Web Analytics
Jump to content

Gitar prosjekt


stensen
 Share

Recommended Posts

Fant en gammel Kawai gitar på loftet som jeg kjøpte som 16 åring. (er 46 nå)

Har modda den noe, ny stol, plekterbrett, 1 humbucker. Skal lakkeres høyglans hvit på jobben til dama.

Har fått slipt ned headstocken som jeg idiotisk nok malte med bengalakk for ørten år siden. Orginal logo kom frem.

Gitaren var orginal sunburst med perlemor plekterbrett. Skulle jo aldri ha rørt den i utgangspunktet, for seint nå.

Men den kan bli ganske kul etter lakkering.

post-7278-1256763126,987_thumb.jpg

Edited by stensen
Link to comment
Share on other sites

Guest KAARVAAG

stå på,kan bli bra detta!

og litt off topic,hva er egentlig nulte bånd for?

har hørt mye forskjellig om at det er mye lettere å spille på en gitar med det,og bedre lyd.. :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Tja, ut over det jeg allerede har nevnt, så sies det at man ved å bruke nullte bånd, så vil det bli mer homogen lyd i gitaren. Teorien er altså at forskjellig materiale farger lyden, og hvis man lar en streng klinge gjennom for eksempel en beinsadel, så vil den låte litt annerledes enn hvis den klinger fra et metallbånd når strengen er presset ned. Har man nullte bånd, vil strengen berøre det samme materialet uavhengig av om det er en åpen streng eller en som det er satt en finger på.

Uten at jeg har fasiten, vil jeg tro at mye av poenget er at man kan "slurve" med oppsettet av sadelen, slik at hvis sporene bare er dype nok og det ikke kniper på strengen, så blir det riktig uansett. Av en eller annen grunn er det ikke veldig mye brukt.

På relativt billige gitarer er ofte jobben som er gjort med sadelen begrenset til noen sekunders grovfiling, og på slike gitarer kan jeg se for meg at nullte bånd er en fordel. Jeg må innrømme at jeg ikke tror jeg kan høre forskjell, men jeg kan kjenne når jeg spiller om gitaren trenger en justering på sadelen. En sadel som kniper på strengen kan også føre til at gitaren blir omtrent umulig å holde stemt.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Jeg regner med at dette er i seneste laget, men skriver nå innlegget likevel. Liker ikke Finn og det som følger med av "kundkontakt", og forsøker her for å se om det er folk som jeg "kjenner" som kan tenke seg å handle noe. Regner med at dere enten skriver i tråden, eller kontakter meg på PM.  Bryter regelen med pris, regner med at det blir tilgitt i et dødt forum. Selger følgende mer eller mindre snurrige gitarer, pris blir vi enige om vil jeg tro. - Fernandes retrorocket sustainergitar med gammel (og mye bedre Japan produsert) hals, med Roland GR55 gitarsynth. (Må sjekke om synthen fortsatt fungerer) - Ibanez RG 750, sort, hardcase - Ibanez RG 550, sort - Ibanez prestige S2020X, violin burst,  hardcase - Line6 Variax 300, sort komplett med PSU og gigbag - Ibanez M-522S mandolin, limt sprekk i topp, ellers mint - Countryman 5- strengs banjo - Ibanez RD 828 LE, sort bass, original, men med Badass stol
  • Så, hvordan ble det med alt? Musikkprat er fullstendig dødt, det er ikke noe info å finne verken her eller der, men det er fortsatt aktivitet her, selv om forumet skulle stenges. Skal man bare begynne å henge her igjen, da? 🤔
  • Du skriver- When a jack cable is connected, all frequencies below 120KHz are sent to this Jack at line level. Det betyr at dette er et signal som skal sendes til en forsterker, og ikke direkte til en aktiv sub. Det enkleste og greieste er å handle en aktiv sub. Det er mindre ledninger og styr. Jeg har en passiv nesten  ubrukt sub liggende, husker ikke navn og nummer her og nå, men det er en helt grei PA- sub av kjent merke. Har vel blitt brukt i maks 8 timer til sammen. Den er din for 500 kroner pluss porto. Jeg trenger den ikke lenger. PM hvis det er aktuelt.
  • Jeg ville tatt kontakt med Falck musikk i Trondheim, om ikke annet for å spørre. De vet det nok og har eget verksted, så mulig de kan gjøre det. Det koster vel 130 kroner å sende en gitar med posten. Men ærlig talt, jeg vet ikke.    
  • Hei. Jeg er ny her, og om dette skulle vært tatt opp i tidligere tråder, må dere ha meg unnskyldt. Jeg har noen spørsmål angående inlays.  Er det noen her som gjør inlays? Skulle gjerne ha hatt nye inlays på 2 halser som allerede har enkle inlays fra før. Lar dette seg gjøre, eller blir det fryktelig kålete? Hva er evt prisen for å få slikt gjort?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.