Web Analytics
Jump to content

Baritongitar som bass


Thunderbird_V
 Share

Recommended Posts

Jeg har lenge gått og GASet etter en Fender Jaguar Bass VI

bassVI.jpg

- men siden lommeboken er tynn som et plekter, og disse bassene ikke akkurat vokser på trær, har jeg tenkt på om det kanskje kan være en mulighet å bruke en "vanlig" baritongitar, og stemme den ned til bassleie. Det vil utvilsomt være mye rimeligere, men hva tror folket her om en slik løsning?

Er det helt på jordet? Eller er dette en vanlig ting å gjøre?

Edited by Bukowski
Link to comment
Share on other sites

Jeg har lenge gått og GASet etter en Fender Jaguar Bass VI

bassVI.jpg

- men siden lommeboken er tynn som et plekter, og disse bassene ikke akkurat vokser på trær, har jeg tenkt på om det kanskje kan være en mulighet å bruke en "vanlig" baritongitar, og stemme den ned til bassleie. Det vil utvilsomt være mye rimeligere, men hva tror folket her om en slik løsning?

Er det helt på jordet? Eller er dette en vanlig ting å gjøre?

Hey! Dette har vært min aktuelle problemstilling det siste halve året også :-)

Jeg har kjøpt en Gretsch Jet Black Baritone, som er stemt E-E. Den ligger en oktav under toneleiet til en vanlig gitar, og er altså stemt likt som Fender VI. Så vidt jeg vet så produseres ikke denne Fenderen lenger, bare en som heter Jaguar HH (eller noe i den duren) som da ligger i et lysere register, som en ren baritone.

Som påpekt i tråden finnes det også andre baritone gitarer fra Danelectro som er stemt HH eller AA som kan stemmes ned til EE stemming, om du skifter strenger. Det du skal være påpasselig med når du evt. kjøper en baritone og strenger den ned til EE er at halsen må være lang nok til å gi deg nok spenn i de nye strengene. Om du finner ut hvor lang Fender VI eller Gretch Baritone halsen er, vil dette gi en pekepinn på hva du bør se etter. Fenderen er 30” / 762mm, og Gretschen er 29.75" /756mm. Så vet du det.

En annen gitar du bør ta en kikk på er Schecter Hellcat som også er en baritone stemt i samme toneleie. Den ligner ganske mye på Fender VI og har som den 3 singlecoils. Gretsch kjører to humbuckere (som ikke er veldig sterke i output, ref min siste tråd her).

Og så - lager den skikkelig basslyd? Ja, den lager en dyp og fin tone. Og den har mange fine toner du ikke finner i en standard 4 strenger, siden den har 2 ekstra lysere strenger, og generelt så er strengene tynnere i de øvre registerne enn på en vanlig bass. Mikrofonene mine gir ganske forskjellige lydmuligheter, med en switch som velger mellom 1, 1+2 og 2 konfigurasjon. I tillegg så har den en bigsby vibrato, som kan være morsom innimellom.

Men, det er ikke en standard bass. Den er så godt som ubrukelig å slappe på, og strengene sitter tett og er slappere enn på en bass, så jeg foretrekker å utelukkende spille med plekter. Sustainen er god, og dette tror jeg kan tilskrives Bigsbyen i stor grad.

Oppsummert vil jeg si at den største fordelen er at du får med et nytt og spennende register som ligger i de lyseste 4 strengene. Og følge gitarstemmer en oktav under gir et mørkt og spennende lydbilde. Det er lettere å jobbe med komponering av låter, ettersom akkorder er mer tilgjengelig enn på en vanlig bass (subjektiv påstand). Og, du kan bruke alle standard akkorder rett fra boka, ettersom den ikke er stemt i rene kvarter, slik f.eks en vanlig seks strenger vil være.

Ulempen er den samme som fordelen; den ikke gir deg det samme lydspekteret og opplevelsen som en "vanlig" bass. Den er en baritone, selv om lyden går like dypt som bassen du har i dag (så fremt den ikke har en H streng).

post-6908-125913657263_thumb.jpg

post-6908-125913661909_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.