Web Analytics
Jump to content

Bassgitar i prisklasse 8 000 - 10 000 - Hvilken?


KatjaKaj
 Share

Recommended Posts

Hei!

Jeg er en gitarist som skal gå til innkjøp av en bassgitar. Har spilt gitar i mange år, men ønsker nå å bruke tid til å beherske bassen. Det blir ei morsom og spennende utfordring! Jeg spiller improvisert musikk i sjangrene rock, blues og noe jazz. Trenger derfor en bassgitar som til en viss grad kan kalles allround. Det opplagte kjøpet er kanskje en Fender Jazz-bass, men kanskje jeg kan få mer ut av pengene når jeg skal bruke rundt 8 000 til 10 000 kroner på dette?

Når det gjelder forsterker, vil dette kjøpet komme i tillegg. Jeg ser at Sound 1 har tilbud på Ampeg BA-115U (100 Watt, 1x15) til kroner 2 590,-. Jeg vurderer å kjøpe denne.

Alle tips mottas med takk!

Link to comment
Share on other sites

Noen vil snart komme å si at en G&L Tribute L-2000 er en billigere gitar som er minst like bra. MusicMan SUB4 får du også for denne prisen, og dette er også gode instrumenter. Noen vil foreslå en Fender P-bass. Noen vil nevne Yamaha.

Når alt kommer til alt kommer det egentlig an på hva du selv liker best, så anbefalingen er å få dratt til en musikksjappe og prøvd litt og finne ut om du liker tynne halser, tykke halser, humbuckers eller singlecoils.

Personlig er jeg i aller høyeste grad en Jazzbass-mann, og har ingen problemer med å varmt anbefale en Fender Jazzbass til ditt bruk!

Angående forsterkere så har jeg prøvd den Ampegen og liker den ikke i det hele tatt. Når det er sagt kan det godt hende du liker den, så her kan det også være greit å prøve litt. Har dog ingen generelle anbefalinger i denne prisklassen, med mindre du kan finne en Roland Cube100B på bruktmarkedet til en akseptabel pris. Disse koster fort over 4 lapper nye, men er knallgode forsterkere :)

Link to comment
Share on other sites

Noen vil snart komme å si at en G&L Tribute L-2000 er en billigere gitar som er minst like bra.

Såklart! :)

Jeg har spilt på mange gode jazzbasser, og det er klart at du ikke gjør et direkte dårlig kjøp hvis du skaffer deg en slik. Men når det er sagt vil en G&L Tribute L2000 (eller L2500 om du vil ha en femstrenger) være en bass som gir deg mye mer for pengene. Du har et hav av forskjellige lyder å velge mellom, og du får veldig P-bass og jazzbass-aktige lyder ut av den hvis du skulle ønske det, og de kan skaffes til under 6000,- nye fra USA, vesentlig billigere om du finner en brukt en. Av alle bassene jeg har eid og testet har jeg ikke vært borti noe som gir mer for pengene enn disse bassene her, og for øyeblikket er min eneste bass en L2500, noe jeg er godt fornøyd med.

Når det gjelder forsterker er jeg enig med Duckling. De billige Ampeg-forsterkerene er ikke spesielt gode, og jeg anbefaler deg uansett å legge mer penger i en forsterker. Kjøper du en bass til 6000 kan du jo heller legge 2-4 tusen mer i forsterkeren. :)

Link to comment
Share on other sites

Tror kanskje at g&l har mer variert lyd, men tror man kan spille det meste på en jazzbass.

Har aldri hørt en sjanger der jazzbassen ikke kan brukes...

Har forresten aldri hørt en sjanger precisionbassen ikke kan brukes til, så det er mye å velge i :)

Link to comment
Share on other sites

Takk for gode tips! Kan kanskje være en god idé å gå ned et par tre tusen på bassgitaren og heller øke forsterkerprisen. G&L Tribute L-2000 og en forsterker til 5 til 6 tusen kan kanskje være et bedre alternativ enn en jazzbass og en Ampeg BA-115U. Når jeg nå først er i gang med å innhente gode tips: Hvilken bassforsterker til 5-6 tusen vil være et godt kjøp? Jeg er ute etter god lyd og ikke nødvendigvis mange watt. Jeg kommer i hovedsak til å bruke forsterkeren i et hjemmestudio (livestudio) og kanskje til små spillejobber i små lokaler. Jeg foretrekker å ha en rein og distinkt basslyd som basis.

Edited by KatjaKaj
Link to comment
Share on other sites

jeg hadde seriøst vurdert ebay. Jeg kjøpte fernandesbassen min der, kom på 2500 inkl alt. Den er en precision fra 78, og etter mine ører, må man betale veldig mye mer for å få en like bra bass her i landet. Kjøpte en maken for en kompis av samme selger, den var like hipp og kom på 3000 (min har en uheldig lakkskade på hornet)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.