Web Analytics
Jump to content

Ny forsterker?


Slash93
 Share

Recommended Posts

Hei allesammen.

Ny på forumet, og må komme med et lite spørsmål.

Jeg fikk min første gitar og forsterker i påsken '09. Ibanez GRG-170DX og en Marshall MG15 CDR.

Dette er selvsagt ikke mye å skryte av. Greit å nevne med en gang at jeg er litt noob.

Spiller endel Guns N Roses, stor fan av Slash, og har derfor tenkt å kjøpe en Dunlop SW-95 Slash Wah-Wah pedal. Vet ikke om det engang er mulig å bruke pedalen på den forsterken jeg har, så noen tips til evt. ny forsterker?

Spiller mest på rommet og trenger en forsterker som fungerer bra også på lav lyd (noe den jeg har nå ikke gjør..)

Takker for alle forslag :)

Link to comment
Share on other sites

 • Replies 71
 • Created
 • Last Reply

Top Posters In This Topic

Takk :)

Andre forslag?

Forresten.. DAMN! :D

Fant annonse på Finn.no om en Gibson Les paul Slash signatur. Selgeren er fra Ås han også. Prisen var 23.000, men er 15 år, så er usikker på prioritering av penger. Hadde vært en drøm!

Link to comment
Share on other sites

Wah Wah pedalen vil fungere med hvilken som helst forsterker.

Wha Wha høres veldig kult ut men passer ikke å bruke hele tiden. Det kan hende du blir lei av den etter en uke.

Istedet for å kjøpe den dyreste og mest overprisa wah'en på markedet er det kanskje lurt å kjøpe en brukt standard Dunlop Wah istedet.

Da kan du heller legge mer penger i en forsterker.

Hvis du kjøper en Marshall Class 5 får du kanskje lyst på noen effektpedaler også ettersom Class 5 ikke har noen innebygde effekter.

Det kan hende det passer bedre for deg med en Rør-hybrid som har rør og har effekter innebygd. for eksempel en Peavey Vypyr

Det er gøy å eksperimentere med masse effekter når man er nybegynner, men det er dyrt å kjøpe alle pedalene man vil ha.

Det er ikke alltid en klassisk rør-forsterker uten masse gain passer for en nybegynner.

Men for all del ikke la meg styre deg :) bare noen tips.

Link to comment
Share on other sites

Da er det best å bruke en attenuator, en boks du setter mellom høyttalerutgangen og høyttaleren.

Da kan du kjøre røra på fullt og regulere ned volumet som før det når høyttaleren.

5 watt rør er veldig høyt i en leilighet :)

Edited by Loztboy
Link to comment
Share on other sites

Hehe, er passe irriterende å ikke kunne tøtsje volum'en uten at naboen kommer på døra. Attenuator høres ut som noe for meg. Volumet står på 3/10 og jeg synes det er for høyt, og lyden blir dårlig. Men selvsagt, kan ikke forvente mer av en liten crap til 1400,- :)

Men vurderer sterkt Les Paul'en. Har det noe å si på hvilken forsterker jeg burde kjøpe?

Link to comment
Share on other sites

Du burde absolutt ikke kjøpe den gitaren, du kan få en super gibson les paul standard til langt under den prisen.

Det er jo det slash bruker, hvis det er det som er viktig for deg.

Lyden på forsterkeren blir ikke noe bedre når du skrur den på fullt, tvert i mot, transistor forsterkere låter verre på fullt.

Men hvis penger ikke er et problem er det jo bare å kjøpe seg et fullt plexi stack og en voldsomt overpriset gitar og kjøre på.

Dra til en butikk med godt utvalg og prøv masse forskjellige gitarer på forskjellige forsterkere og be om råd fra fagfolka som jobber der.

Du kan få tips og hint her og sjekke ut forsterkere på youtube, men det vil ikke gi deg et inntrykk av hvordan det låter og føles i virkeligheten.

Edited by Loztboy
Link to comment
Share on other sites

Er rør-forsterkere bra på lav lyd også?

Hej och välkommen :) . Ja, rörförstärkare kan låta bra på låg volym också.. utan attenuator. Alla rörförstärkare jag har låter bra på lägenhetsvolym. Det har väldigt mycket å säga vilken förstärkare du köper. Om du vill spela Guns n roses så kanske en Marshall DSL 401 kan vara något (går ofta för runt 5000:- brukt)? Vad har du för budget?

