Web Analytics
Jump to content

Rør med rør!


draugen
 Share

Recommended Posts

Heisann! Kordan ser man om rør e gåen? Hadde av baksia av marshalln min for å se kossen rør så sto i, å preamp røran(trur eg)va passeli svart! Nedsota liksom... :unsure: Har ikkje merka no me ampen eller lyden, men sett inne me NULL erfaring med rør forsterker så mulig noe ikkje stemme! Va ECC83 rør som sto i, i en jcm900 50watt topp... Takker for evt svar :) som vanli :lol:

Link to comment
Share on other sites

Noen ganga forsvinn mye av effekten, men det virke som volumpotten liksom ikkje får heilt "kontakt".. Bruke å gå seg tel. Ellers trur eg lyden e som den skal! Bra trøkk å samme lyd som når eg kjøpte den. Knitrer litt potter da. Hørt elektrospray kunne fikse det.. Men kjøpte ampen av en fyr her på forume(husker ikkje navn)å han fortalte rørene va relativt ny og lite brukt. Kjøpte ampen for ca 4mnd,å har brukt den moderat å skjeldent på høyt volum! Har som sagt ingen erfaring med rør å har kanskje brukt den feil? Noen ting man BØR gjøre å ikkje gjøre når det gjeld bruk? Har f.eks kjørt en zoom på den med trommerytmer endel, men det ska vel ikkje skade no? Ska prøve å få ordna bilda imorra... Har rota bort kabelen tel kamera :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Røra mine er hardt brukt i et år, nesten helt klare. Ikke noe sot eller svart. Er det lufting i ampen din, de kan jo bli ekstremt varme

Ja ska vel være lufting nok... Perforert metallplata i bakkant med godt og vel 20-30cm klaring tel veggen! Men d som kristoffereide(?) skriv om slag og støt høres intressant ut. Hmm... Men alt e relativt når d gjeld slag og støt! Ampen har ikkje vært feks mista,donka borti no,rista etc... Nærmaste e frakt pr bil i 2tima på delvis normale nordnorske veia, samt "ommøblert" hit og dit på ett rom,hehe... Men ka gjør nedsota rør me forsterkern,lyden osv..? Eide sine erfaringe?

Link to comment
Share on other sites

Hmm. Må nok forske litt i morra. Vil ikkje påstå lyden e prompete, men så e ikkje eg heller non ekspert,haha. Men blei igrunn aldri heilt fornøyd me lyden i ampen,spes vrengen/metallyden, så mulig det e pga røran! (som sagt:inga erfaring me rør)

Link to comment
Share on other sites

Åkey! Har sett litt nærmar på røran idag... Kan faktisk se ut som eg e blitt litt lurt av lyssettinga sist helg eg sjekka dem(+litt ølbrilleeffekt) :blush: ! Ser no ut som "toppen" på røran bare e sånn. Litt sølvaktig og mørk.. Ledninga tel kamera mett e fortsatt borte. Har tadd bilde me nødkamera kjøpt på prix for 5 år sia... Kvaliteten e deretter. UBRUKELI :D Å kun ett bilde som va rett size tel å legge inn... Men mye mulig eg har kasta bort tia litt tel folk her! . Anywho! Noen do`s and dont`s man bør vite når d gjeld bruk av røramp?? Sia eg allerede har connection her :lol:

post-6603-125698182838_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

det var et ganske umulig bilde :P men ser at det svart øverst på røra, men om det er bildet som forvrenger er vanskelig og si, var veldig utydig.

Røran e faktisk så mørk i toppen som bilde indikere! E d noen fare å ta ut ett rør å undersøke nærmar? Treng vel ikkje fagbrev for å ta ut å sette inn igjen?? :lol: Kjente litt på di å di virka å sette godt fast, så eg tok ikkje sjansen å røske så mye. Va litt tullat å undersøke mens dem står i ampen me tanke på lys,lommeløkt,gjennskinn å alt d der...

Link to comment
Share on other sites

Røra ser ok ut, skal være sort i toppen. Om de fungerer ok er en annen sak. Man kan somregel

ikke se om et rør er dårligt/svakt, det må måles på en rør tester. Har du rørforsterker bør du

alltids ha et sett med ekstra rør liggende, så kan du bytte ut med rør som er nye/gode for

å finne hvilket rør som er dårlig.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.