Web Analytics
Jump to content

Höfner 12-strenger


xshorteyx
 Share

Recommended Posts

Heisann.

Prøvde på skolen i dag en 12-strenger akustisk.

Lenge siden jeg har prøvd en, og denne gangen ble jeg imponert.

Så jeg søkte på finn etter no 12-strengere og kom over denne.

Han har ikke skrevet pris, men att han mottar bud, men hvor mye tror dere denne er verdt?

http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=18855779

Link to comment
Share on other sites

Jeg er usikker på hvor mye en slik er verdt, ut fra bilder. Den ser jo pen ut, men er trolig ikke en veldig dyr gitar. Ikke er den gammel nok eller av "riktig" merke til å være dyr, heller.

Jeg hadde vært skeptisk til å kjøpe en 12- strengs kasse uten å ha prøvd den først. Grunnen er at draget fra strengene er veldig høyt, og hvis hals og strengehøyde ikke er helt bra, så blir gitaren helt uspillelig for folk flest. Man er i mye større grad avhengig av lav strengehøyde på en 12strenger. Man kan ikke se det på bildene, ei heller om toppen har begynt å få den karakteristiske "sjøgangen" som kassegitarer får, og 12strengere mye raskere enn vanlige. Man får en misforming av toppen på gitaren grunnet draget fra strengene. Et skikkelig bilde av stemmeskruene hadde heller ikke vært å forakte. De bør være bra, det er nok pes å stemme en 12strenger likevel, om man ikke skal slite med slarkete stemmeskruer.

(Når er gitaristen ferdig med å stemme 12strengsgitaren sin? - Jo, når gigen er ferdig..)

Link to comment
Share on other sites

Hehe okei ;)

Fant for det meste bare uinteresange eller for dyre 12-strengere på finn

Hva med Fender CD-160 12? Den er jo strålende til relativt lite penger (sansynligvis enda mindre enn det blir for Höfner-gitaren)

Cort har også noen gode 12-strengere til en liten penge, og hvis du ikke trenger pickup har cataluña en til under 3000kr som er mye for pengene. Vil du ha innebygget tuner, ganske god preamp og utgang på xlr samt svart farge til en rimelig pris (ca 2500 - husker ikke nøyaktig i farta) så er Stagg sw206cetu bk 12 en god gitar i forhold til hva du betaler, men litt slapp akustisk lyd (skulle bare mangle til den prisen egentlig). Jeg har en av dem selv som jeg kjøpte til Roskilde-festivalen i år. Funger fint, låter greit. :)

Edited by Morten Larsen
Link to comment
Share on other sites

Jeg/stefaren min har en Höfner som er omtrent lik som den der. Ett år nyere og 6, strenger. Jeg synes det er en veldig god gitar. Ganske tynn hals til å være så gammel. Noen av höfner gitarene fra den perioden hadde justerbar hals. (at man kunne justere halsvinkelen) med en skrue. Så jeg hadde bedt om å få sett bilder fra headstocken mot kroppen, sånn at man ser halsinfestningen tydelig. For halsfestet kan tyde på at den kan justeres. Og da kan man veldig lett få en fin vinkel på halsen. Med mindre den er for mye vridd.

Pris er vanskelig å si noe om. Stefaren min nevnte at dette var en billig gitar når han kjøpte sin i 71. Men jeg ville ha fått prøvd den .

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.