Web Analytics
Jump to content

Fender-delar på Squier?


Recommended Posts

Hei

Svaret er nok at ganske mye vil passe, med tilpasning.

Hvilke deler hadde du tenkt å bytte, og tenkte du å bytte med USA-deler, eller Mexico-deler? Såvidt jeg vet, er det forskjell på f.eks. avstand mellom "tremolofesteskruene".

Selv har jeg byttet ut f.eks tremolo og plekterbrett på en affinity-strat med deler fra guitarfetish.com. Jeg bestilte en "import strat upgrade trem", som etter en runde med Dremelen passet fint. Plekterbrettet måtte jeg borre nye hull til, men det er jo ikke hokuspokus.

Du må nok bare måle og dobbeltsjekke for å være sikker hva som passer før du evt bestiller deler.

Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Nja.. De fleste mexicanere og squiere bruker deler som er laget etter metriske mål, men USA Fendere bruker deler som er laget etter tomme mål. Det hele avhenger med andre ord av hva du skal bytte. Vær oppmerksom på at affinity modellene heller ikke følger standard Fender mål i kropp og hals. (F.eks tykkelse på kroppen)

Link to comment
Share on other sites

Hmmm, om ein er ute etter å sete saman ein Partsocaster er kanskje ikkje ein brukt Affinity det beste alternativet altså? Tenkte kanskje det var ein rimeleg måte å skaffe seg ein kropp/hals på, men om det er slik at det blir litt "tipping og håpe på det beste" med tanke på utskifting av delar trur eg nok det blir å kjøpe kropp og hals som går i lag med originale Fender-delar... Det luraste vil nok vere å IKKJE bruke meir pengar på gitar i det heile tatt :blush:

Edited by Chuck
Link to comment
Share on other sites

Joda, selv har jeg oppgradert min affinity strat med ny hals, ny tremolo (import upgrade tremolo), ny micer og ny elektronik. Er kjempe fornøyd med resultatet og sparte masse penger på å benytte meg av en squier som utgangspunkt. Eneste stedet e skar meg på var når e bytta tremoloen: blokka som strengene går igjennom er ment for vanelig squier eller mexicanske stratter. Affinityen er akkurat for tynn i "kroppsplanka" så lokket bak vil bule utover når du prøver å tette det igjen, samt ligge i veien når du bender tremoloen. Det er ingen big deal. Selv lar jeg bare det være åpen inn til fjærene, men det er bare å slipe bort noen millimeter på bunnen av blokka så ordner det seg.

Selve straten ga jeg 700 for. Med det resultatet jeg har nå har jeg gitt mellom 3000 og 3500kroner.

EDIT: Delene jeg har satt på er ikke orginale fender deler. (Gikk litt fort i svingene når jeg leste) :rolleyes:

Edited by evenlegit
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
  • Siste aktive tråder

  • http://www.BILDELERstore.co.no

  • Støtt driften av GitarNorge


  • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.