Web Analytics
Jump to content

Gitar prosjekt


stensen
 Share

Recommended Posts

Fant en gammel Kawai gitar på loftet som jeg kjøpte som 16 åring. (er 46 nå)

Har modda den noe, ny stol, plekterbrett, 1 humbucker. Skal lakkeres høyglans hvit på jobben til dama.

Har fått slipt ned headstocken som jeg idiotisk nok malte med bengalakk for ørten år siden. Orginal logo kom frem.

Gitaren var orginal sunburst med perlemor plekterbrett. Skulle jo aldri ha rørt den i utgangspunktet, for seint nå.

Men den kan bli ganske kul etter lakkering.

post-7278-1256763126,987_thumb.jpg

Edited by stensen
Link to comment
Share on other sites

Det er jo det klassiske nultebånd!

Link to comment
Share on other sites

Guest KAARVAAG

stå på,kan bli bra detta!

og litt off topic,hva er egentlig nulte bånd for?

har hørt mye forskjellig om at det er mye lettere å spille på en gitar med det,og bedre lyd.. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Tja, ut over det jeg allerede har nevnt, så sies det at man ved å bruke nullte bånd, så vil det bli mer homogen lyd i gitaren. Teorien er altså at forskjellig materiale farger lyden, og hvis man lar en streng klinge gjennom for eksempel en beinsadel, så vil den låte litt annerledes enn hvis den klinger fra et metallbånd når strengen er presset ned. Har man nullte bånd, vil strengen berøre det samme materialet uavhengig av om det er en åpen streng eller en som det er satt en finger på.

Uten at jeg har fasiten, vil jeg tro at mye av poenget er at man kan "slurve" med oppsettet av sadelen, slik at hvis sporene bare er dype nok og det ikke kniper på strengen, så blir det riktig uansett. Av en eller annen grunn er det ikke veldig mye brukt.

På relativt billige gitarer er ofte jobben som er gjort med sadelen begrenset til noen sekunders grovfiling, og på slike gitarer kan jeg se for meg at nullte bånd er en fordel. Jeg må innrømme at jeg ikke tror jeg kan høre forskjell, men jeg kan kjenne når jeg spiller om gitaren trenger en justering på sadelen. En sadel som kniper på strengen kan også føre til at gitaren blir omtrent umulig å holde stemt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • HB eller ikke - da jeg vokste opp på 70 og 80-tallet fantes det mye DRITTGITARER. Altså de rimelige. Tror du skal vært sykt uheldig med en hvilket som helst lavprismerke for å komme NED på det nivået mye av skrotet den gang var på.
  • Jeg har et lite verksted og skrur litt i gitarer, hovesakelig egne og for venner og bekjente men tar litt oppdrag utenom også når jeg har tid og anledning. I den forbindelse har jeg skrudd i en håndfull HB`s. Min erfaring er at de billigste er nettopp det, billige gitarer, men kommer man over 200Euro, er det stort sett gullfine nybegynnergitarer som trenger lite hjelp av meg (i motseting til de billigste hvor QC virker ganske fraværende). Hadde ikke nølt med å anbefale en av disse Suhr-aktige til en nybegynner om man trakter mot mer moderne stuk enn Epi og Sq. Når det er sagt, er man femten og har råd til drømmegitaren, skal man kjøpe drømmegitaren og drite i folk som mener HB er best i hele verden, for det er de ikke   
  • Jeg mener at det ikke er snakk om enten eller, men både og her, selv om jeg kjenner meg igjen. Confirmation bias spiller nok en vesentlig rolle. Og alder. Jeg er jo en nokså moden herremann som vokste opp med status-standarden Fender eller Gibson. Så hadde man temmelig mediokre varianter av dette - supplert med andre merkelige variasjoner fra merker som Vantage, Orpheo, Cimar (Ibanez), Hondo etc. Jeg kan huske at Wing-serien fra Washburn var regnet som annenrangs gitarer på den tiden (i min krets), mens jeg i dag ville ha gitt gode penger for en Eagle eller Falcon. (Yamaha SG-serien, Ibanez Artist-serien popper også opp som kvalitetsalternativer i dag) Jeg _tror_ at kvaliteten på det vi i min tid kalte billig-ræl er betydelig bedre nå til dags. Og det er jo hyggelig at man kan prissette velfungerende instrumenter i antall sixpacks:-)
  • Fikk filt til nut i dag, tester ut filer til spor jeg fikk kjøpt av en velvillig forumitt🙂 samme type filer som jeg har lånt av en kjenning tidligere. Setup er ikke 100 prosent foreløpig, men den er godt spillbar nå.det gjenstår stort sett bare elektronikken på denne nå.edit, må mere filing på den nuten
  • Har sett en god del forskjellige slike sider i det siste. Man må jo være komplett idiot for å gå på noe sånt.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.