Web Analytics
Jump to content

Et lite triks


Peri

Recommended Posts

Ok, siden dette forumet heter tips & triks, siden slapping på bass stort sett består av triks, og siden jeg kjeder meg veldig, har jeg tenkt å dele et lite slappetriks med dere. (Om noen synes det er interresant.)

Dette er bare et lite elementært triks som det går ann å bruke når man slapper. Jeg går ut fra at du vet forskjellen på slapping og popping, men slapping er altså å slappe strengen med tommelen, mens popping er å dra den opp med peke, lange eller ringefingeren. Lyden skal bli omtrent lik.

Så.

Det første du skal gjøre er å ta en D på A-strengen. (Femte bånd.)

Så popper du, før du slapper den samme tonen like etterpå. Bevegelsen ned når du slapper, skal komme som en reaksjon på poppinga. Når du drar i strengen, så går tommelen opp, og så faller den ned igjen når du skal slappe. Litt vanskelig å beskrive dette uten video, men det høres ihvertfall slik ut, utført litt sakte:

http://home.online.no/~pertlars/slap/1.mp3

(Merk at opptaka nok kan være litt shabby, da jeg ikke er noen slappespesialist selv, (takk og lov) )

Så skal du legge på en "hammer on." (Er det ikke det det heter?) Det du gjør, er i alle fall at du bruker ring eller lillefingeren til å tappe på E i det syvende bånd. Du skjønner sikkert hva jeg mener når du hører det:

http://home.online.no/~pertlars/slap/2.mp3

Så kommer vi til "the tricky part." Det du nå skal gjøre, er å skape det velkjente "klikket." Etter at du har tappa E-en, så skal du slappe igjen. Men når du slapper da, skal du la tommelen ligge nede på strengen, slik at det ikke kommer noen tone - bare et lite klikk. Og så repeterer du bare dette temaet om og om igjen, men nå fra E og ned til D, om du vil.. Det var egentlig mye vanskeligere å forklare dette med tekst enn jeg trodde, men dere kan jo høre:

http://home.online.no/~pertlars/slap/3.mp3

Rekkefølgen blir altså Pop-slap-tap-klikk.

Denne teknikken kan man selvsagt variere til alle mulige toner som man vil. Bruk fantasien, som det så pent heter...

Et bittelite eksempel på et par riff/brekk basert på denne teknikken:

http://home.online.no/~pertlars/slap/4.mp3

Link to comment
Share on other sites

Hmm, er det ingen av bassistene her på forumet som driver litt med slapping på si? :D Bare spør hvis forklaringa mi er helt gresk, eller si fra hvis dere synes hele greia er ræva:D

Link to comment
Share on other sites

Hehe, ja hvertfall lyden fra bassen min:D

Er faktisk ganske fornøyd med slappelyden på de opptaka! Og det er rett fra bassen og i pcen....Bassen er også passiv, men jeg synes lyden ble kontant og fin.

Link to comment
Share on other sites

Hadde vaert utrolig bra om noen hadde mulihet til å lage en film-snutt som viste dette. Var litt vanskelig å fortstå.

Og, er det dette som er brukt i seinfield-introen? syns det h0rtes slik ut :P

Link to comment
Share on other sites

Hadde vaert utrolig bra om noen hadde mulihet til å lage en film-snutt som viste dette. Var litt vanskelig å fortstå.

Og, er det dette som er brukt i seinfield-introen? syns det h0rtes slik ut :P

Det er dessverre litt vanskelig å få til video for meg foreløpig...

Har du drevet med slapping før?

Denne er i utgangspunktet ment som et nytt innspill til dem som allerede kjenner det grunnleggende med slapping. Hvis du gjør det, kan jeg gjerne prøve å forklare bedre!

Kunne selvfølgelig lagd en lesson om basic tinga og, men tror ikke det vil bli riktig. Ser ikke på meg selv som kompetent nok til det, da jeg ikke er noen erfaren bassist selv.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.