Web Analytics
Jump to content

Hvilken strengehøyde foretrekker du?


Sortulv

Recommended Posts

Hvordan går man frem når man måler strengehøyde?

Trykkes strengen ned på et av båndene, for så å måle distansen mellom streng og fretwire? Eller måler du med åpen streng?

edit: interessant innlegg forresten, jantore

Edited by Blackvarg
Link to comment
Share on other sites

Tenkte å starte en ny "hva er extremt lav action?" tråd, men jeg kan jo henge meg på her.

Action måles med for ex bladmåler på 12'te bånd, som er omtrent midt på lengden, av strengen, alltså måle mellom bånd og streng. Da høyden på oversadelen (nut'n) varierer, må strengen holdes nede på 1'te bånd (bruk capo).

Så nå, etter en finjustering av div. bånd og hals, på Hellraser'n (skjønner ikke hvorfor schecter slurver slik med sluttfinish på en såpass gitar) kan jeg justere action ned til 0,9 mm (overflaten på floyd base plata flukter omtrent med overflata på gitar kroppen), uten mye bånd skurr.

Hva er vanlig action for slike gitarer, for å spille raske løp shredding osv?

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Medium, eller kanskje litt over.

Ønsker ikke å være handicapped, slik at jeg kun kan bruke min egen gitar!

Det at sinnsykt lav action gjør en kjappere er litt mye, imo.

Jeg pleier å kjenne hvor langt jeg må trykke fra siste bånd til treverket (altså fra strengen ved siste bånd inn til båndet............... eh). Resultatet da er ålreit for meg.

Viktig om man har floyd rose å løse fjærene og strengene før en stiller action, eller så sløves kniveggene!

Edited by Kjutte
Link to comment
Share on other sites

Så lav action jeg har nå (0,8mm)er det begrenset hvor mye jeg kan dra i floyd'n, da strengene legger seg på båndene. Men, jeg sliter seriøst med venstre armen om dagen, så det blir litt desperat exprementering.

Link to comment
Share on other sites

Sitat:

Viktig om man har floyd rose å løse fjærene og strengene før en stiller action, eller så sløves kniveggene!

Da blir det tungvint å justere. De sløves vel ikke mer enn under vanlig bruk? En dråpe olje på hver derimot...........

Edited by jonta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Hei.En nyere brukt standard i god stand går for ti-tolv tusen.Så kan man begynne å trekke fra for båndslitasje,reparert halsbrudd,finish, osv.Det er heller ingen fordel at originale deler er byttet ut.Så det spørs  hvordan den er å spille på,(halsprofil,setup,lyd...) dvs. om kjøperen liker den,og er villig til å betale det du forlanger.Og som alltid i en annonse:Bilder,bilder,bilder.. (En brukt Special går for 6-7 tusen og dette er veldig gode gitarer,de er bare ikke så forseggjort som Standard med blank lakk,binding,inlays osv.) Skal kjøperen ha en SG,velger han/hun en gitar i god stand eller en som er modifisert og med reparert halsbrudd?Hmmm.... Tror ikke du får mer enn 5.000,men du kan jo prøve med 7. Lykke til 🙂
  • Hei Noen erfaringer her? Postivt? Negativt? Er kabinettet stort nok for et 25kvm øvingslokale? Spiller stort sett rock, metal og mye forskjellig mellom. 
  • Her kan dere høre lyden i gitaren. Jeg spiller uten plekter på en Fender Mustang 2 forsterker    
  • Det @CastorFiber sa. Forskjellene mellom merker som produseres på tilsynelatende samme fabrikker eller i samme land er som oftest to ting: Kvaliteten på delene som brukes, og hvor nøyaktig kvalitetskontrollen er. Generelt er det null poeng i å basere en avgjørelse på hvilken fabrikk et instrument produseres i.   Når det gjelder Morgan generelt så er det vanskelig å si noe objektivt om hva et instrument er verdt, men jeg har testet en del Morgan gjennom årene, og eid minst én Morgan-gitar, og kvaliteten er slett ikke verst, spesielt i nyere tid. Jeg vil ikke personlig sammenligne dem med Harley Benton i alle fall. Så hvis det ikke absolutt må stå Fender eller Gibson på headstock tror jeg de er vel verdt en kikk. Det beste er selvsagt å teste før du kjøper, men de fleste nettbutikker har gode returordninger (som oftest 30 dager fri retur), så risikoen er liten uansett.
  • Hey, Jeg har ikke all verdens erfaring med Morgan gitarer.. men kjøpte nylig en Morgan på Finn av typen "Morgan W420SE". En Parlor-størrelse gitar. Jeg har aldri eid en Morgan-gitar før men har alltid hatt litt fordommer mot de (billig Kina-gitarer  ) Men denne gitaren viste seg å være en fantastisk gitar. Prøver fortsatt å finne ut litt mer om den, men det ser ut til at den er heltre både topp, sider og bunn hvorav sider og bunn er av Mahogny og toppen virker å være gran. Lyden jeg får av denne gitaren er også helt fantastisk både tilkoblet og ikke. Klarer ikke finne tilsvarende den jeg har noe som helst sted så den kan virke å være spesiallaget på noe vis, hvilket ville forklare den høye kvaliteten den virker å ha. Men dersom noen er ute etter en god Morgan vil jeg anbefale denne: https://gitarsenteret.no/morgan-w-420-se.html  
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.