Web Analytics
Jump to content

Jazz - hvor begynner man?


tomsti

Recommended Posts

Som tittel sier: jeg er jo et metalhue, men har fått litt smaken av jazz, men ikke sånn superrask jazz, men rolig jazz. Sikkert mange jazzere her som rynker på nesa, men i starten er man sårbar for inntak av ny musikk. Så hvor starter man, hvilke artister? Hvilke sjangere innenfor jazz treffer mitt ønske om rolig jazz? har hørt på Pat Metheny, spesielt "are you going with me?" syns den har gørspennede solo uti slutten. Jeg har svært lite peiling på jazz, så lær meg :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 39
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kind of Blue som Gerald har postet her er en veldig bra start. Det finnes helt sykt mye forskjellig å sjekke ut så det hadde vært fint om du kunne vært litt mer spesifikk om hva du liker. Tenk på ting som hvor store grupper du liker (storband, kvartett, etc), hva slags instrumenter som faller i smak (typisk gitarister å digge saksofonister f.eks.). Men sånn generelt kan man si album som Kind of Blue med Miles og A Love Supreme med Coltrane.

Link to comment
Share on other sites

For starters:

Bill Evans - Sunday at the Village Vanguard [1961]

John Coltrane - My Favorite Things [1961]

Karin Krog - We Could Be Flying [1974]

Madlib - Shades of Blue

For øvrig ei plate i hip/hop-land, men samplene består utelukkende av mastertapes fra plateselskapet Blue Note. Fin introduksjon til jazz!

For videre lytting:

Andrew Hill - Point of Departure [1964]

Definitivt en favoritt. Går aldri lei denne.

Eric Dolphy - Out to Lunch [1964]

Sun Ra - Atlantis [1967]

S-p-r-ø-t-t.

Pharoah Sanders - Karma [1969]

Funker bra i kombinasjon med naturlige omgivelser. Magisk skive.

Link to comment
Share on other sites

Ja, Wesseltoft har mye bra! Hvis du liker litt mer moderne jazz ("nu jazz"), sjekk ut Nils Petter Molvær - Khmer. Jan Garbarek - I Took Up The Runes. For helt fantastisk avslappende deilig og fin musikk, Arve Henriksen - Strjon.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Nå skal ikke jeg legge ut noe som helst om min erfaring med Morgan gitarer. Det jeg har noe erfaring med, er at hvis man skal få produsert gitarer i Kina, så er det veldig viktig med "styring fra mottakerlandet", og gjerne også kontroll av varene. Jeg har ikke noe grunnlag til å si noe om kinesiske produsenter på bred skala, men har snakket og hørt erfaring fra flere med slik erfaring, både når det gjelder instrumenter og andre varer. Produsenter av varer i østen har fra tid til annen et litt annet syn på når "man har gjort en god nok jobb", og hva som er akseptable snarveier for å oppfylle produksjon- og kvalitetsmål. Dette er det faktisk skrevet tykke bøker om. Jeg regner med at grunnen til at Morgan har en høyere pris, er at de legger mer penger i å administrere og kontrollere produksjon og vare. Dette er for all del ikke noen fasit, bare min mening.
  • Hei!  Er det noen der ute som har en formening om hva en Gibson SG Standard fra 1971 kan være verdt? Den har et reparert halsbrudd, originale bånd, stemmeskruer, vibrolaen er erstattet med en stop tailpiece, PAF mikker, og er godt brukt.  Mvh Mats
  • Er det noen som har erfaringer med Yamaha Stagepas 1K MkII som PA-system for duo 1 gitar med pedalbrett (mest akustisk med innebygd pickup) og 1-2 vokalister innenfor sjanger folk/vise/pop. Lydkvalitet? Brukervennlig? Spiller sjelden i lokaler med plass til over 300 personer. Etter det jeg kan se mangler systemet mulighet for 48V phantom power til f.eks. aktiv DI-boks. Setter pris på tilbakemeldinger.
  • Hei, er ikke så inne på dette, men vet at disse 80-talls gitarene fra Kramer skal være verdt litt, har dere noen innblikk i hva jeg kan få for denne? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.