Web Analytics
Jump to content

Compressor på geetar (live)


Nilsefix

Recommended Posts

Heisann!

Jeg har gjort litt research på lyden til Vai i det siste. Mest etter han begynte å bruke kun Carvin Legacy ampen hans. Så jeg tassa min vei over på jemsite forumet (tro meg eller ei , der er det noen som faktisk kanskje er nesten like store vai fanatikere som MEG!!) og de fortalte noe som jeg lurte litt på . Lyden på Alive in Ultraworld (live skiva hans) er bare en Legacy og en Ds-1 som "lager lyden" på .

Men så ble jeg fortalt at Vai var en gitarist som brukte VELDIG mye compressor , det visste jeg faktisk ikke.. Er det da sånn at han mest sannsynlig har en egen compressor i racket sitt , eller bruker han en på Fireworxx eller G-Force ?

hvordan er det vanlig å stille inn compressor på en gitar?

de som vil høre lyden jeg snakker om , kan enten kjøpe Alive In Ultraworld eller høre på noen av følgende sanger :

Giant Balls of Gold

Burning Rain

Babushka

Alive in Ultraworld

eller

Blood and Glory

-

en så billig amp kan IKKE gi så mye bra lyd i mange lyd-genre!!

og nei , de har visst kommet frem til at legacy ampene hans ikke er modda !

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Vel, PERSONLIG så hater jeg å ha compressor i mitt oppsett. Synes det dreper tonen deluxe og det gir meg ikke noe dynamikk i spillingen. Det jeg snakker om er å ha en kompressor et eller annet sted i mellom min gitar og forsterkeren.

Derimot er det HELT ok å ha en kompressor på mikseren, så lenge jeg slipper å høre det signalet.

Hvordan Vai gjør dette har jeg ikke peiling på men det burde vel gå ann å finne det ut.

Link to comment
Share on other sites

Jeg VET hva en kompressor er ja. Har liksom jobbet profesjonelt med lyd i snart 6 år. :) Det er ikke bare NESTEN oppgaven dens, det er HOVEDPOENGET dens..å flate ut signalet for større kontroll i helheten

Poenget er at ved å miste dynamikken så mister mann samtidig også selve feelingen med gitaren.

Link to comment
Share on other sites

Godt, trur vi er passe enig.

Det som er greia er vel HVA du bruker en compressor på. Jeg har ikke brukt kompressor så mye til gitar(Ingenting egentlig), men jeg antar det kan være kult til "litt flytende" lead arbeid, med nesten sustain effekt.

Eller på cleane akkorder, hvor du får hevet hver lille detalj, som ville være borte uten kompressor. (da dempes jo klart de delene som naturlig ville ligget "oppå")

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en TC. G-force men bruker aldrig compressor det dreper tonen og du får lite føling med anslaget. Tipper at compressoren kommer i mixen og ikke i gitaropsettet.

Har ekspirimentert lit med Compressoren på G-Forcen, men synes det blir for sterilt.. kan være tøft med ca 5-10% compressor i mixen hvis du skal ha en tight rytme gitar.

Link to comment
Share on other sites

Men at Vai bruker veldig mye kompressor, vil det si at han bruker det OFTE eller at ham komprimerer lyden sin veldig mye? Ut ifra det jeg har hørt av Vai, så vil jeg anta begge deler,og det kommer vel rett&slett av at siden han gjør stort sett instrumentalting så har han ikke et så stort behov for å være så jævla dynamisk og gi rom for andre ting når han spiller. Wild guessing here.

Link to comment
Share on other sites

Har ikke vai behov for å være dynamisk?? har dere hørt vai kanskje? hehehe .. Compressoren til vai gjør ikke at det stjeler tone , kanskje han komprimerer lite..

Men man får jo lengre sustain med en compressor iallefall , og det gjør noe annet med lyden enn å flate den ut også . Tror det er derfor han vil ha det.. Men er uenig i at man mister tone når man bruker det (jada jada Vegar :P i know what it does) men er fortsatt uenig..

Nilsefix

Link to comment
Share on other sites

Du mister ikke tonen i seg selv. For du får jo på en måte MER tone. Men du mister KONTROLLEN over (det dynamiske i) tonen, og det er derfor jeg ikke vil ha det. For det begrenser min spilling. Hvis jeg ikke merker forskjell på anlsagene mine så mister jeg helt "foten" for å si det sånn

Nå snakker jeg særlig oom slike "kompressorer" som følger med i alle mulige digitale gitarprosessorer. ER mulig det er bedre med en ordentlig "standalone" en..det har jeg ikke testet skikkelig ennå. Litt fikling med en ratio på 1-2:1 og en relativt treit attack kan kanskje funke for å sweete opp tonen og sustainen bittelitte gran, men det har jeg ikke testet nok til å uttale meg om. Kan ta en test på dette når jeg kommer hjem til etne en tur i midten av Juli igjen

