Web Analytics
Jump to content

Shure SM57


ofulm
 Share

Recommended Posts

Hei! Skaffet meg to defekte Shure SM57 fra en skole i nærheten, skulle gjerne ha fikset dem. Tror det er ganske enkle løsninger på problemene. Skrudde av hodene på mikkene, og på den ene var verken den gule eller den grøne ledningen koblet sammen meg hodet (den gule henger i hodet, den grønne henger i bunnen), på den andre hang fortsatt den grønne ledningen fast fra hode til bunn, men nå har også den løsnet, uten at jeg har gjort noe spesiellt med den. Her er bilder av begge:

DSC00579.jpg

DSC00581.jpg

DSC00582.jpg

DSC00583.jpg

DSC00578.jpg

Noen som vet hvordan jeg kan fikse disse? Er ikke dette ganske enkle saker å ordne, egentlig?

Edited by ofulm
Link to comment
Share on other sites

På den mikrofonen hvor den grønne fortsatt henger fast, så bør det bare være å lodde fast den gule til den andre polen. Ideellt sett burde man kanskje byttet de fra XLR-pluggen til mikrofonelementet, men hvis de interne kablene ikke virker for slitne, så holder det nok å bare lodde de fast igjen.

På den andre mikrofonen kan det bli litt værre. Hvis det er mulig å trekke gjennom ny kabel fra plugg til element så er det å anbefale her. Jeg ser ikke helt ut fra bildene om de er limt fast, eller bare går gjennom et hull. Dersom de er limt kan det bli vanskelig å trekke gjennom ny kabel. Da kan du forsøke å skjøte sammen den som er der fra før, hvis der er nok kabel igjen i begge endene.

Link to comment
Share on other sites

Takk for svar! :) På den ene mikken der ingen av kablene nå henger sammen med hodet, ser det ganske enkelt ut å bare lodde kablene fast til hodet uten å gjøre noe mer (jeg har null peiling på slikt, men). Problemet her er bare å finne ut hvor jeg skal lodde den grønne og hvor jeg skal lodde den gule. Noen idé? På den plata (aner ikke hva den heter) som sitter i hodet som ledningene skal festes i, er det trykt et '5'-tall på den ene siden, og "malt" med rødt et '8'-tall på den andre siden (står noe annet på den andre mikken, blandt annet "Mexico", som tyder på at den er ekte). På den mikken der halve ledningen henger i hodet, henger den gule ledningen der det er rød skrift. Kan jeg stole på at det skal være slik på den andre også, eller kan det være tilfeldig?

Link to comment
Share on other sites

Her er det snakk om vekselstrøm, så det spiller egentlig ikke noen voldsom rolle hvordan du lodder. Kobler du "motsatt", blir mikrofonene ut av fase, og det er ikke noen fordel hvis du har tenkt å bruke dem sammen. Det er bare å forsøke, ingen ting går i stykker. Hvis det er skrift, merking eller lignende på selve mikrofonhodet, kan du regne med at det er likt på de to, og ta det som en rettesnor for å få samme "polaritet".

Link to comment
Share on other sites

Det er nok ganske trygt å anta at den hvor begge henger løse skal ligne mest mulig på den andre. Ettersom det er en dynamisk mikrofon er det veldig lite som kan gå galt. (Hadde det vært en kondensatormikrofon så er det også en +48V DC inne i bildet, og litt mer å holde styr på). Det verste som kan skje er som CastorFiber sier at de får motsatt fase. Det vil først og fremst være et problem om de begge skal fange opp lyd som kommer fra samme kilde. F.eks. oppmic'ing av et trommesett. Om de derimot blir brukt av to forskjellige vokalister el. har det ingenting å si.

Prøv å lodd de fast der det ser ut til at de skal være, og prøv om de fungerer. Du seiler i ganske trygt farvann.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.