Web Analytics
Jump to content

Råd om ny amp


Kim92
 Share

Recommended Posts

Hei

Jeg har nå spillt gitar en god stund og regner med å være forbi nybegynnerstadiet. Saken er den at jeg holder på å oppgradere utstyret, og trenger en bedre amp for å erstatte min "nybegynner Peavey amp". Jeg er jo student, så 5 000 er vel maks pris :mellow: . Jeg spiller mest ACDC og holder nå på med "Surfing With The Alien" av Joe Satriani B), så jeg trenger noe som passer. Gitaren jeg bruker er en Louder Guitars SGE-7000 BLK NSK el-gitar "Strat". I tilegg bruker jeg en Digitech RP50, men begge skal skiftes ut med tiden. Vurderer jo også å kjøpe en Vox Satchurator. Marshall MG50FX og MG102FX er jo innenfor budsjettet mitt, er disse noe bra?

Kim

Link to comment
Share on other sites

Skal du ha transitor amp vil jeg anbefale Peavey Bandit 112..Den funker gull selv om jeg foretrekker Peavey Valveking 112 som e litt dyrere men rør forsterker...Du får valveking 112 brukt for ca samme prisen som Marshall MG50 på finn.no litt pluss, minus.

Har selv valveking 112 og har hatt mg50 og Valvekingen går til topps.

Peavey ampene er stort sett veldig allsidige også.

Link to comment
Share on other sites

Ser jo at de har et godt tilbud på valveking på Gjøvik musikk. Ser jo bra ut og blir vel å passe med min stil. God og fleksibel lyd er høyt verdsatt hos meg. :)

Edited by Kim92
Link to comment
Share on other sites

Peavey Valveking er absolutt en god amp, og jeg personlig ville mye heller kjøpt en VK enn en MG.

Med det sagt skal det nevnes at VK er en åpen combo, og dermed kan man oppleve at den ikke er fullt så punchy som man kan ønske til litt hardere ting. Dette kan jo selvfølgelig løses med et eksternt kabinett etterhvert om man føler det trengs :)

Link to comment
Share on other sites

Hva er forskjellen på en rørforsterker og en vanlig forsterker? Pluss/minussider?

Rørforsterkere har gjerne en litt varmere og mer organisk lyd. De aller fleste vil være enig i at en rør-amp låter bedre enn en transistor, men ofte er rørforsterkerne ikke like allsidige som en transistor. Det er også slik at transistor-amper stort sett er mer driftssikre og krever mindre vedlikehold. Rør-amper må f.eks. bytte rør av og til, må fraktes litt mer forsiktig osv.

Likevel vil det være slik at de dyreste transistor ampene sikkert låter bedre enn de billigste rørampene.

Noen amper er også såkalte hybrid amper. F.eks. rør i forforsterker og transistor i sluttrinnet, eller motsatt.

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, her må det være lov med litt egenreklame. Jeg ser du er student og av den grunn er kanskje dette helt uaktuelt, men jeg selger et Hughes&Kettner stack (forsterkertopp + 4x12 høyttalerkabinett) for 5000. Dette tar imidlertid stor plass og er ikke hybelvennlig,men har du et øvingslokale er det kanskje verdt å tenke på. PM om du er interessert :) btw: transistor på 100 watt

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.