Web Analytics
Jump to content

Rør med rør!


draugen

Recommended Posts

Heisann! Kordan ser man om rør e gåen? Hadde av baksia av marshalln min for å se kossen rør så sto i, å preamp røran(trur eg)va passeli svart! Nedsota liksom... :unsure: Har ikkje merka no me ampen eller lyden, men sett inne me NULL erfaring med rør forsterker så mulig noe ikkje stemme! Va ECC83 rør som sto i, i en jcm900 50watt topp... Takker for evt svar :) som vanli :lol:

Link to comment
Share on other sites

Noen ganga forsvinn mye av effekten, men det virke som volumpotten liksom ikkje får heilt "kontakt".. Bruke å gå seg tel. Ellers trur eg lyden e som den skal! Bra trøkk å samme lyd som når eg kjøpte den. Knitrer litt potter da. Hørt elektrospray kunne fikse det.. Men kjøpte ampen av en fyr her på forume(husker ikkje navn)å han fortalte rørene va relativt ny og lite brukt. Kjøpte ampen for ca 4mnd,å har brukt den moderat å skjeldent på høyt volum! Har som sagt ingen erfaring med rør å har kanskje brukt den feil? Noen ting man BØR gjøre å ikkje gjøre når det gjeld bruk? Har f.eks kjørt en zoom på den med trommerytmer endel, men det ska vel ikkje skade no? Ska prøve å få ordna bilda imorra... Har rota bort kabelen tel kamera :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Røra mine er hardt brukt i et år, nesten helt klare. Ikke noe sot eller svart. Er det lufting i ampen din, de kan jo bli ekstremt varme

Ja ska vel være lufting nok... Perforert metallplata i bakkant med godt og vel 20-30cm klaring tel veggen! Men d som kristoffereide(?) skriv om slag og støt høres intressant ut. Hmm... Men alt e relativt når d gjeld slag og støt! Ampen har ikkje vært feks mista,donka borti no,rista etc... Nærmaste e frakt pr bil i 2tima på delvis normale nordnorske veia, samt "ommøblert" hit og dit på ett rom,hehe... Men ka gjør nedsota rør me forsterkern,lyden osv..? Eide sine erfaringe?

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Må nok forske litt i morra. Vil ikkje påstå lyden e prompete, men så e ikkje eg heller non ekspert,haha. Men blei igrunn aldri heilt fornøyd me lyden i ampen,spes vrengen/metallyden, så mulig det e pga røran! (som sagt:inga erfaring me rør)

Link to comment
Share on other sites

Åkey! Har sett litt nærmar på røran idag... Kan faktisk se ut som eg e blitt litt lurt av lyssettinga sist helg eg sjekka dem(+litt ølbrilleeffekt) :blush: ! Ser no ut som "toppen" på røran bare e sånn. Litt sølvaktig og mørk.. Ledninga tel kamera mett e fortsatt borte. Har tadd bilde me nødkamera kjøpt på prix for 5 år sia... Kvaliteten e deretter. UBRUKELI :D Å kun ett bilde som va rett size tel å legge inn... Men mye mulig eg har kasta bort tia litt tel folk her! . Anywho! Noen do`s and dont`s man bør vite når d gjeld bruk av røramp?? Sia eg allerede har connection her :lol:

post-6603-125698182838_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

det var et ganske umulig bilde :P men ser at det svart øverst på røra, men om det er bildet som forvrenger er vanskelig og si, var veldig utydig.

Røran e faktisk så mørk i toppen som bilde indikere! E d noen fare å ta ut ett rør å undersøke nærmar? Treng vel ikkje fagbrev for å ta ut å sette inn igjen?? :lol: Kjente litt på di å di virka å sette godt fast, så eg tok ikkje sjansen å røske så mye. Va litt tullat å undersøke mens dem står i ampen me tanke på lys,lommeløkt,gjennskinn å alt d der...

Link to comment
Share on other sites

Røra ser ok ut, skal være sort i toppen. Om de fungerer ok er en annen sak. Man kan somregel

ikke se om et rør er dårligt/svakt, det må måles på en rør tester. Har du rørforsterker bør du

alltids ha et sett med ekstra rør liggende, så kan du bytte ut med rør som er nye/gode for

å finne hvilket rør som er dårlig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.