Att springa och köpa en brukt Gibson för 23000:- blir kanske litt overkill. Testa en Gibson och testa en Epiphone (Gibsons undermärke) och bedöm själv om du tycker att det är värt att betala 19-20000:- extra för Gibsonen, det behöver inte vara så så stor skillnad som man kanske kan tro. Jag har haft Slash Wah:n och tyckte inte så bra om den, jag skulle hellre rekommendera Crybaby 95Q, Crybaby Zakk Wylde wah eller Crybaby 535Q men det är bara min smak. Du kommer inte att låta som Slash bara för att du köper en Gibson och en Slash wah. Det är inte meningen å vara negativ men mer för att förhindra att du springer ut och köper full pakke, Gibson, Marshall-stack, Slash wah och attenuator för 35-40000:- i tron om att du kommer att låta som Slash.

Vad är det förresten du inte är nöjd med? Är det ljudet du inte är nöjd med eller själva gitarren? Ska du bara spela hemma i lägenheten eller ska du spela i band med den också? Jag får intrycket av att du inte spelar i band nu, men tror du att du kommer det om inte alltför länge?

Edited by TUFFTUFFTUFF
Link to comment
Share on other sites

Vet at jeg ikke kommer til å låte som Slash bare jeg har hans gitar. Kanskje det bare er forsterker jeg trenger, for det låter ikke pent med den forsterkeren.

Spiller ikke i band nei, men jammer med noen kompiser i blant. Skal kanskje starte opp et band snart, men er ikke sikker.

Men jeg drar til fyren i morgen og tester, så får vi se hvordan det låter. Hvis det ikke er verdt 20.000, drar jeg til en butikk. Prøver ut noen gitarer og vurderer ny forsterker.

Link to comment
Share on other sites

Alltså det fungerar inte så. Du kommer att märke mycket större skillnad på ljudet om du byter förstärkare. Åk och testa gitarren och känn på den men köp den INTE innan du har testat andra gitarrer. Slash kan spela gitarr och väldigt mycket sitter in da fingaz, så uansett om du lånar hans gitarr och förstärkare och har exakt samma settings så kommer du inte att låta som Slash. Men som sagt, testa den imorrn så får du känna hur den känns, men ta det lugnt med köpet. Om du absolut ska ha Gibson så får du Les Paul Standard för långt under det priset.

Link to comment
Share on other sites

En signaturgitar er forholdsvis det samme som standard gitarene bortsett fra enkelte småting som pickups. Du kan spare masse penger på å kjøpe deg en brukt standard og sette i andre pickups i den og ha forholdsvis samme gitaren. Jeg ville heller brukt halvparten av pengene du har tenkt å bruke på gitaren på en god forsterker og resten på en (like)god gitar.

Link to comment
Share on other sites

Dere gutta har nok rett. Ble bare litt revet med når jeg fant ut at det var en sjelden Slash signatur en kilometer hjemmefra til salgs.

Burde nok satse på forsterker, og kanskje dra til en butikk eller finne en billig brukt Standard på nett

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.

 • Siste aktive tråder

  • Funker bra. Ingen problem med den. Gratis en bag. Ring : 98473994 Pris 2000kr Yamaha Dreadnought Cutaway elektroakustiske gitar. Solid Gran topp. Nato ryggen og sidene. Yamaha Piezo Pickup med 3 Band EQ FGX720SC er den elektroakustiske versjonen av FG720S, og kombinerer klassiske FG-stil med moderne elektronikk for en utmerket kombinasjon av tradisjonelle utseende og opp til minutt ytelsen. FGX720SC har en dreadnought stil kropp med en solid Sitka gran topp og Nato rygg og sider som gir det en velbalansert tone med en sterk mellomnivå. Selve cutaway tilbyr enkel tilgang til høyere frets på gitar mens FGX720SC er også utstyrt med en piezo pickup og Yamaha Custom forforsterker for en nøyaktig, kontrollerbar akustiske lyden Pickup System Kontrollerer for den under broen er montert piezo pickup montert på instrumentets side for optimal tilgang. Batterirommet er også plassert på siden av nakken, å gi enkelt bytte. Preamp systemet Enveis system inkluderer en 3-fret equalizer med justerbar mellomtone frekvens kontroll og master volum.
  • Høres helt sykt ut. Men takk for infoen. Ser jeg har litt lesning å gjøre nå.    Ha en fin kveld videre. 😊
  • Det er vel en ting midt imellom;Hva selgeren forventer(kan jo være litt fantasi) og hva en kjøper er villig til å betale.
  • Nesten 13000 dollar for en mint condition Wandre BB. Er dette réelle priser eller fullstendig fantasi tall? 
 • http://www.BILDELERstore.co.no

 • Støtt driften av GitarNorge


 • Https://Www.AutoDELER.co.NO
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.