Web Analytics
Jump to content

Lage top ut av en combo. Fender Super Champ XD


Recommended Posts

Hei.

Jeg har en Fender Super Champ XD som jeg har tenkt til å lage en top ut av, så jeg slipper å dra med hele comboen bare for å plugge den i en 412 kasse på øvingslokalet.

Den ser slik ut: Bilde front Bilde bak

Har noen noe tips om hvordan jeg bør gå fram for å lage en top? jeg har tenkt til å la resten av kabinettet stå hjemme, så jeg må bygge noe fra bunnen av. (hvis ikke kunne jeg bare saget og fiksa litt :)

Er det noen møbelsnekkere i området Asker/Bærum/Oslo som har lyst på et lite prosjekt?

Får man ferdigkutta planker etter mål, med fingerskjøter klart til å limes fra bygmakker/maxbo eller lignende?

Hadde vært fint å få på tolex osv, så den blir seendes bra ut.

Alle tips er tas i mot :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg tror det er like lite jobb å lage seg en egen kasse som å sage i filler den du har og modifisere den. I tillegg kan du jo sette forsterkeren inn i kassen igjen hvis behovet skifter. Hobbyplate og litt filt, en sag eller to og skruer, pluss noen lister og sånn er jo det du trenger. Til "lufteluker" kan du jo bruke sånn "rånestrekkmetall" som de har på Biltema. Når jeg tenker etter, tipper jeg du får kjøpt alt du trenger der. De har jo begynt med hobbyplater også.

Link to comment
Share on other sites

Om man sager den i to kan man regne et verditap på 30% selv om man klarer lappe sammen tolex igjen på en bra måte.

Nytt head cab koster ca US$200 til 250 + ca $100 til 120 i frakt og kan sikkert selges videre i brukt stand til omtrent samme pris om man tar godt vare på det.

Mojo Custom kabinetter har bra rykte men også "Weber sine" kabinetter holder bra kvalitet og er fortsatt litt rimeligere.

Her er et eksempel på hvordan det ser ut :) ganske sexy spør du meg!

LINK

Nja, klart lettere å ta med seg på øving om man her flere kabinetter men gud bedre for et slurvet utført arbeid - med stiftepistol.

Link to comment
Share on other sites

Mitt siste DIY kabinett ble skrinlagt da jeg skulle kjøpe inn tolex.

For å ikke lage brettkanter på tolex ruller dem den sammen og stapper den i et papprør.

Flott det, helt til du skal betale frakt for herligheten. Da er det bedre å lønne noen

slaver i USA 6-8 dollar i timen for å svette for deg. For så frakte herligheten fix

ferdig til Norge for $30-40 ekstra ;)

...men jeg er enig i at den lille Champen muligens ikke er verd et slikt US-bygg.

Jeg sier muligens da jeg mener huske den Champen er gjort i Kina???

Dem har en forrkjærlighet til fiberplater der borte, og disse

"gamle" Fender ampene lager mer mojo med tynne heltre furukabinetter.

Selve forsterker (head) kan da gjerne være gjort med fiberplater.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke noe snikkerbod, men har en sønn på 18 måneder, blir ikke mye tid til overs da :)

Hadde vært greit å gi måla til noen som kunne laget klar planker/plater med fingerskjøter, så jeg bare kunne limt de i sammen.

www.audio-tech.no selger tolex :) holder til rett i nærheten av meg i Bærum.

Kanskje jeg bare skal kjøpe meg en liten øvingsamp til å ha hjemme f.eks. HARLEY BENTON GA15 og stappe Celestion G10 Vintage som jeg har i champen, inn i den, og la champen stå fast kobla til marshall kabinettet på øvingslokalet.

Da trenger jeg ikke drasse på noe amp i det hele tatt.

ikke for å spore helt av men HARLEY BENTON GA15 er helt sykt billig, den er laget på samme fabrikk som Epiphone småwatterne men branda Harley Benton.

Får ta meg en torsdags-whisky og tenke litt over saken. Kanskje det blir et impulskjøp utover kvelden..

ps. Super Champ XD er laget i Kina men låter som en kule! Fikk nesten sjokk når jeg fikk kobla den opp mot en 412 kasse.

Har selvfølgelig bytta ut høyttaler, kinarøra og juster bias. Det er er et must da den er justert kaldt fra fabrikk.

Edited by Loztboy
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.