Web Analytics
Jump to content

Trenger ny gitar


Moris

Recommended Posts

Ja jeg vet det allerede fins flust av lignende tråder og jeg har lest så mye som mulig men sleit litt å finne hjelp som passet akkurat til meg.

Jeg begynte å spille gitar for sånn kanskje 8 måneder siden på en gitar jeg arvet av sørstersen (som hun igjen hadde kjøpt fem år tidligere, en ibanez gitar for litt under 2000).

Siden dette var den eneste gitaren jeg hadde spilt på slo det meg ikke hvor funky lyd denne gav fra seg og hvor vanskelig den var å spille på før jeg spilte på en annen gitar, som et resultat konkluderte jeg med at det var på tide å kjøpe ny. Har mellom 5000-8000 å bruke på denne gitaren.

Jeg har i utgangspunktet veldig lyst på en gitar med cut-away da jeg ofte sliter med at jeg ikke klarer spille så lavt på gitaren når det kreves, men om cut-away vil ha noen som helst innvirkning på pris eller lyd er det egentlig lite farlig.

Etter dette kan det jo nevnes at jeg nesten aldri bruker plekter og at fingre og kropp tør antas å ligge rundt gjennomsnittet.

Selv bor jeg i Trondheim og har allerede vært innom tre 45' og Riff og spilt på de fleste gitarene de har der. (Vet ikke om det fins flere gitarsjapper i nærheten?).

Det jeg har opplevd så langt er at nesten alle gitarene som hadde cut-away også hadde en eller annen form for mikk installert, noe jeg tror vil ha en negativ innvirkning på prisen (?) da jeg ikke har noe behov for dette i det hele tatt.

Jeg spilte på noen taylor gitarer på tre 45' som jeg virkelig likte, men de hadde bare taylor i den aller høyeste prisklassen (19000 og oppover). Jeg finner mange taylor gitarer som blir anbefalt på nett, men det er her problemet ligger for jeg har i utgangspunktet lite lyst til å bestille en gitar jeg aldri har spilt på, men hverken riff eller tre 45' hadde noen av de merkene jeg likte å spille på i korrekt prisklasse.

Noen tips?

Link to comment
Share on other sites

Hvis du ikke kommer til å bruke evt. elektronikk i gitaren, vil jeg anbefale å gå for en som ikke har cut-away da det påvirker den akkustiske lyden i kassa noe. Har også selv en Ibanez som ikke var av de dyreste i sin tid som har en veldig bra klang, så de kan nok låte veldig bra ifht. pris. Min er dessverre ikke bra intonert i øyeblikket, så det blir så jeg ikke bruker den noe særlig. Ellers ville jeg også søkt i bruktmarkedet i den prisklassen du nevner. Kan kommer over mye fint der som i utgangspunktet er bortimot dobbelt så dyrt.

Lykke til i jakten!

Link to comment
Share on other sites

Jeg kjøpte gitar hos GitarGleden på Byåsen sist vinter, og kan anbefale stedet. For meg sto valget mellom en Seagull 25th Anniversary heltre mahogny og en Simon & Patrick Showcase. Jeg endte opp med Seagullen og har ikke angret. De fleste Seagull-modellene har litt breire gripbrett enn det som er vanlig på stålstreng-gitarer. Litt uvant i begynnelsen men veldig bra etter hvert. Den er svært god å spille på og låter også veldig bra. Jeg ser han fortsatt har denne modellen tilgjengelig, for rett under 8.000,-

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Kjøp på nettet. www.Sweetwater.com f.eks. Om man kjøper der får man gitarer til halve prisen av det de koster i norge. Men noen tusen vil komme i toll og frakt osv så klart.

Men finn en gitar i en butikk, slik at du får prøvd den, så kan du finne den på en amerikansk nettside f.eks og da sparer du mange penger;) skal selv kjøpe ny gitar fra sweetwater i nærmeste fremtid. Sparer ca 14000 på å kjøpe der:P

Bare et tips.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hadde Guitar Rig 3(?) for mange år siden. Prøve alt mulig - ink Amplitube, men syns GR var desidert best og enklest i bruk. Skal teste det nye også   Jeg bruker mest Bias FX of Bias FX2, men sliter litt med latency. Hvilken type PC bruker du, og hvordan er forsinkelsene?  
  • For et år siden kom jeg over programmet Guitar rig 6. De hadde en demo med alle funksjoner bare at man ikke kunne lagre, men fullt brukbar til opptak. Den varte i 30 min, så må man starte programmet på nytt. Jeg hadde demoen i tre måneder før jeg så at de hadde sommersalg og jeg fikk hele programmet til halv pris. 1000.- kroner som var latterlig billig med tanke på hvor mange amps, rack, pedaler og muligheter som var der. Det var over 1200 ferdig innstilte lyder i forskjellige sjangere og man kan lagre de i forskjellige filer. Man kan selvsagt justere de å lagre nye, eller lage egne med alt som finnes. Den har også instillinger for vokal, trommer og mye annet. Nå har Guitarrig 7 kommet med cubersalgspris, men jeg venter til Black Friday eller Cybermonday i håp om å få oppgradert billigere. Det er masse nytt. Her er en video   Her er nettsiden: Native Instruments Guitar rig 7 Og her kan du laste ned demoen: Note: The demo version runs 30 minutes per session, and can then be reopend to try again. Save and Total Recall functions disabled. Du klarer deg lenge med den PS. Dette er ikke ment som reklame, men et godt tips. Jeg tjener ikke noe på det, men den demoen er gratis og verdt å teste...
  • Söker rock projekt i Norge att vara med i och framför allt live gig. All rock/metal är intressant.  Smakprov: www.linkedin.com/in/emlu-music-production-983a92296    
  • Heisann! er det noen som vet verdien på denne?  serienummer: US20048978
  • Via dette så endte jeg istedenfor opp med dette.   
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.