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Kun gitarkabinett på gitarforsterker, med mindre man er faglig kyndig - et svært fåtall.  Og husk et par ting: - Utgangen på forsterkeren din leverer MYE strøm ut, som potensielt er dødelig - Forsterkeren kan bli totalt skadet av å kjøres uten kabinett, eller med feil kabinett - Du skal alltid bruke egnet høyttalerkabel mellom forsterker og kabinett, aldri instrumentkabel Veldig kjedelig å ødelegge en dyr forsterker pga feil bruk. Kabinett er er veldig billig på bruktmarkedet, da mange har fått over til digitalt. Du kan se etter ENGL, Orange, Marshall, Harley Benton, Framus og andre merker. Ville vurdert Vintage 30 elementer hvis jeg var deg, da har du et kabinett for livet.  Betalt 2000kr for mitt Framus 212 kabinett, det er helt perfekt for mitt bruk. 
  • Det vil hjelpe å gire ned effekten til 50W.  Dette med lyd og effekt er ikke "rett frem" med ohms lov, da lyden kan variere ulinjert fra styrken på forsterkeren i forskjellige frekvenser. Det er derfor 50W forsterker, kan levere mer ut på høyttaleren enn 50% i visse frekvenser. Men det er helt innenfor å ta den "enkle" utgaven bare for å være på den sikre siden og ikke overtenke for mye. - 2x effekt på høyttaler av forsterker er et godt utgangspunkt.  - Det har mye å si hvor mange høyttalere du har i kabinett, da du fordeler lasten på flere høyttalere  - Forskjellige høyttalere har forskjellig styrke. Jeg kjører Marshall JVM i et Framus 212 V30 kabinett på 120W (60W per høyttaler).  - Noen kjører stereo-sluttrinn i et stereo kabinett, andre kjører to forskjerkere i stereo på grunn av effekter, eller for å blende to lyder inn i en. For eksempel - blender du en Marshall JVM med en Mesa Boogie Mark V, så blender du to ganske forskjellige lyder for å få et unikt karakter (Rabea Massaad har et par video på dette på YouTube).   Jeg solgte nylig en ENGL Powerball med et stereo-kabinett, den hadde meget gode instrukser som beskriver mulighetene med stereo.  Personlig har jeg hatt det meste, og falt på at 50W er mer enn nok på rørforsterkere, og at 2x12 er mer enn nok lyd, og samtidig ikke for lite. For meg er det en perfekt kombinasjon.. Skulle helst hatt en lunch amp i tillegg.(ENGl Fireball 25, eller Mesa Mark V 25)  
  • Jeg kan ikke svare på om det kan skade noe, men jeg tror jeg ville latt være om jeg var deg. Uansett vil det låte ganske kjipt. En PA-høyttaler er designet for å gjengi alle frekvenser mest mulig likt, mens en gitarhøyttaler har veldig annerledes respons. Den kutter tonnevis av høye frekvenser, og har generelt en helt annen EQ-kurve på frekvensene som den slipper gjennom. For clean-lyd kan en PA-forsterker kanskje fungere sånn noenlunde, men med en gang du legger på litt vreng så låter det ekstremt kvasst og ubehagelig. Valg av høyttaler vil på mange måter påvirke lyden din mer enn valg av forsterker.
  • Har nettopp kjøpt en marshall dsl 100w forsterker, men kabinettet må vente litt til penga strekker til. En venn av meg har noe greier liggende, en peavey pa høytaler etter hva jeg har skjønt. Dette er hva jeg fant om den på nett: «The Peavey Mod# 112 PT PA Enclosure was produced in 1986 & 1987 and sold for $139.50 each. They are rated at 100 watts Rms and 200 watts Peak Power. The 12 inch Woofer is a EMINENCE Loud Speaker and the 3 inch Tweeter is a MOTOROLA Piezo. The enclosure does not contain crossover components, it is straight wired from the input jacks to the speakers. They will work with a Mixer/Power Amp rated from 125 to 200  Peak Power Wattage @ 8 ohms. (Example - Peavey MP 4 Mixer/Amp Mark III Series).» Kan dette funke som en midlertidig løsning? Jeg er helt nybegynner på dette her. Pa høytalere til gitarforsterker er såklart ikke ideelt, men funker det uten at jeg skader noe? Stemmer watt og Ohm overens med forsterkeren? Forsterkeren kan også kjøres på 50watt istedenfor 100 hvis det er bedre. Bak på høytaleren står det 16 Ohm og det er 2 inputs uten noe tekst, hvordan kobler jeg den sammen med forsterkeren? Hva skal hvor? Legger ved bilde:
  • Jeg er helt ny på dette med rørforsterker og kabinett og prøver å lære meg the basics så jeg kan forsikre meg om at spillesteder har riktig kabinett når jeg kun har med forsterkeren Har en marshall dsl100 på 100 watt. Jeg har forstått det slik at kabinettet helst skal være minst dobbelt så mange watt som forsterkeren så man har nok å gå på. Men jeg har også muligheten til å kjøre forsterkeren på 50 watt, vil dette da bli det samme som å bare ha en vanlig 50 watt forsterker slik at et kabinett på 100watt skal være i orden når jeg har forsterkeren på 50 watt? Har antall høytalere i kabinettet noe å si så lenge den kombinerte watten i kabinettet er dobbelt så mye som forsterkeren, altså vil et 1x12  eller 2x12 kabinett være greit så lenge kabinettet totalt har høy nok watt? Mono/stereo kabinett. Hva er hensikten med å sette et kabinett på stereo? Er det for å kunne bruke 2 forsterkere på ett kabinett? Eller for å koble flere kabinetter til samme forsterker? Skulle gjerne visst litt rundt det. Skulle gjerne hatt en liten innføring i dette med Ohm også, hvordan skal ting kobles sammen, eventuelt andre ting å tenke på Har prøvd å titte litt på YouTube og lest på litt engelske sider men blir liksom ikke helt klok på det. Håper nok kan gi meg det inn med teskje så jeg lærer dette her:)
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.