Web Analytics
Jump to content

Mest hensiktsmessige måte å fjerne lakken på en gitar.


GHalvorsen
 Share

Recommended Posts

Hei. Jeg har en meksikansk stratocaster i arctic white-polylakk jeg vurderer å fjerne lakkeringen på. Hva er den mest hensiktsmessige måten å gjøre dette på? Jeg hadde tenkt å skru løs kroppen, og pusse ned med sandpapir, men jeg tenkte det var greit å spørre her først. En annen ting jeg er litt nysgjerrig på er hva jeg bør behandle kroppen med etterpå? Klarlakk? Olje?

På forhånd takk for alle svar:)

P.P

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke noe godt svar på spørsmålet ditt, annet enn at klarlakk kan bli jævlig tøft! Trehvite Strater er grisedigg! Men jeg aner ikke hvordan treverket ser ut under lakken på gitaren din da... Kan hende det blir en nedtur :)

Link to comment
Share on other sites

Jeg har ikke noe godt svar på spørsmålet ditt, annet enn at klarlakk kan bli jævlig tøft! Trehvite Strater er grisedigg! Men jeg aner ikke hvordan treverket ser ut under lakken på gitaren din da... Kan hende det blir en nedtur :)

Ja, jeg har vert inne på tanken:p Det er jo en billig gitar, og det er nok ikke det edleste treverket de bruker under tjukk polylakk:P Hyggelig med litt støtte(= Hvis jeg gjør alvor av planen lover jeg detaljert bildelogg;)

Edited by Petter Pan
Link to comment
Share on other sites

Hvis den bare skal klarlakkes ville jeg gått for sandpapir. Jeg har hatt hell med å svi av lakk med varmepistoln på en stratkopi. Det går fort og enkelt, men egner seg best hvis man skal lakke over med heldekkende farge. Fort gjort og brenne treverket litt. (slev om noen mener det er tøft)

Link to comment
Share on other sites

Hvis man ikke vil bruke varmepistol (som er det raskeste alternativet), kan man bruke noe som heter lakkfjerner. Det er en gugge man smører på som tar drepen på lakken. Dette krever dog litt mere tolmodighet enn varmepistol, og er ikke på langt nær så tilfredsstillende som varmepistol=p

Link to comment
Share on other sites

Hva med å la det være?

Som regel er treverket under en skikkelig nedtur. Det er valgt ut til heldekkende finish fordi det er kvister, sparkel, og så videre i det.Masse jobb, og veldig lite igjen for det. Det er ikke stort mer jobb å lage en ny kropp. Kjøp deg en benkeplate og fjern det som ikke ser ut som en gitar.

Eller du kan bytte med meg. Har en ulakkert Strat-kropp liggende. Send PM, da vel!

Link to comment
Share on other sites

Hør på Castor !

Mange av tacocasterne er satt sammen av opptil 9 stykker "plank", det er neppe 'helt fantastisk' det treverket du avdekker hvis du noensinne kommer deg gjennom det lakklaget som omtrent er umulig å pusse av.. Du får også en ubehandlet kropp på e-bay for en billig penge.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.