Web Analytics
Jump to content

Bytte Rør ?


Tom Dooley
 Share

Recommended Posts

Har en Crate VC5212 combo som jeg skulle ønske hadde litt mer headroom. Kjører en Radial Tonebone Plexitube foran, noe som låter veldig ålreit på moderat volum, men når jeg drar på skikkelig låter det litt "farty". Virker som om det er fordi amp'en knekker vrenger en del på egen hånd. Noe jeg skulle ønske at den ikke gjorde.

Det sitter 4 12ax7 og 4 el84 fra JJ. Har fundert litt på å bytte til 12at7 eller 12au7.

Noen som har prøvd detta?

Alle behjelpelige svar er velkomne!

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting at amp'en knekker litt nei, men i dette tilfellet funker det særdeles dårlig. Har prøvd å dra ned gain en god del, men blir ikke helt fornøyd da heller. Ja, kanskje 12at7 hadde vært tingen. Har du erfaringer med 12au7 ?

Link to comment
Share on other sites

Med å gå ned til au vil du ikke bare miste gain, men også endre lyden ganske mye (ikke nødvendigvis til det verre). Litt gain vil det være der, men headroom vil være betraktelig høyere. Det koster ikke mange kronene for rør, men om du må ha den til verksted for bias kan det bli noen kroner etterhvert.

Om du kan gjøre bias selv, kan du prøve deg fram. Gå ned ett trinn (at om jeg husker rett) og se hvor mye forskjell det utgjør. Liker du det ikke, kan du gå ned et trinn til. Jeg vet ikke hvordan ampen din høres ut så det kan bli vanskelig å anbefale hva som blir best. Ikke vet jeg hvordan tone du er ute etter heller, eller hvor mye ampen utnytter rørene (i prosent, ingen utnytter dem 100%)så hva utfallet av rørbyttet blir er det du som må stå for :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.