Web Analytics
Jump to content

Knittring


El Anders
 Share

Recommended Posts

Hepp!

Gikk til innkjøp av et Native Instruments Audio 1 lydkort og et par genelec monitorer etter jeg kjøpte en Axe PX!

Jeg plages med knittring og hakking i monitoring både når jeg hører musikk eller når jeg spiller gitar!

Jeg har kjørt genelc høytalerne rett inn i AxeFX og da er det ikke noe problem så jeg antar det har noe med lydkortet og gjøre?

Jeg sendte inn lydkortet til butikken men de fant ingen feil og jeg begynner å bli forbanna :)

Kjører Vista nå for tiden men har forandret slik at den skal yte "optimalt" selv om Windows 7 er på tur i posten!

Noen tips?

Edited by El Anders
Link to comment
Share on other sites

Dette med knitring er et kjent problem hvis du ikke har kaibrert bufferen din til den ytelsen maskinen klarer. Altså- juster på bufferstørrelsen, ev. la et lydprogrammet gjøre det automatisk hvis det har en slik funksjon innebygget.

Skru av automatisk defragmentering av maskinen din, og gjør det manuelt. Det lønner seg også å koble seg fra nettet og skru av antivirusprogrammmet. Da frigjør du masse ressurser.

Link to comment
Share on other sites

Laptop ja, skal nok kjøpe en god stasjonær pc etter jul!

Har juster strømstyringen og skudd av automatisk defragmentering!

Det med kalibrering av bufferen har jeg ikke prøvd. Usikker på hvordan jeg gjør det?

Det knitrer og hakker bare når jeg hører på musikk i iTunes eller Mediaplayer.

Link to comment
Share on other sites

Hvordan man justerer bufferen er veldig vanskelig å svare på generelt, da det ofte gjøres i softwaren til lydkortet, og da er det forskjell fra kort til kort. Jeg kan svare på hvordan jeg gjør det, jeg lar Asio multimedia setup som følger med Cubase ta seg av det. Kikk litt i driveren til lydkortet. Jo større buffer, jo mer latency. Litt av gangen holder.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.