Web Analytics
Jump to content

Jazzmaster


Rusty
 Share

Recommended Posts

Kom over en her om dagen, ble lettere sakt solgt på stedet, MEN det jeg lurer på er hvordan er den vrengmessig i forhold til gitarer som Les Paul, SG og andre humbucker gitarer? jeg har ingen planer om å spille noen form for heavy metal eller slikt, mer litt Lenny Kravitz, Eagles of Death Metal, altså litt gubberock med trøkk og kanskje hakket over det igjen.

Link to comment
Share on other sites

åja haha, trodde P90 var en humbucker jeg, går det ikke an å sette inn eventuelle humbuckere i denne gitaren da? som f.eks. bareknuckle pickups osv? jeg har nemlig en Fender telecaster og Fender stratocaster fra før, men det blir av og til litt tynt lydmessig, vil ha noe som er litt mørkere. Bare for å nevne det hadde jeg en HSS Squire en gang i tiden, som jeg FAKTISK angrer voldsomt på at jeg solgte, vil denne store singlecoilen "do the job" med å gi meg trøkk nok for å spille sanger som nevnt, og kanskje litt mer klisje sanger som Sweet Child of Mine osv?

Edited by Rusty
Link to comment
Share on other sites

Niks, det er en diger singlecoil med feit lyd :) Kan ikke sammenlignes med vanlige singlecoils i det hele tatt, ligger mye nærmere humbucker. Så den vil nok fungere helt utmerket!

Man setter ikke humbuckere i en Jazzmaster, sånn er det bare. :D

Link to comment
Share on other sites

Jazzmaster er en super gitar, men jeg ville vel ikke brukt den til overdrive i det hele tatt (kanskje en bitteliten blues-drive). Hvis du er så i tvil bør du ihvertfall ikke kjøpe en i blinde. De blir fort litt grumsete når du begynner å tukle med lyden på dem. Men til jazz og blues er de helt rå!

Link to comment
Share on other sites

Det kan vel argumenteres for at f.eks J. Mascis (Dinosaur jr.) og Thurston Moore (Sonic Youth) har hatt mer enn litt hell med å kjøre Jazzmasterne sine gjennom ganske overdrevne forsterkere?

Joda, man kan få et bra resultat (hvis man regner Dinosaur jr og Sonic Youth som bra) med Jazzmaster + overdrive, men tommelregelen er at pickupene på den fort blir litt grumsete og udefinerte ved vreng. Mulig det er akkurat det man er ute etter, men det får jo bli en smakssak. En jazzmaster er et genialt instrument, men bør aldri kjøpes uten at man har spilt på den. Til det er den for sær. Vi snakker tross alt ikke om en strat, tele eller les paul-type her, men noe helt annet...

Ellers er jeg jo enig i deg. Det kan være dødstøft, men da må man vite nøyaktig hva man gjør og hvorfor. Og typen forsterker er også veldig viktig med disse gitarene...

Link to comment
Share on other sites

Det kan vel argumenteres for at f.eks J. Mascis (Dinosaur jr.) og Thurston Moore (Sonic Youth) har hatt mer enn litt hell med å kjøre Jazzmasterne sine gjennom ganske overdrevne forsterkere?

For ikkje å nemne Nels Cline frå Wilco. Ekstremt god gitarist, og i tillegg til at han har verdens herligste clean-tone.

Anbefaler deg å sjekke ut Wilco.

YouTube - Wilco - Impossible Germany

Wilco - Impossible Germany (soloen er bare heilt fantastisk, punktum)

Edited by Toften
Link to comment
Share on other sites

Eg har ein MIJ Jazzmaster med SD Antiquity pickups som eg bruker ein del. Er absolutt ikkje einig i at det er eit sært instrument som ikkje fungerer med vreng. Grumsete og udefinert er så fjernt frå slik eg oppfattar Jazzmaster, massevis av Fender-twang i min iallfall. Det som er å utsette er at originalbrua er noe jævla herk, men med Mustang-bru funkar det kjempefint. Sjølv synest eg JM let best med ein lett overdrive eller ein fuzz. Sjølvsagt speler ein forsterkaren ein rolle, men sånn er det jo med alle gitarar.

Trur forøvrig ikkje Jazzmaster vil fungere så bra til musikken du snakkar om. Til den typen tight og rå rockevrenglyd er nok buckers eller P90 ein betre match.

Edited by Jørg
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • https://www.gear4music.no/no/Gitar-and-Bass/Fender-Hendrix-Voodoo-Child-Ball-End-Gitarstrenger-av-Nikkel-10-38/3G3G Kunne det funket, eller blir det for tynt i basstrengene?
  • Tipper han mener 10-42, altså basstrengene fra et typisk .009-sett. Vet ikke om noen slike sett i Norge. Curt Mangan har et slikt, mulig det kan lønne seg å bestille noen sett om gangen.
  • Enten har jeg missforstått noe, eller så må du utdype litt hva du mener. Er det til en 6-stengs elgitar, eller noe 12-strenger det er snakk om? Siden du nevner 009 på bass-strengen.  Det er vanlig med f.eks 10-46 (noen skriver 010 - 046 ) sett, eller 09-46 der første tall er lys E og 46 er mørk E. Jeg bruker 11 - 49 sett og det er perfekt balanse for min stil, bestiller i større kvantum her, av og til har de enten god kampanjer eller gratis frakt, som gjør at det lønner seg å bestille 10-20 pakker. https://www.stringsandbeyond.com/daddario-electric-guitar-strings-exl115-3d-blues-jazz-rock-11-49.html https://www.stringsandbeyond.com/ernie-ball-electric-guitar-strings-2220-12p-power-slinky-11-48.html Skal du bare ha et par sett, lønner det seg å bestille lokalt. 
  • Hei. Jeg kunne tenke meg .010 på de lyse strengene, og .009 på basstrengene. Tipper det finnes noen ferdige sett på utenlandske nettsider, men har ikke sett noe slikt på norske nettbutikker. Er det noen her som kjenner til norske selskaper som selger slike sett?  Alternativt kan jeg Kjøpe fra en utenlandsk nettbutikk. Hvordan blir det da med moms og frakt - er det noen som kjenner til hvordan dette er for tiden? Kjedelig å kjøpe strenger for 300,- men betale like mye i moms og frakt.  Kjøpe enkelt-strenger. Tipper dette blir en del dyrere enn eventuelle ferdige sett.  EDIT: Dette gjelder altså ordinære elgitar-strenger. 
  • Ok, Eclipse er jo i boks, men ein kvit Custom eller Classic Custom-suget er fortsatt tilstede. Er det ingen som har stående ein slik? Eller veit om ein som har ein slik som ikkje blir brukt…? Hvis det er av interesse med (del)bytte så har eg diverse gitarer og ting som «er på vei ut». Feks Gibson LesPaul Deluxe (1974, men ikkje heilt original lengre, blandet annet refinished og den har fått humbuckers), Fender Road Worn 50s Stratocaster, Gibson Les Paul Studio (alpine white), Fender Highway One Stratocaster (rockefjøl som er godt slitt og krakellert i lakken med kun 1 humbucker ved stolen), Fender TwinReverb 1976 (silverface, nylig service).
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.