Web Analytics
Jump to content

Nybegynner gitar-kjøp


HolyCow

Recommended Posts

Leste guiden, men det ble for mye for meg :)

Vil bare ha en billig gitar med det utstyret jeg trenger.

Hva er det billigste man kan finne av brukbart utstyr?

Har lest masse om lydkvalitet i forhold til strengvalg osv. Hvor mye betyr dette?

Link to comment
Share on other sites

Vil iallefall anbefale deg å kanskje putte på litt ekstra på den første gitaren. Skal ikke så veldig mange hundrelappene til før du får noe som er flere hav bedre enn de aller aller billigste gitarene. Min første elgitar var en Samick (jeg har den fortsatt, og er av glemsomhets skyld tvunget til å spille på den i sommer), en Stratocaster kopi konstruert av limte sponplater, med ca. 0 i sustain (evne til å holde toner). Likevel var det ett sted å starte, men skulle jeg kjøpt min første gitar igjen hadde jeg nok spedd på med litt ekstra for noe bedre!

Av personlig ærfaring vil jeg sikkert anbelfale NYERE (veldig viktig) epiphone gitarer, og Ibanez gitarer som nybegynnergitarer. Og en kamerat av meg har en Roland Microcube amp (som du får for tusenlappen), som jeg kan se for meg som en ganske god nybegynneramp (dersom du ikke vil ut med for mye penger ;-) )

(Noen sverger også til Squier (Offisielle Fender kopier), som en grei nybegynnergitar, men ettersom jeg ikke har så mye til overs for Fender, skal jeg la være å uttale meg)

Det viktigste er at du prøver å spille på et par gitarer, for å finne noe som ligger godt i hendene, kvalitet på pickups er ikke det viktigste i verden på et så tidlig stadium (og du får heller ikke det beste i nedre prisklasse ;-) )

Link to comment
Share on other sites

Det greieste er som regel å gå til et par instrumentsjapper og prøve de forskjellige pakketilbudene, velg den DU syntes er mest alright og IKKE tenk pa gitarens utseende, men hvordan den er å spille på, klem, trykk og kos :mrgreen: med stengene...

Er du heldig med det første kjøpet av gitar får du mer lyst + at det går fortere å lære...

8)

Hvis du ikke har spilt før kan det være greit å starte med en akustisk gitar(kassegitar)

Mn uansett, prøv deg frem før du kjøper no :D

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.