Web Analytics
Jump to content

Hvorfor stemme ned en halvtone?


Slash93
 Share

Recommended Posts

Har sett at Guns N' Roses og sikkert andre band liker å stemme gitaren ned en halvtone (Eb Ab Db Gb Bb Eb). Hvorfor gjør de det?

Vurderer å stemme ned min nye LP for å kunne spille GNR, og bruke den gamle gitaren når jeg spiller andre band.

Hittil har jeg bare spilt et bånd lavere enn det som står i tabsa, men det går jo ikke hvis man spiller en solo på 0-5 bånd.

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 40
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Hvorfor noen stemmer ned er, jo et godt spm., men det har nok mest å gjøre med at gitaren får en litt annen sound med lavere stemming. Skjønner ikke hvorfor du må ha en gitar fast nedstemt og en i vanlig stemming da. (med mindre du har floyd..) Å stemme en LP en halvtone ned, tar toppen et minutt.

Link to comment
Share on other sites

Om det blir lettere å synge til, kommer vel helt an på hvilken toneart man spiller i. En låt som går i D-dur er akkurat like tung/lett å synge enten gitaren er nedstemt eller ikke... Man kan også faktisk spille en låt i Eb med standard-stemt gitar...

Slash93: Du må jo stemme gitaren jevnlig uansett, da veldig få gitarer holder perfekt stemming i ukesvis...

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg stemmer sånn ca en gang i uka. Har lagt merke til at jeg bør gjøre det oftere. Hvis jeg lar være å stemme et par uker, er gitaren nesten ferdig nedstemt en halvtone, så da slipper jeg det. Neida, men vet jeg bør gjøre det oftere.

Link to comment
Share on other sites

Ja, jeg stemmer sånn ca en gang i uka. Har lagt merke til at jeg bør gjøre det oftere. Hvis jeg lar være å stemme et par uker, er gitaren nesten ferdig nedstemt en halvtone, så da slipper jeg det. Neida, men vet jeg bør gjøre det oftere.

For min del merker jeg at gitarene kanskje må stemmes flere ganger bare i løpet av ei øving eller en spillejobb.

Det viktigste er i grunnen å øve seg på instrumentet slik at man behersker det sånn noenlunde uansett om gitaren er stemt i Eb eller E (eller hva som helst) uten at jeg skal påberope meg å være en veldig dyktig gitarist. Men jeg skjønner poenget med å stemme ned hvis man vil øve inn låter som er nedstemt. Hvis man øver opp øret ifht. stemming, er det gjort på et blunk å stemme om ved behov.

Link to comment
Share on other sites

Det er mulig at dette er på grensen til offtopic, men jeg spør likevel. Er det noen som vet hvem som begynte med dette, og som ev. har noe info om det? Jeg vet jo at det er et triks som er brukt i maange år, det er ikke noe nytt. Regner faktisk med at det er en eller annen fyr i en obskur jazztrio på tredvetallet som var den første, men la oss holde oss til rock. Jeg har søkt flere ganger, men finner bare instruksjoner om hvordan man gjør dette, og det er ikke det jeg er ute etter. Hvor kom "moten" fra? Og egentlig når?

Er det Hendrix som har "skylda" for dette, også?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.