Web Analytics
Jump to content

Input jack - kan jeg bruke eksisterende mono-jack når stereojacken som fulgte med ikke passer?


Recommended Posts

Som emnet tilsier:

Jeg mottok hin dagen et sett SD Blackouts, og med de fulgte det med en jack-input-greie som ser omtrent slik ut:

icon-88850271.gif

Problemet er at gitaren de skal inn i har en jack som ser slik ut:

icon-25695219.gif (og dermed passer ikke den nye).

Jeg går ut i fra at den eksisterende er mono, mens jeg vet at den nye er stereo. Vil det by på problemer å gjenbruke den gamle?

Edited by joachiml
Link to comment
Share on other sites

Ja, aktive pickuper trenger stereo-output. Den ene kanalen på stereo-outputen kobler inn eller ut strømen, altså er det grunnen til at batteriet ikke tømmes når du kobler ut jacken.

Men kan jo hende en monojack funker med aktive pickuper, bare at batteriet må byttes oftere?

Link to comment
Share on other sites

Nei, det kan du ikke. Eller det er jo mulig, men da bør du montere en egen av/på bryter på gitaren, og det ønsker du trolig ikke? Det tredje tilkoblingspunktet brukes til å skru av og på batteriet når du drar ut jackpluggen fra gitaren, og jackpluggen fungerer derfor som en bryter i tillegg til at den er en utgang. Derfor må den byttes ut.

Du får se det positive i det- stereoversjoner av den hunjacken du har, er vanlig handelsvare, og enhver gitarpusher har enten på lager, eller kan skaffe.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei. Hvem er dere og hvilke sanger er det snakk om å spille?
  • Hallo. Hver dag tror jeg at jeg har oppnådd noe i dette livet. Ja, jeg har en høyere utdanning og til og med en vitenskapelig grad av en mester, men jeg jobber ikke i min spesialitet. Siden barndommen drømte jeg faktisk om å være psykolog, og derfor begynte jeg å tenke på å motta den andre høyere. Men for dette trenger jeg en meget betalt jobb, så nå leter jeg etter interessante ledige stillinger. Allerede samlet en CV på denne malen https://www.cvmal.no/cv-eksempel/ , og nå må du sende den til flere selskaper. Vi må jobbe noen år til for å endelig begynne å gjøre det du elsker.
  • Hei. Vi søker etter en bassist til et band i Arendal. Vi har tilgang til øvingslokale. Sjanger, rock. Vi er på utkikk etter en bassist som deler lidenskap for musikk og som har god teknikk og samspill. er åpen for å eksperimentere med ulike stilarter og låter, men vi ønsker også å ha et fast repertoar som vi kan øve på og fremføre. Vi er fleksibel når det gjelder øvingstider, men vi håper du er seriøs og engasjert. Hvis dette høres ut som noe for deg, vil vi gjerne høre fra deg snarest. Vi ser frem til å snakke med deg og finne ut mer om din musikkbakgrunn og interesser.
  • Lagde en hals av alm, og holder på med en jazzmaster kropp av samme planken . Underste kroppen er av surnet lønn.
  • Takk for det. Har brukt bjørk i toppen, alm i halsen og er usikker på kropp men tror det kan være sitka gran. Fikk en stor bit fra en arbeidskollega som ikke visste hva det var.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.