Web Analytics
Jump to content

Rosowood eller Maple ??


Mikke
 Share

Recommended Posts

Hva er enkli forskjellen på disse to gripebrettene ? Har hørt at Maple er litt hardere å spille på, men er det noe mer enn det ??

Jeg kjøpte rosewood til min gitar, for jeg liker godt det.. Har ikke prøvd maple (som jeg vet hvertfall) ... Burde jeg tatt maple ??

:roll:

Link to comment
Share on other sites

Jeg har hals (og gripebrett) av ubehandla lønn. Det er veldig veldig deilig. Litt røffere på en måte .. du kjenner at strengene og fingrene tar skikkelig tak i halsen , gir litt ekstra sjel i gitaren . Om det er hardere vet jeg egentlig ikke no om ... syntes kanskje det er motsatt om jeg må si en hardere enn den andre.

Lydmessig sånn syntes jeg det er samme nesten. Tror ikke jeg kunne satt meg ned med 2 gitarer og HØRT forskjell på rosewood og lønn. Men det går vel mer på feelen. Noen sier de hører , men tror det mest er feelen og flowen i treverket de merker .. vet ikke .. det går jo på gitaren gripebrettet sitter på også..

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Det er forskjell i lyden, hvis ikke hadde nok de aller fleste billigmodellene blitt produsert med det billigste alternativet. Vanskelig å beskrive forskjellen, kan variere fra gitar til gitar, alt etter hvilke andre typer tre som er brukt.

Prøv deg frem! Det ene er ikke bedre eller verre enn det andre, bare forskjellig.

Link to comment
Share on other sites

Hvis vi snakker Fender så sies det at lønn har litt skarpere tone enn rosentre. Men det varierer nok veldig som alt annet. Hver gitar sin tone. Det er jo klart helt forskjellig "feel" på de to typene. Og innenfor de igjen...

Link to comment
Share on other sites

hugo : enig , det er feelen. Og den gitaren lønne brettet er satt på har jo sin effekt på lyden også lissom . Tror ikke forskjellen ligger så mye i at det er lønn ,men hvordan ting reagerer sammen med hverandre..

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Jeg oppbevarer mine heltregitarer (archtop og kasse) nesten uten unntak i gitarkassene. Rommet jeg oppbevarer gitarene i har «bedre» (for gitarer om ikke annet) luft enn resten av huset, men jeg har et hygrometer for å følge med på fuktighet og temperatur. Så langt har det stort sett vært innafor i rommet (35-60% fuktighet). I enkelte perioder om vinteren har jeg satt inn en bolle med vann for å tilføre fuktighet. Det funker, men jeg skal vurdere å anskaffe en liten luftfukter.
  • Brum brum. Neida, skaff deg et hygrometer (hundrelapp eller to), så følger du med utover vinteren. Ingen grunn til å fukte lufta så lenge du har inneklima innafor "normalen". Men absolutt lurt å ha forholdsregler: Jeg har en heltre granlokk Ayers stålstrenger som ikke greide seg gjennom den tørreste og kaldeste vinteren i trøndelag på lenge (10-12 år siden?) uten betydelige sprekker i lokket. Den hang på veggen i stua, og jeg hadde ikke begrep om luftfuktighet da. Den låter og spiller nydelig, så det er foreløpig kun kosmetisk, men så kosta den bare omkring 5000,-, så ikke noe stort tap. Ellers, hvorere du borhena? Innland/kyst/fjell? Har litt å si.
  • Takker!  Hvor mye legger dere i luftfuktighet og slikt for kassegitarer? Fikk med en pakke d'addario humipak, men tenkte det er lurest å vente til vinteren med å poppe den? Gitaren kommer til å ligge i kassen når den ikke er i bruk. Er første heltre kassegitar jeg eier, so bear with me
  • Takk, ingen ``blemmer`` så langt. Kroppen er av et treslag kalt silkwood, lett i vekt og lett å arbeide med, fresen  kutter som i smør. Kjøpte det av Roy Bang i RB Guitars . Teak i halsen derimot, chipper lett og her må man være forsiktig, forrige gang slo det ut en feit flis på hjørnet av headstock, da jeg kom for brått inn mot fresestålet. trodde det var kjørt der ,men den lot seg fint lime på plass, og umulig å se nå. Men jeg synes det passer bra i hals. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.