Web Analytics
Jump to content

Marshall JCM900 4100 Dual reverb


gitarrr
 Share

Recommended Posts

Har ikke noe erfaringer med 900 ampen, men den funke sikkert fett.

Jeg vet at JCM 800 som skal være en konge metal amp, den skal også være bedre enn 900en, men dette er smak og behag.

De fleste metal band på 80, tidlig 90 brukte JCM 800 bl.a. Metallica.

Det er ikke en high gain amp, men du kan booste med en boss od-1. Det funker fett.

Som high gain amp ville jeg anbefalt engl powerball, screamer, Peavey 6505/5150. Husker jeg ikke feil så bruker slipknot denne.

Hvist du skal spille noe annet en matal en gang, så anbefaler jeg Mesa Dual rectifier (har den selv). Den kan du tweake som bare f med. Booste du mesan med f.eks. en boss od, får du nice high gain.

Link to comment
Share on other sites

Ettersom jeg har forstått var jcm 800 en 80talls forsterker, med andre ord at den kom på 80 og tallet. 900en tror jeg skulle være 90talls modellen av jcm800 med blant annet litt mer heavy lyd og andre oppgraderinger. Gainen i 900en er ikke fullt så british som 800en. Men likevel foretrekkes 800en fremfor 900 blant mange store artister. Sikkert mye pga popularitet og dens allsidighet.

Er du keen på metall forsterker og vil ha en marshall kan du jo kjøpe en jcm800/900 bass amp. Den er så og si helt lik bare med mye mer å dra på på bunntonene :)

Link to comment
Share on other sites

Den er ikke higain. For å finne ut om den er noe for deg må du nesten høre på den selv og gjøre opp din egen mening.

Personlig vil jeg si at Marshall JCM 900 4100 er en dårlig forsterker som låter trist og kjedelig. Den er også så breddfull av integrerte kretser og dioder at den kanskje burde hete Valvestate i stedet for JCM. I preampen er det hele 14 op-amp-forsterkertrinn og kun 4 rørtrinn. Signalklippingen gjøres av lysdioder og likeretterdioder i tillegg til rørene. For spesielt interesserte ligger skjema på http://www.drtube.com/schematics/marshall/cd0189-iss7.gif

:ninja:

Link to comment
Share on other sites

Synes synspunktet til Aphelion er berettiget, jeg. Jeg har heller aldri fått noe svar på dette. Siden Ninjaen har utvist stor teknisk innsikt ved tidligere anledninger, drister jeg meg til å spørre- hvorfor er det helg greit med transistorer i fleng på et tråkkebrett, men med en gang de flyttes inn i en forsterker, så ødelegger de godlyden?

Jeg vil tilføye at jeg ikke har noe i mot rene rør- amper, og at noen foretrekker det. For all del.

Link to comment
Share on other sites

Jeg syns bare det er litt mystisk at folk er livredde for å ha transistorer og dioder inni ampen, når de har et pedalbrett som er fullstappet med slikt litt tidligere i signalkjeden sin... :rolleyes:

Men synes du dette en bra forsterker? Dine forsterkerpreferanser ser jo vanligvis ikke akkurat ut til å helle i retning transistor&diode. :rolleyes: Mener ikke å være frekk eller noe, men du skjønner hvor jeg vil.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.