Web Analytics
Jump to content

Jazz - hvor begynner man?


tomsti
 Share

Recommended Posts

Som tittel sier: jeg er jo et metalhue, men har fått litt smaken av jazz, men ikke sånn superrask jazz, men rolig jazz. Sikkert mange jazzere her som rynker på nesa, men i starten er man sårbar for inntak av ny musikk. Så hvor starter man, hvilke artister? Hvilke sjangere innenfor jazz treffer mitt ønske om rolig jazz? har hørt på Pat Metheny, spesielt "are you going with me?" syns den har gørspennede solo uti slutten. Jeg har svært lite peiling på jazz, så lær meg :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 40
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kind of Blue som Gerald har postet her er en veldig bra start. Det finnes helt sykt mye forskjellig å sjekke ut så det hadde vært fint om du kunne vært litt mer spesifikk om hva du liker. Tenk på ting som hvor store grupper du liker (storband, kvartett, etc), hva slags instrumenter som faller i smak (typisk gitarister å digge saksofonister f.eks.). Men sånn generelt kan man si album som Kind of Blue med Miles og A Love Supreme med Coltrane.

Link to comment
Share on other sites

For starters:

Bill Evans - Sunday at the Village Vanguard [1961]

John Coltrane - My Favorite Things [1961]

Karin Krog - We Could Be Flying [1974]

Madlib - Shades of Blue

For øvrig ei plate i hip/hop-land, men samplene består utelukkende av mastertapes fra plateselskapet Blue Note. Fin introduksjon til jazz!

For videre lytting:

Andrew Hill - Point of Departure [1964]

Definitivt en favoritt. Går aldri lei denne.

Eric Dolphy - Out to Lunch [1964]

Sun Ra - Atlantis [1967]

S-p-r-ø-t-t.

Pharoah Sanders - Karma [1969]

Funker bra i kombinasjon med naturlige omgivelser. Magisk skive.

Link to comment
Share on other sites

Ja, Wesseltoft har mye bra! Hvis du liker litt mer moderne jazz ("nu jazz"), sjekk ut Nils Petter Molvær - Khmer. Jan Garbarek - I Took Up The Runes. For helt fantastisk avslappende deilig og fin musikk, Arve Henriksen - Strjon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Har sendt og mottatt et lass med gitarer og basser, pleier ikke være noe problem. Det beste er selvsagt å sende i koffert, men så lenge man har en passelig stiv pappeske og polstrer gitaren godt slik at den ikke ligger og slenger inne i esken så går det bra. Kan være lurt å bekrefte med selger at han vet hvordan han pakker en gitar for sending, og om han f.eks. har en gitar-eske liggende. Hvis ikke kan man ofte få tak i det hos en gitarbutikk; de har pappesker i hopetall som de bare leverer til gjenvinning og er glad for å bli kvitt. Har også mottatt gitarer som kun har vært send i en dvask gitarbag med adresselapp klistret på. Anbefales ikke, men heldigvis har det gått bra de gangene det har skjedd med meg. Antar at postmennene ofte er litt ekstra forsiktige når de ser slike pakker, men det er jo ingen garanti.
  • Nå ser jeg på brukte gitarer. Men, er det mulig/litt å sende elgitarer med posten? Hvordan gjøres det på en trygg måte for gitaren i så fall? Noen som har erfaringer her? Eller bør en kun gå for gitarer en kan hente selv?
  • jepp. eller en sg-type eller en explorer-type
  • Takk folkens, da har jeg noen ting å teste når jeg får den med meg hjem etter neste øving!
  • Jeg er nære på å si at en Les Paul-type gitar kanskje kunne vært noe? (F.eks. en brukt Epiphone Les Paul eller LTD EC 256.) Fast stol og de er jo innafor både på metal og snillere, og det burde kanskje være mulig å finne noe brukt sånn omtrent i prisleiet det her er snakk om.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.