Web Analytics
Jump to content

Strømforsyning


Telecaster-4ever
 Share

Recommended Posts

:huh: <----- Konge smiley...................................................

Men til saken: Jeg har så langt bare brukt footswitch til å skifte mellom kanalene på forsterkeren, men nå har jeg lyst til å begynne å bruke pedaler! Jeg er en ganske simpel gitarist og vil neppe ha bruk for mer enn overdrive og en boost-pedal, i tillegg til stage-tuneren min. Så lurer jeg på hvordan dette med pedal-brett og strømforsyning virker. Jeg har aldri prøvd det før, så dere må snakke til meg som til en fullstendig ferskis. :)

Tusen takk for at du leste :)

Link to comment
Share on other sites

Du har et par valg.

1) Bruk batterier (de aller fleste pedaler kan forsynes med batterier, og forståsegpåere mener batterier låter bedre enn veggstrøm.)

2) Kjøp en strømforsyning fra Biltema/Clas Ohlson. De fleste pedaler trenger 9V. Skaff en som leverer en del mA. (Forståsegpåere mener Clas Ohlson/Biltema ikke lever strøm som låter bra nok.)

3) Kjøp en strømforsyning laget for gitarpedaler. Godlyke e.l. (Forståsegpåere liker disse.)

På dyre pedalbrett følger gjerne en variant av 3) med. Da er det bare å koble ledningene som går fra den strømforsyningen til pedalene dine. På andre brett, eller hjemmelagde svartmalte skråstilte hobbyplater, må du altså gå til anskaffelse av en forsyning. Teip den til brettet og følg koble ledningene som går fra den strømforsyningen til pedalene dine. Stapp strømkabelen i ei grisesnute i veggen.

Link to comment
Share on other sites

T-rex fuel tank junior passer sikkert godt til ditt bruk, den koster ca. 800,-

Den har 5 isolerte utganger som leverer 120mA.

Du får også billigere alternativ.

Selv bruker jeg en 1000mA Dc adapter som forer alle mine pedaler via en daisychain

Dc-adapteren fra Clas Ohlson fungerer fint og støyer ikke, jeg har en dc-adapter fra Biltema også men den støyer mye.

Link to comment
Share on other sites

Kjøp en standard "veggvorte" - gitarbutikker selger Boss og Digitech sine til ca 200,- bruk en daisychain kabel (som kan kjøpes på samme sted) og et par korte signalkabler - plasser herligheten på ei fjøl av et eller annet slag, eventuelt med borrelåstape, så har du et "pedalbrett"

Fungerer utmerket for de aller fleste, med mindre du har noen veldig spesielle pedaler.

Link to comment
Share on other sites

Problemet med daisy-chains og andre ikke-isolerte billigløsninger dukker ofte opp først når du får en digital pedal inn i smørja, det er hvertfall min erfaring. Jordsløyfer er fint å kunne drepe, så jeg tror en T-Rex Fuel Tank junior, eller lignende er en lur investering først som sist.

Link to comment
Share on other sites

Anbefaler fuel tank jeg også, genialt når man begynner å få mer en 3 pedaler. Jeg startet med å kjøpe en adepter til alle pedalene jeg hadde man fant fort ut at det var stress og rotete.

Men har et lite spørsmål siden dere er inne på dette med strømforsyning. Kjøpte nettopp en boss pedal (acoustic simultor) som jeg er litt fornøyd med, hater at boss ikke har true bypass i pedalene sine. Men sås tår det jo på dem at du bare kan bruke boss adepter på dem, blir dem ødelakte hvis du ikke bruker det? Jeg tenker at det bare er et salgstriks.

Link to comment
Share on other sites

Det er et billig salgstriks :)

Boss PSA er det faktisk ikke så veldig bra å bruke ettersom det er en ikke-regulert strømforsyning. Dvs. at spenning ut varierer med strømnettet i veggen og med lasten. Dvs. at spenningen kan finne på å variere fra rundt. 8 til 11 volt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.