det bare støyer mye på vrengkanalen og støyen er av klassisk type 50Hz/sus.

litt rotete men velvelvel, det er seint på kveld :)

Link to comment
Share on other sites

Du hører det vel ikke når du ikke spiller? Bytt til cleankanalen når du ikke spiller... :P

Jeg opplevde aldri støy som noe problem da jeg hadde 5150 og 6505, og jeg brukte ikke noisegate.

Men ja, en slik strømforsyning på pedaler som er foran ampen vil nok gi endel støy. Merka det selv før jeg kjøpte Cioksen, da brukte jeg bare batteri istedet på de pedalene som ikke var i loopen.

Link to comment
Share on other sites

men noen som veit om det hjelper med en bedre strømforsyning? eller skal jeg rett å slett bare gi faen og bare bruke batteri live på noise gaten? det er kun den som lager støy. Ironisk nok.......

Ironisk nok ja :lol:

Opplevde noen stygge støyproblemer med en phaser pedal, men en Cioks Schizophrenic strømforsyning med isolerte utganger fikset biffen i det tilfellet i alle fall.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Du kan prøve å åpne pedalen, skru av mutteren til input/output og skrap vekk litt lakk slik at det blir skikkelig kontakt mellom gods og mutter(sett gjerne på en sprengskive om du får plass).

Har opplevd før at dette har skapt problemer med støy, men det var på EH pedaler.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.