Web Analytics
Gå til innhold
 • Bli medlem

Lage top ut av en combo. Fender Super Champ XD


Anbefalte innlegg

Hei.

Jeg har en Fender Super Champ XD som jeg har tenkt til å lage en top ut av, så jeg slipper å dra med hele comboen bare for å plugge den i en 412 kasse på øvingslokalet.

Den ser slik ut: Bilde front Bilde bak

Har noen noe tips om hvordan jeg bør gå fram for å lage en top? jeg har tenkt til å la resten av kabinettet stå hjemme, så jeg må bygge noe fra bunnen av. (hvis ikke kunne jeg bare saget og fiksa litt :)

Er det noen møbelsnekkere i området Asker/Bærum/Oslo som har lyst på et lite prosjekt?

Får man ferdigkutta planker etter mål, med fingerskjøter klart til å limes fra bygmakker/maxbo eller lignende?

Hadde vært fint å få på tolex osv, så den blir seendes bra ut.

Alle tips er tas i mot :)

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Jeg tror det er like lite jobb å lage seg en egen kasse som å sage i filler den du har og modifisere den. I tillegg kan du jo sette forsterkeren inn i kassen igjen hvis behovet skifter. Hobbyplate og litt filt, en sag eller to og skruer, pluss noen lister og sånn er jo det du trenger. Til "lufteluker" kan du jo bruke sånn "rånestrekkmetall" som de har på Biltema. Når jeg tenker etter, tipper jeg du får kjøpt alt du trenger der. De har jo begynt med hobbyplater også.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Om man sager den i to kan man regne et verditap på 30% selv om man klarer lappe sammen tolex igjen på en bra måte.

Nytt head cab koster ca US$200 til 250 + ca $100 til 120 i frakt og kan sikkert selges videre i brukt stand til omtrent samme pris om man tar godt vare på det.

Mojo Custom kabinetter har bra rykte men også "Weber sine" kabinetter holder bra kvalitet og er fortsatt litt rimeligere.

Her er et eksempel på hvordan det ser ut :) ganske sexy spør du meg!

LINK

Nja, klart lettere å ta med seg på øving om man her flere kabinetter men gud bedre for et slurvet utført arbeid - med stiftepistol.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Mitt siste DIY kabinett ble skrinlagt da jeg skulle kjøpe inn tolex.

For å ikke lage brettkanter på tolex ruller dem den sammen og stapper den i et papprør.

Flott det, helt til du skal betale frakt for herligheten. Da er det bedre å lønne noen

slaver i USA 6-8 dollar i timen for å svette for deg. For så frakte herligheten fix

ferdig til Norge for $30-40 ekstra ;)

...men jeg er enig i at den lille Champen muligens ikke er verd et slikt US-bygg.

Jeg sier muligens da jeg mener huske den Champen er gjort i Kina???

Dem har en forrkjærlighet til fiberplater der borte, og disse

"gamle" Fender ampene lager mer mojo med tynne heltre furukabinetter.

Selve forsterker (head) kan da gjerne være gjort med fiberplater.

Lenke til innlegg
Del på andre sider

Har ikke noe snikkerbod, men har en sønn på 18 måneder, blir ikke mye tid til overs da :)

Hadde vært greit å gi måla til noen som kunne laget klar planker/plater med fingerskjøter, så jeg bare kunne limt de i sammen.

www.audio-tech.no selger tolex :) holder til rett i nærheten av meg i Bærum.

Kanskje jeg bare skal kjøpe meg en liten øvingsamp til å ha hjemme f.eks. HARLEY BENTON GA15 og stappe Celestion G10 Vintage som jeg har i champen, inn i den, og la champen stå fast kobla til marshall kabinettet på øvingslokalet.

Da trenger jeg ikke drasse på noe amp i det hele tatt.

ikke for å spore helt av men HARLEY BENTON GA15 er helt sykt billig, den er laget på samme fabrikk som Epiphone småwatterne men branda Harley Benton.

Får ta meg en torsdags-whisky og tenke litt over saken. Kanskje det blir et impulskjøp utover kvelden..

ps. Super Champ XD er laget i Kina men låter som en kule! Fikk nesten sjokk når jeg fikk kobla den opp mot en 412 kasse.

