Web Analytics
Jump to content

Jazzmaster


Rusty
 Share

Recommended Posts

Kom over en her om dagen, ble lettere sakt solgt på stedet, MEN det jeg lurer på er hvordan er den vrengmessig i forhold til gitarer som Les Paul, SG og andre humbucker gitarer? jeg har ingen planer om å spille noen form for heavy metal eller slikt, mer litt Lenny Kravitz, Eagles of Death Metal, altså litt gubberock med trøkk og kanskje hakket over det igjen.

Link to comment
Share on other sites

åja haha, trodde P90 var en humbucker jeg, går det ikke an å sette inn eventuelle humbuckere i denne gitaren da? som f.eks. bareknuckle pickups osv? jeg har nemlig en Fender telecaster og Fender stratocaster fra før, men det blir av og til litt tynt lydmessig, vil ha noe som er litt mørkere. Bare for å nevne det hadde jeg en HSS Squire en gang i tiden, som jeg FAKTISK angrer voldsomt på at jeg solgte, vil denne store singlecoilen "do the job" med å gi meg trøkk nok for å spille sanger som nevnt, og kanskje litt mer klisje sanger som Sweet Child of Mine osv?

Edited by Rusty
Link to comment
Share on other sites

Niks, det er en diger singlecoil med feit lyd :) Kan ikke sammenlignes med vanlige singlecoils i det hele tatt, ligger mye nærmere humbucker. Så den vil nok fungere helt utmerket!

Man setter ikke humbuckere i en Jazzmaster, sånn er det bare. :D

Link to comment
Share on other sites

Jazzmaster er en super gitar, men jeg ville vel ikke brukt den til overdrive i det hele tatt (kanskje en bitteliten blues-drive). Hvis du er så i tvil bør du ihvertfall ikke kjøpe en i blinde. De blir fort litt grumsete når du begynner å tukle med lyden på dem. Men til jazz og blues er de helt rå!

Link to comment
Share on other sites

Det kan vel argumenteres for at f.eks J. Mascis (Dinosaur jr.) og Thurston Moore (Sonic Youth) har hatt mer enn litt hell med å kjøre Jazzmasterne sine gjennom ganske overdrevne forsterkere?

Joda, man kan få et bra resultat (hvis man regner Dinosaur jr og Sonic Youth som bra) med Jazzmaster + overdrive, men tommelregelen er at pickupene på den fort blir litt grumsete og udefinerte ved vreng. Mulig det er akkurat det man er ute etter, men det får jo bli en smakssak. En jazzmaster er et genialt instrument, men bør aldri kjøpes uten at man har spilt på den. Til det er den for sær. Vi snakker tross alt ikke om en strat, tele eller les paul-type her, men noe helt annet...

Ellers er jeg jo enig i deg. Det kan være dødstøft, men da må man vite nøyaktig hva man gjør og hvorfor. Og typen forsterker er også veldig viktig med disse gitarene...

Link to comment
Share on other sites

Det kan vel argumenteres for at f.eks J. Mascis (Dinosaur jr.) og Thurston Moore (Sonic Youth) har hatt mer enn litt hell med å kjøre Jazzmasterne sine gjennom ganske overdrevne forsterkere?

For ikkje å nemne Nels Cline frå Wilco. Ekstremt god gitarist, og i tillegg til at han har verdens herligste clean-tone.

Anbefaler deg å sjekke ut Wilco.

YouTube - Wilco - Impossible Germany

Wilco - Impossible Germany (soloen er bare heilt fantastisk, punktum)

Edited by Toften
Link to comment
Share on other sites

Eg har ein MIJ Jazzmaster med SD Antiquity pickups som eg bruker ein del. Er absolutt ikkje einig i at det er eit sært instrument som ikkje fungerer med vreng. Grumsete og udefinert er så fjernt frå slik eg oppfattar Jazzmaster, massevis av Fender-twang i min iallfall. Det som er å utsette er at originalbrua er noe jævla herk, men med Mustang-bru funkar det kjempefint. Sjølv synest eg JM let best med ein lett overdrive eller ein fuzz. Sjølvsagt speler ein forsterkaren ein rolle, men sånn er det jo med alle gitarar.

Trur forøvrig ikkje Jazzmaster vil fungere så bra til musikken du snakkar om. Til den typen tight og rå rockevrenglyd er nok buckers eller P90 ein betre match.

Edited by Jørg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
 • Siste aktive tråder

  • Anbefales generel tå ha et lydkort for innspilling, med mindre man bruker en enhet med innebygget USB-interface (HX Stomp, POD, andre multi-fx-enheter.) Gir mye mer fleksibilitet og kvalitet. Jeg har ikke klart å bruke PC'ens lydkort til noe fornuftig innenfor musikk.  Kan også nevne at det funnes masse plug-ins / software som gir deg gode toner å spille inn med via VST plugins. Eksempler: Positive Grid Bias FX, Guitar Rig, Neural DSP. Tror listen er uendelig  Jeg brukte Bias FX lenge til stille-øving etter at ungene har lagt seg. Imponerente god lydkvalitet, og stort utvalg.  Forslag til lydkort: https://evenstadmusikk.no/focusrite/1131912/focusrite-scarlett-2i2-bundle-med-mikrofon-hodetelefoner-og-software
  • Stemmer nok det. Katana 50 har 1/4" jack rec/phones ut.
  • Produsenten oppgir bare minijack ut: https://www.boss.info/global/products/katana-mini/specifications/
  • Det er nok lurt ja Tror nok det beste for meg er å bli litt mer erfaren med noe basic utstyr og så se litt mot horisonten etterhvert. Tusen takk for den oversikten! Jeg ser et par stk som skiller seg ut for mitt behov. Men, jeg ser her (og når jeg ser nærmere på produktbeskrivelsene i norske nettbutikker) at Katana mini har en "rec out" port. Oversikten sier det er USB, men bildene på nettbutikkene ser ut som en vanlig jack. Uansett, betyr det at jeg kan koble den rett til laptoppen (via mikrofonporten??), og uten å ha noe mer lydkort? Det hørtes litt slikt ut fra oversikten.
  • Skal skaffe meg et nytt kabinett til en Marshall JCM 900 100w higain dual reverb. Ser for meg 2x12 med vintage 30 elementer. Har sortert meg ned til Marshall 1936v og Orange PPC212 open back. Har noen her inne erfaring med disse to kabinettene og kan komme med sitt syn på hva de anbefaler?
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.