Web Analytics
Jump to content

Drift av Gitarnorge


jonarve

Recommended Posts

Som nevnt i en annen tråd er forum litt tregere nå enn tidligere. Den nye forumsoftwaren krever noe mer og i tillegg har vi fått ganske betydelig større trafikk nå enn vi har hatt tidligere. Serveren begynner å slite litt, særlig på kveldene når aktiviteten er høyest. Vi er i ferd med å se på alternativer for å øke ytelsen. Alternativene er å kjøpe en ny maskin, leie hardware eller leie en virtuell server. Samtlige alternativer innebærer en nokså betydelig høyere driftskostnad enn vi har per dags dato.

Ønsker gjerne tips dersom noen har bekjentskaper som kan skaffe oss en rimelig løsning.

Link to comment
Share on other sites

Vil se om hva slags dealer jeg kan få til først. Om det blir snakk om å gjøre en investering så er det mulig det blir behov for en liten kronerulling. Ønsker først og fremst å skaffe noe som innebærer lave faste kostnader. Om noen har tips eller erfaringer så gi gjerne en lyd :)

Link to comment
Share on other sites

Hm. Jeg har en noen år gammel server stående. Den er fra 2003, og det sitter to Xeon-prosessorer i den, hvis jeg ikke husker helt feil, samt 4 GB minne. Det den mangler,er en skikkelig diskkontroller. Ellers fungerer den helt greit den. Men den er kanskje så gammel at det ikke er noe å satse på?

Jeg hadde egentlig tenkt å bruke den selv, men det slenger sikkert inn noe annet her hos meg som jeg kan bruke i stedet for. Si fra hvis det kan være noe?

Link to comment
Share on other sites

Ser ut til at det blir en løsning med en virtuell server. Er opptatt av at de som ønsker å bidra økonomisk får noe igjen for det i form av annonser eller annet så send meg gjerne en PM med hvor mye dere ønsker å bidra med så kommer vi frem til en avtale som er god for begge parter.

Til dere som ikke driver butikk og har noen direkte effekt av for eksempel en banner så kommer støttemedlemsskapene virkelig godt med. Mange takk til alle som er villige til å stille opp som støttemedlemmer! Nye støttmedlemmer er velkomne :) Ta en titt under "Abonnementer" i menyen øverst.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Det er ikke lenge siden en 25 - bulk kostet 12-1300,- hos Evenstad. Den svake krona og prisstigning generelt, har sannelig gjort seg gjeldende.
  • Hei søker vokalist til Calzada, vi hører til i Stavanger.  spiller rock for det meste 
  • Det må du forvente, men prisene har vært betydelig lave når de har tilbud, selv med moms og frakt etc. Men det må du undersøke og ta en totalvurdering på. Spesielt nå som dollarkursen er dårlig, mot NOK. Skal du handle i Norge, må du bare følge med på hva de har av tilbud på de forskjellige nettbutikker/butikker og handle deretter. Det hender det er tilbud på f.eks spesifikke merker, eller "bundle packs".  Vi hadde Strenger.no før som leverte gode priser, men de ble lagt ned.  Her er f.eks 65-69kr per pakke, det mener jeg er helt innenfor. Du finner sikkert flere lignende tilbud til tider. https://evenstadmusikk.no/d-addario/1084076/d-addario-exl110-b25-bulkpakke-25-stk-010-046-pakke-med-25-stk-exl-110?gad_source=1&utm_source=daisycon&utm_medium=affiliate&utm_campaign=daisycon_Onlinepriser.no https://www.musikkhuset.no/products/daddario-exl110-b25-010-046-bulk-25-set?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9Oid7wNzTU4xgLnLVllxOStnwHxS9wGBKVbHsHRQ3-f9rLxRdLZxtoaAmciEALw_wcB   Ellers kan jeg anbefale Ernie Ball strenger. De er ofte rimeligere hvis du benytter standard-størrelser - men har like god kvalitet som andre "gode strenger".  https://evenstadmusikk.no/ernie-ball/1009722/ernie-ball-eb-2221-regular-slinky-010-046?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwpNuyBhCuARIsANJqL9OfpfJAOtjW1PJjdIAvs6CT9CT-A9EJJeulO5OVlYeEllFcn3AGszgaAjfmEALw_wcB
  • Noen som har prøvd på det? Hva gjorde du og hvordan funka det?
  • Da kom pickupen fra Skottland også, en 1956 Höfner 1505 GR som ble solgt som ekstrautstyr fra Höfner i sin tid. Originalt hadde de 3 meter kabel, men her var kabelen kutta, så jeg skjøta den og satte i jack-input i gitarkroppen "nede til høyre." Innebygd volumbryter som ikke skrapa, og fungerer - så det var grunnen til at det ble denne. Så slipper man potter og flere hull og mer lodding. En forsiktig singlecoil, under 5 Ohm, så man må ta ned mastervolumen på Vox'en før man kobler inn en av Ibanezene 😉 Gitaren er fra 1959, det sto håndskrevet inne i lokket (fant det med speil, lommelykt og mobilkameraet) 19.2.59. Litt uheldig med dremelen da jeg kappa ut hakk i plekterbrettet, men men. Tok mål med brettet på, så måtte jeg flytte festene litt for å få spikrene dypere inn i hullene så brettet skulle sitte fast. Men det har sin egen sjarm det også. Da gjenstår det tidsriktig bridge, og samtidig polere opp bånd og rengjøre og muligens olje inn gripebrettet. Bestefars gamle gyngehest som jeg også har overtatt, og kabel fra PA-høyttaleren skjemmer bildet, men man ser helheten med pickupen likevel.
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.