Har selvfølgelig bytta ut høyttaler, kinarøra og juster bias. Det er er et must da den er justert kaldt fra fabrikk.

Endret av Loztboy
Lenke til innlegg
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
 • Hvem er aktive   0 medlemmer

  Ingen innloggede medlemmer aktive

 • Siste aktive tråder

  • Det er jo ikke så mye annet å gjøre enn å feilsøke. Lån en annen mic og prøv. Om det så er en standard 58 eller så, bare det er en du vet funker. Da får du i hvert fall evt luket bort mikken og/eller lydkort som problem. Prøv også med annen kabel. Hvis det ikke er noen forskjell da, må du inn i innstillinger på lydkort og garageband og se.
  • Gjør mine første spede forsøk med opptak fra mikrofon, men opplever mye støy. Noe jeg gjør feil, eller er det rett og slett en "defekt" mikrofon? Mikrofon er en brukt MXL 770 kondensatormikrofon. Lydkort er et nytt Focusrite 2i2. DRW er Garageband (iMac). Lydkortet ser ut til å fungere som det skal, og ja jeg bruker 48v. Uten det er nivået veldig lavt, hvilket indikerer at det ikke er noe feil med lydkortet. Mikrofonen har -10db funksjon, og den fungerer = redusert nivå når jeg vender over til -10db på mikrofonen.  Når jeg spiller inn fra gitarkabinettet (mic ca 10 cm fra kantoppheng på ht-element) får jeg egentlig tilstrekkelig nivå med gain på lydkortet ca kl 10:30 - 11:00.  Men ved tale/"sang"/akustisk kommer det (for mye) støy fra mic da jeg må ha gain på ca 12:00+ for å få høyt nok innspillingsnivå.  Støyen er jevn sus, som gradvis øker med gain. Ingen brum, pops el.likn - kun sus.  Har ingen annen mic å sammenlikne med. Er det noen innstillinger i Garageband jeg har oversett (er "amatør på dette), eller....? Tips/inspill mottas med takk 🙂
  • Laney er relativt billig og veldig bra, jeg har brukt en GH50 som funker helt supert. Med en 4x12 eller to mangler det ikke noe på volum i alle fall. Det meste av vreng har gått på pedaler, har bare skrudd en halvskitten Malcolm-lyd på ampen. Når det er sagt låter det selvfølgelig veldig fett med en Orange e.l., lånte en OR50 en stund, men jeg kunne ikke rettferdiggjøre prisen når Laneyen var såpass bra   Når vi har reist uten amper står det som regel en Marshall av noe slag på scenen og det er 100% kurant det også. Det er en liten trend gående for spesielle/dyre amper i stonermiljøet, men de aller fleste kjører nok på hva som helst av gamle røramper.   På brettet har jeg wah-boost-fuzz-phaser-digital delay. Fuzzpedaler er en svær jungel å gå seg vill i, men på Youtube får du en god ide om hva du kan vente deg. 
  • Det er relativt stor forskjell på Ibanez sine tidlige kopier av Gibsons og senere utpå '70-tallet. De laget også som nevnt her, både billige og litt dyrere modeller. Typisk har vel de billigere påskrudd hals, og det vil jo gjenspeile seg i prisen man kan forvente å få. Nå ser jeg stadig vekk Ibanez Gibson-kopier til fantasipriser, også de med bolt on hals. Det beror nok på myten om at Ibanez (og Greco, Burny o.l) laget like gode eller bedre gitarer enn Gibson på '70-tallet. Det kan kanskje stemme i noen tilfeller for de dyreste Japanske kopiene, men her til lands er det nok de billigste variantene det ble solgt desidert mest av.  Også som nevnt over her; gode, detaljerte bilder av den aktuelle gitaren vil være veldig nyttig i forhold til å kunne anslå noe som helst ang. verdi.
  • Det ligger nok mye der ja, og ser man på Fender, har tilsvarende skjedd der.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Dette nettstedet bruker cookies for å gi deg en best mulig brukeropplevelse Bruksvilkår.