Web Analytics
Jump to content

Tips til pedaler?


JohnnyRubber
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg har nå spilt gitar i 3 år, og startet band. Da synes jeg at de var på sin plass å kjøpe noen pedaler ol. Jeg kjøpte derfor et Boss BCB-60, en Ibanez Weeping Demon, Boss ML-2, og Boss TU-2. Jeg har plass til to pedaler til, og jeg lurer derfor på å kjøpe en reverb-pedal og muligens en boost, eller lignende (MXR ZW-44?). Noen som har noen tips?

Det går mest i hard rock og metal, og jeg spiller på aktive hummbuckere

På forhånd takk :)

Link to comment
Share on other sites

Hei! Før jeg begynner å si noe, skal jeg bare gi deg mitt aller beste tips, og det er å kjøpe kvalitet først som sist. Det å loke rundt i årevis med rimelige Boss og Ibanez-pedaler, når det finnes så ekstremt mye på markedet er veldig lite økonomisk.

Dersom du ønsker reverb er det mange veier å gå. Pedalreverber er ikke så veldig utbredt, men en av de jeg har hørt som jeg syntes låter penest er faktisk Line6 Verbzilla. Den har en veldig myk sound. Det er flere pedaler som er gode, boss har sin, men til syvende og sist så er reverb en veldig lite utbredt effekt blandt gitarister generelt, og blir gjerne brukt i effektbokser, ettersom reverb gjerne låter best i en fx-loop.

På midten av 80-tallet, begynte et par ganske kjente gitarister ved navn Steve Lukather og Mike Landau å eksperimentere med å bruke delay istedet for reverb for å skape romfølelsen, med noen veldig overbevisende resultater, og det er jo logisk ettersom du har mye større kontroll over det som kommer etter orginalsignalet. Men, igjen her så vil delay på soloer, og mange andre steder også, skape mye grøt dersom det blir plassert foran en forsterker kontra i en fx-loop. Et tilfelle der delay før preampen er gull er på den andre siden The Edge-måten å gjøre det på, i f.eks. Pride eller Where The streets have no name. Men her er det snakk om veldig lite gain, og med ML-2'en din er det mulig både reverb og delay kan virke litt mot sin hensikt.

Dersom du er ute etter romfølelse ville jeg personlig uansett gått for en Eventide Timefactor, denne er dyr, men gjør jobben fantastisk. Dersom den blir litt i overkant kan du gå et hakk ned til Tc Electronic Nova Delay som også faller i god smak hos meg. (din mening må du jo gjøre opp selv).

Link to comment
Share on other sites

Delay er jo hundre ganger så anvendelig som reverb! Et must til en del soloer... :)

Delay? Huh? Kan ikke komme på en eneste bra gitarsolo med delay :P .. dessverre. Reverb derimot :)

Poenget mitt er bare at dette er svært individuelt :)

Edited by Petter Pan
Link to comment
Share on other sites

Delay funker bedre enn reverb til å lage ambience, som forsåvidt er hovedfunksjonen til reverb..

Etter min mening er delay helt essensielt til f.eks. rolige, atmosfæriske soloer, og gjør det litt mer "space'a". Syns det lyder delikat! Jeg bruker en del reverb også, for å ha sagt det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.