Web Analytics
Jump to content

Tips til pedaler?


JohnnyRubber
 Share

Recommended Posts

Hei! Jeg har nå spilt gitar i 3 år, og startet band. Da synes jeg at de var på sin plass å kjøpe noen pedaler ol. Jeg kjøpte derfor et Boss BCB-60, en Ibanez Weeping Demon, Boss ML-2, og Boss TU-2. Jeg har plass til to pedaler til, og jeg lurer derfor på å kjøpe en reverb-pedal og muligens en boost, eller lignende (MXR ZW-44?). Noen som har noen tips?

Det går mest i hard rock og metal, og jeg spiller på aktive hummbuckere

På forhånd takk :)

Link to comment
Share on other sites

Reverb er jo alltid gull. Delay er også kjekt å ha hvis du spiller clean eller klarer å dytte det inn i metal...

Nå vet ikke jeg hva slags amp du har, men en boost skader ikke. En looper kan du lage mye morro ut av.

Link to comment
Share on other sites

Hei! Før jeg begynner å si noe, skal jeg bare gi deg mitt aller beste tips, og det er å kjøpe kvalitet først som sist. Det å loke rundt i årevis med rimelige Boss og Ibanez-pedaler, når det finnes så ekstremt mye på markedet er veldig lite økonomisk.

Dersom du ønsker reverb er det mange veier å gå. Pedalreverber er ikke så veldig utbredt, men en av de jeg har hørt som jeg syntes låter penest er faktisk Line6 Verbzilla. Den har en veldig myk sound. Det er flere pedaler som er gode, boss har sin, men til syvende og sist så er reverb en veldig lite utbredt effekt blandt gitarister generelt, og blir gjerne brukt i effektbokser, ettersom reverb gjerne låter best i en fx-loop.

På midten av 80-tallet, begynte et par ganske kjente gitarister ved navn Steve Lukather og Mike Landau å eksperimentere med å bruke delay istedet for reverb for å skape romfølelsen, med noen veldig overbevisende resultater, og det er jo logisk ettersom du har mye større kontroll over det som kommer etter orginalsignalet. Men, igjen her så vil delay på soloer, og mange andre steder også, skape mye grøt dersom det blir plassert foran en forsterker kontra i en fx-loop. Et tilfelle der delay før preampen er gull er på den andre siden The Edge-måten å gjøre det på, i f.eks. Pride eller Where The streets have no name. Men her er det snakk om veldig lite gain, og med ML-2'en din er det mulig både reverb og delay kan virke litt mot sin hensikt.

Dersom du er ute etter romfølelse ville jeg personlig uansett gått for en Eventide Timefactor, denne er dyr, men gjør jobben fantastisk. Dersom den blir litt i overkant kan du gå et hakk ned til Tc Electronic Nova Delay som også faller i god smak hos meg. (din mening må du jo gjøre opp selv).

Link to comment
Share on other sites

Delay er jo hundre ganger så anvendelig som reverb! Et must til en del soloer... :)

Delay? Huh? Kan ikke komme på en eneste bra gitarsolo med delay :P .. dessverre. Reverb derimot :)

Poenget mitt er bare at dette er svært individuelt :)

Edited by Petter Pan
Link to comment
Share on other sites

Delay? Huh? Kan ikke komme på en eneste bra gitarsolo med delay :P .. dessverre. Reverb derimot :)

Poenget mitt er bare at dette er svært individuelt :)

*host* David Gilmour *host*

Edited by Bukowski
Link to comment
Share on other sites

Delay funker bedre enn reverb til å lage ambience, som forsåvidt er hovedfunksjonen til reverb..

Etter min mening er delay helt essensielt til f.eks. rolige, atmosfæriske soloer, og gjør det litt mer "space'a". Syns det lyder delikat! Jeg bruker en del reverb også, for å ha sagt det.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Dagens ble LTD EC1000T. Fikk renset halsen med leomon oil, justert litt og testet et GHS David Gilmour 50-10.5 sett jeg hadde liggende. Veldig crispy og fin lyd.   
  • det behøver ikke å bety at de ikke får solgt mye likevel. hvis du tenker over det; passer ikke den beskrivelsen (idiot) på skremmende mange folk? tipper qanon-bevegelsen har en del slike i sine rekker..... og bassister.... bruktbilselgere......påvirkere.....fanatikere av alle slag....folk som trives i dress.......personen som fant opp begrepet "supermåling" i forbindelse med meningsmålinger.....kommunikasjonskonsulenter......folk som gleder seg til neste the fast and the furious  - film .....prosjektledere for veiprosjekter i bergen.....folk som ikke kjører motorsykkel.... og mange, mange flere. faktisk tar jeg meg selv i å tenke "er JEG en idiot?" en gang i blant. svaret der er riktignok alltid nei, men jeg slutter aldri å spørre likevel. viktig å ta en selvevaluering en gang i blant. regner med de fleste innser at det meste av dette jeg har skrevet bare er tull, designet for å skape litt latter (forhåpentligvis). men det første poenget står likevel: det finnes overraskende mange som går på slike ting som Audun sikter til. en del fabrikanter av ubrukelige produkter skor seg på slike folk. det eneste man kan gjøre i møte med slikt, er å prøve å sørge for at man selv, og folk man bryr seg om, ikke går i fellen. å prøve å skåne en stor gruppe mennesker for slikt, er ikke enkelt. jakten på gode tilbud sørger for det, og er sterkere enn mange tror.
  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.