Web Analytics
Jump to content

Valg av pickup til Telecaster


Telecaster-4ever
 Share

Recommended Posts

God dag! Jeg har en Fender American Standard Telecaster, men har spilt meg lei av bridge-pickupen. (bruker fortsatt den som var med gitaren.) Jeg er lei av å konstant måtte bruke neck-pickupen med Treble nesten helt avslått, og Bass på nesten fullt (jeg overdriver litt ^_^ ) for å ikke overøse bandets sound med en country-aktig twang.

Lead gitaristen i bandet spiller på en Stratocaster, og bruker nokså feit vreng. Og når min hersens country-lyd klynker til låter det aldeles motbydelig, noe som fører til at jeg må slå på utrolig mye bass!

Jeg har tenkt å skaffe meg en ny bridge-pickup. Har sett på Seymour Duncan sin Little '59, og synes den virker lovende.

Er det noen her som har prøvd den, eller noe annet lignende som kan uttale seg om hvordan det låter? Har hørt litt lyd-eksempler på YouTube og sånt, men man kan aldri få nok informasjon eller synsvinkler. :)

PS: Vi spiller ikke direkte heavy. Vi ligger vel midt imellom Creedence og Iron Maiden, tror jeg. :P Et slags Green Day-aktig sound, egentlig, kanskje en tanke mer heavy.

Link to comment
Share on other sites

Little 59? Sikker på at du vil ha «mikro-humbucker» da? Det vil låte TEMMELIG annerledes, og ikke Tele i det hele tatt... Vurder Quarter Pounder eller signaturpickupen til Jerry Donahue når du først er inne på Duncan :)

Telecaster er beintøft til rocka ting!

Link to comment
Share on other sites

Prøv denne : Alnico Fatbody 10K OVERWOUND Tele Bridge Pickup

Låter fortsatt Tele selvsagt, men dette er noe helt annet enn de rimelige Fender pickupene og den koster nesten ingenting. Beste litt "Hot'e" billig pickupen til Tele jeg har prøvd.

Funker både på Marshall og Fender amp'er (og dermed stort sett også alt annet, med andre ord)

Link to comment
Share on other sites

Mange gode svar her. Ikke missforstå meg, jeg elsker Telecasteren min. Det er definitivt den tøffeste gitaren (etter min mening), det er bare at jeg synes det blir litt vel mye twang. Har jo så smått begynt å spare til en Marshall Vintage Modern 2266C amp. Regner med at den vil hjelpe til med å løse problemet mitt. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.