Web Analytics
Jump to content

Bytte Rør ?


Tom Dooley
 Share

Recommended Posts

Har en Crate VC5212 combo som jeg skulle ønske hadde litt mer headroom. Kjører en Radial Tonebone Plexitube foran, noe som låter veldig ålreit på moderat volum, men når jeg drar på skikkelig låter det litt "farty". Virker som om det er fordi amp'en knekker vrenger en del på egen hånd. Noe jeg skulle ønske at den ikke gjorde.

Det sitter 4 12ax7 og 4 el84 fra JJ. Har fundert litt på å bytte til 12at7 eller 12au7.

Noen som har prøvd detta?

Alle behjelpelige svar er velkomne!

Link to comment
Share on other sites

Det er ikke nødvendigvis en dårlig ting at amp'en knekker litt nei, men i dette tilfellet funker det særdeles dårlig. Har prøvd å dra ned gain en god del, men blir ikke helt fornøyd da heller. Ja, kanskje 12at7 hadde vært tingen. Har du erfaringer med 12au7 ?

Link to comment
Share on other sites

Med å gå ned til au vil du ikke bare miste gain, men også endre lyden ganske mye (ikke nødvendigvis til det verre). Litt gain vil det være der, men headroom vil være betraktelig høyere. Det koster ikke mange kronene for rør, men om du må ha den til verksted for bias kan det bli noen kroner etterhvert.

Om du kan gjøre bias selv, kan du prøve deg fram. Gå ned ett trinn (at om jeg husker rett) og se hvor mye forskjell det utgjør. Liker du det ikke, kan du gå ned et trinn til. Jeg vet ikke hvordan ampen din høres ut så det kan bli vanskelig å anbefale hva som blir best. Ikke vet jeg hvordan tone du er ute etter heller, eller hvor mye ampen utnytter rørene (i prosent, ingen utnytter dem 100%)så hva utfallet av rørbyttet blir er det du som må stå for :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.