Web Analytics
Jump to content

Funk pedal


Fist of Fury
 Share

Recommended Posts

Jeg er veldig inne i funk fortiden, og vil ha en auto wah. Har sett på denne videoen her, og føler at det er dette jeg er ute etter:

Har ikke funnet akkurat den, men har funnet en pedal på Sound1 som heter Doctor Q, men føler jeg ikke får alle spørsmålene mine svart på under den ene Demoen. I videoen så føler jeg ikke at det er nok wah. Vil den være bra til å spille sånn nesten det samme? Ser den har en bass effekt, noe som jeg synes er veldig kult.

Takker for alle svar.

Link to comment
Share on other sites

1.) Kul video.

2.) Vær litt obs på at det kan være en forskjell på auto wah og envelope filter, avhengig av hvilken pedal du går for. En auto wah kan kreere en wah-effekt som er tidsbasert, dvs. at sweepen går helt uavhengig av dynamikken i spillinga di. En envelope filter skal per definisjon reagere på dynamikken din, gjennom forskjeller i signalet (spenningen som mates inputen på pedalen). Så pass på. Personlig synes jeg envelope filter helt klart er kulest, for da kan du ha litt mer styring på effekten. Smakssak, åff kårs.

3.) Du har ikke spurt om min mening på det, men min mening er at en kompressor er "teh funk effect de luxe", hvis du ikke har det ennå, vel og merke. Envelope filter er steintøft her og der, men som krydder. Å ha pedalen på hele tiden er rett og slett ikke kult, men jeg mener jo så mye rart.. En kompressor, derimot, er uvurderlig - fantastisk sak du bare må ha. Jeg snakker av erfaring da jeg har spilt mye funk - og jeg kjøpte en Maxon AF-9 (evenlope filter) og trodde dette var det som skulle til for funkmusikken. Men nei, jeg har brukt den ganske lite, men de gangene jeg først bruker den, er det rått som bare det. Så jeg klarer ikke selge den. :) Jeg kjøpte en kompressor et år ellerno senere, og det var en åpenbaring for meg. Mer eller mindre konstant på i funka riffing.

4.) Dessuten Kan det (jeg skriver kan med stor K) hende du trenger en kompressor til å kontrollere filterpedalen uansett. Jeg trengte det. AF-9'en kunne kutte huggu av folk på første rad (en slags mid peak), og det er som regel ikke særlig ønskelig. Det er ikke sikkert du vil trenge det med andre filterpedaler, men ha det litt i bakhodet.

Link to comment
Share on other sites

Tusen takk for alle svar. Nå fikk jeg litt å tenkte på :). Er det noen som har noen videoer til meg som jeg kan se på? Fant noen få på youtube, men en var bare tull, og en annen bare for piano. Og hvor kan jeg kjøpe en "moogerfooger low pass filter". Fant ingen på Sound1. Og så har jeg sett på en Q-Tron som jeg synes var hveldig kul. Her er en link:

Link to comment
Share on other sites

Tror jeg skal gå for Q-Tron Micro. Har du sett noe på den? Har ikke all verdens med penger, men den Micro høres ut som det er det jeg er ute etter. Men lurer litt på dette med kompressor da, hva jeg skal hvelge? Hvis det er noe hjelp så er jeg også litt ute etter lyden til Joe Bonamassa. Er utrolig stor fan :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.