Web Analytics
Jump to content

Løfte den ene strengen?


Pitmairen

Recommended Posts

Tips: ikke gjør ting på gitaren du er usikker på. Lever den heller inn til en som kan sakene. Betal heller litt penger for mye bedre resultat..

Her snakker vi om ting som er så enkle at man burde gjøre det selv. De som tar betalt for dette gidder ikke nødvendigvis å gjøre det perfekt heller, så da kan det være like greit å ta saken i egne hender. Det er lurt å prøve ut reprasjoner på gitaren som ikke er så veldig skadelig. Da lærer man mer. Man lærer ikke en drit hvis man til en hver tid skal levere inn gitaren.

I dette tilfellet ville jeg tro at det bare er å skru litt på bridgen på den ene siden slik at den får ønsket høyde. Det er jo også alltid lurt å ta en liten intoneringssjekk. Tar ikke mye tid hvis det er en fast stol.

Link to comment
Share on other sites

Bare et tips: ikke bruk tang e.l. for å justere bridgen. Slapp av, jeg snakker ikke ut av dårlig erfaring, men likevel. Slakk heller alle strengene, da slipper du stygge skrapemerker i din vakre gitar. Hvilken farge har du? (Min studio er svart, mens jeg ønsket meg mest av alt den vinrøde).

Link to comment
Share on other sites

Når du skal justere brigde så slakk alle strengene....

Når du skal starte med intoneringa så må helst ha nye strenger for at(sakt fra en proff gitar reperatør) intoneringa skal bli riktig...

Så det du gjør, du setter på de nye strenga,stemmer gitaren..

Så kan du se om E strengen er skikkeli stemt og hvis den er det så slår du av 12 bånd på E hvis da den tonen ikke har 440 så må du justere...

Link to comment
Share on other sites

Bare et tips: ikke bruk tang e.l. for å justere bridgen. Slapp av, jeg snakker ikke ut av dårlig erfaring, men likevel. Slakk heller alle strengene, da slipper du stygge skrapemerker i din vakre gitar. Hvilken farge har du? (Min studio er svart, mens jeg ønsket meg mest av alt den vinrøde).

Jeg har den vinrøde. :D

Men jeg får ikke streng buzzingen til å forsvinne, men jeg har kjøpt nye stenger nå, håper det blir bedre da.

Link to comment
Share on other sites

Guest Emperoar

Filing av bånd kan også være aktuelt. Det må jeg gjøre på min gitar, ettersom at den ene strengen skurrer litt.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

På min gibson les paul studio så skurrer den lave E strengen litt, så jeg tenkte at jeg skulle prøve å løfte bridgen litt.

Men hvis jeg gjør det må jeg inntonere den etterpå da??

Kansje du heller skulle heve oversadelen (oversadel=nut).

Klirret kan komme derfra.

Du kan eventuelt levere den inn på www.gitarmaker.no for full setup og justeringer.

Ja! Strengelangden endres (blir lenger) hvis du løfteer stolen og trenger dermed en liten justering av intoneringen.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kina-gitarer har jo økt betraktelig på kvaliteten sist årene, og det skyldes nok produksjonsteknologi som er blitt mer presis og produserer høyre kvantum til billig pris. I tillegg til veldig billig arbeidskraft. Men når man nærmer seg 10k, så er det en del "trygge" alternativer der ute fra Martin, Furch, Taylor 110, Cort, Ibanez etc som jeg ville vurdert fremfor Morgan og HB. 
  • Du kommer mer enn langt nok med 15W rørforsterker og et 1x12 kabilett.  Blir det for lite, kan du selge kabinettet og kjøpe et 2x12 istedenfor - du fyller rommet noe bedre da   Jeg har ikke prøvd PRS'en men den får mye gode tilbakemeldinger, og skal være en meget allsidig amp. Må hvertfall ikke la deg lure av styrken på forsterkeren! Har en 15W røramp som lett holder tritt med min Marshall JVM på 50W volummessig, og spesielt i 25 kvm, som ikke er så veldig stort rom. Du blir nok ikke skfufet Ellers har Marshall DSL20 og ENGL Fireball 25 fått mye bra tilbakemeldinger, så du har mye å velge blant hvis du vurderer alternativer. 
  • Dette kan jeg ikke, så ønsker ikke å uttale meg på pris. Men har inntrykk av at mange er villig til å betale "ekstra" for gamle og vellbrukte Gibson-gitarer, så tror nok man bør forvente mer enn hva en nyere i god stand koster. Alltid noen som er interessert i sånt. 
  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.